bugün

madonna

1 yıllık bir süreç içerisinde ne çok boş konuşuldu bu kadın hakkında:

https://fbcdn-sphotos-g-a...00685799_1565561273_n.jpg

1- cahiller evire çevire laf yemeğe doyamıyor!
okuduğunu anlamıyor, çıkarımlarda bulanabilecek kadar akıl metodlarından yoksun; ilköğretime mi gidiyor ne? daha mantık dersine çok mu uzak müfredatın? "şimdi rihanna'nın ve lady gaga'nın başarıları helali hoş olsun da, yine boş duran kendi kalene doğru hızla ilerliyorsun.
rihanna, en büyük ilham kaynağının madonna olduğunu ve siyahi madonna olmak istediğini söylemiş biri. her fırsatta ona hayranlığını ve saygı duruşunu dile getirir.
lady gaga da 3 yılda bir sürü şey başardı da bu 3 yılda en çok madonna'nın kariyerini tırtıklamakla vakit geçirdi." derken diklendiklerini iddia etmedik rihanna starı ya da lady gaga özentisi için. demeye çalışılan "onlar bile pop müzikte varlıklarını madonna'ya armağan etmişler sen neden uzun uzun 'diloy diloy yaylalar'dasın hala"

2- tarihi kurguyu da baştan yazıp olayları suistimal etmek çocukça. lady gaga, express yourself'i çalıp born this way'i kendisi yapmış gibi pazarladı. her gittiği tanıtım yerinde "şarkı express yourself olmuş" dendi ve hatta manşetlere taşındı.
lady gaga ne dedi? "madonna beni arayarak şarkıyı çok beğendiğini söyledi" dedi. işte göstere göstere ilk yalan.
lady gaga ne yaptı? albümde şarkı sahibi olarak madonna'nın adını yazdırmadı. amerika gibi telif hakkı konusunda çok titiz bir ülkenin sanatçısı olsa dahi telif hakkı da vermedi Madonna ve Stephen Bray hesabına. klibi bile yine madonna çalışmalarının kolajı gibiydi. bu kadar yalan ve minnetsizlikten sonra madonna eyvallahı olmadan "reductive" dedi. ne oldu bu sefer şarkının(born this way) yapımcısı express yourself hırsızlığını kabul etmeyip aksine "2 şarkı tamamen farklı" dedi. eee şimdi cami duvarına işeyen de, yemek yediği kaba sıçan da lady gaga. madonna da bu kadar fazla olan balçıklı söylemlere kapak gibi 2 şarkının mash up'ını yaptı. yani express yourself'in orijinal altyapısı üzerine born this way'i söyledi ve sezarın hakkını da kabul etmeyip soktu gaga'ya "she's not me" ile. telif de vermedi, gaga'nın istemeye g**tü de yemedi. dava açsa ilk iş madonna dava açacaktı. terbiyesiz olan, "mal" gibi ortada olan bir "mal" işte. .

3- madonna müzik aşkı olduğunu iddia etmiyor, kendine show girl diyor, bunu herkes biliyor. ama lady gaga'da müzik aşkı olduğunu düşünen yumuşaklar varsa onlara diyorum: müzik aşkı olan bir piyanist kalkıp piyasa için müzik yapmaz, eğer müzik yaptığını sanıyorsa da öyle makyajla, kostümle kastırmaz. gerçek sanatçı şarkı söylerken sesini dijital ortamda değiştirmez. en önemlisi "gerçek sanatçı" hırsızlık yapmaz. madonna için sanatçı iddiasında bulunmam lakin lady gaga için şu gerçeği gönül rahatlığı ile söylerim: "lady gaga sanatçı değil" bildiğin piyasa için müzik üreticisi.

4- kör, kara, cahil biri madonna ve justin bieber düeti olacak demiş. kaynağı göstersin diyeceğim de bildiğim kadarıyla buraya g** resmi koymak yasak. zaten kimse de görmek istemeyeceği için: "hee hee heee çocuğum" deyip geçiştiriyorum.

5- madonna'nın suratına yapılan makyaja laf edene de bu resim: http://25.media.tumblr.co...klq8XNEC1rqu81oo1_400.png merak ediyorum gaga bu makyajla neyi saklayacağını sanmış da başaramamış? madem madonna yaşlılığını kapatıyor, gaga neyi kapamaya çalışmış bu boya- badana işiyle?

6- madonna'nın son 3 turnesine gitmiş biri olarak da(farklı farklı ülkelerde) şunu diyeyim, konserlerinde gençler de çoğunlukta. bu yüzden klavye başında yazarken cehalete esir düşmeyin!