bugün

shingeki no kyojin

2009'da başlayan ve hala devam eden bir mangadır. 6 nisanda da animesi çıkıyor. Konusu da böyledir,

Yüzyıllar önce insanlık devler tarafından yok olmanın eşiğine geldi. Devler hakkında bilinen şeyler, uzun olduklar, akıllı olmadıkları, insan yedikleri ve en kötüsü de bunu beslenmek için değil zevk için yaptıklarıydı. insanlığın küçük bir kısmı kendilerini en uzun devlerin bile ulaşcamacığı çok yüksek surların arkasına hapsederek hayatta kalmayı başardı.

Günlerden birgün, 100 yıldan fazla zamandır her hangi bir dev tarafından saldırıya uğramamış bu şehirde genç Elen ve üvey kızkardeşi Mikasa, dev surların çok büyük bir dev tarafından parçalandığına şahit olurlar. Küçük devler şehire dolmaya başlar ve bu iki küçük çocuğun ailesini gözlerinin önünde canlı canlı yerler. Bundan sonra Elen tek bir tane bile bırakmadan tüm devleri katledeceğine yemin eder.

Manga kolay kolay okumam bu mangaya da başladığımdan 1 ay sonra animesinin fragmanı çıktı. çok hoşuma gitti. zaten şu aralar hangi mangaya başlasam ya bitiyor ya da animesi başlıyor. mangası maalesef haftalık değil aylık çıkıyor ama 40 sayfaya yakın okunabiliyor. güzel bir şey bu. açıkçası internetten tanımını buldum ama bu tanıtım hiç yakışmıyor çünkü pek fazla shounen değil bence.