bugün

el cin

Filmi 5 nisan günü gece seansında izledim. Bir genç yönetmen adayı olarak ve ilgimi çeken korku türünden dolayı türk bir yönetmenin 5. Korku filmini çekmesi beni hasan karacadağ'ı takip konusunda dahada bir teşvikledi. Gerek ulusözlükte gerek ekşide okuduğum yorumlara göre filmin pek anlaşılmadığını farkettim. Birazdan yazıcağım yazılar derin spoiler içermektedir.
--spoiler--
Öncelikle filmin başındaki kızla annenin olduğu sahnede yaşanan mekan ve kişiler cindir efendim. Küvette yatan bir adam vardı işte o cinler tarafından hapsedilmiş adam ki filmde anlatılıyordu. Neyse bu gençlerin öldürdüğü yılan o kızı yutmuştu filmin başında gençlerde o yılanı denize atınca o kadın dellendi. Zaten nasıl o kızın ve kadının cin olduğunu anlamadınız bilemiyorum. Filmde kızla çocuk uyku hallerinde o mekana gittiklerinde cin boyutunda gittiler ve mekan filmin başındaki gibiydi daha sonra uyanıkken gittiklerinde mekan harabeydi. işte anlamak için birazda aslında onlarla aynı mekanlarda yaşadığımızı ama boyut farkını bimeniz lazım.

Filmdeki bir diğer spoilerda adı tam aklıma gelmiyo akeb miydi akem miydi bilemedim o karakter en başından beri cindi. Ama iyi olan taraftandı. ilk gözüktüğü sahnede biranda ortadan kaybolduğunda hoca aldırış etmeyin demişti işte sebebi o beyler. Ve hoca en başta çocuklara gerçeği dese dahada korkacaklardı hoca yanaşmadı bu yüzden. Ve o akeb gerçekten yaşamış olan bir cindir araştırıp öğrenebilirsiniz.
--spoiler--

Film öyle yabana atılacak bir korku filmi değil. inandığınız ölçüde korkarsınız inanmıyosanız dalga geçersiniz. Ben sadece anlaşılmayan ve ısrarla alaya vurulam yerleri açıklığa kavuşturdum.

Filme notum 7/10. Sebebi oyunculuklar ve devam filmini merak etmem.