bugün

radikal

bir iki tarafsız yazıyı süs olsun diye yayınlayıp daha sonrasındaki bütün emeğini ülkemizin önündeki tek engelin atatürkçülük olduğunu ve toplumsal barış için bu prangadan kurtulmalıyız ekseninde haberler yapan gazetedir.
iktidar partiye muhalif bir havada haber taklidi yaparken bir yandan ekmeğine yağ sürmeyi asla ihmal etmez. aynı paralelde oldukları aşikardır. ergenekon ve tsk ile ilgili haberler buna en güzel örnektir. solun omurgasızlaştırma koludur. örnek olarak haberlerinde eğer dinci değilseniz, kürtçü değilseniz veya herhangi bir azınlıktan değilseniz, dersimli değilseniz haber olarak yer alamazsınız. ortada bir suç varsa ve siz atatürkçü yada asker falansanız vay halinize. bütün genelleyici provakatif ve hedef sizsinizdir. haber olanaklarını bu eksende toplar gereken acıtasyonlar yapılır, neoliboşların ızdırap çağrılarıyla herkesi birbirine düşürme işini kusursuz yapan gazetedir. başlarlar çığırmaya, sürekli bir döngü halindedir, sizi bir noktada tutmadan kafanızı gereksiz entellektüel karmaşayla oyalarlar...

bu gazetede en çok dikkatimi çeken bir kısımda yorumların oylamasıdır. mesela her hangi bir habere kürtler öldürülüyor ermeniler öldürülüyor yazıklar olsun yazın... en az 100 like bonus kazanırsınız. denemişliğim var. yazarlara gelirsek cevabı tabi ki para için fakat ideolojik olarak yazarlarından cüneyt özdemir ve akif bekinin özelikle orada ne işi var diye sorasım geliyor.

saf sol kesiminden nemalandığı açık olan bu gazete mesela arap baharını çok yazmıştır. halkları destekliyoruz, faşistler ülkeden defolsun naaaraları atmıştır. fakat nedendir bilinmez arap baharından sonra ne olacağı ile ilgili dönem içinde zerre manşet haber görülmemiştir. mesela gene şuanda da mısırdan, tunus dan, libyadan bahsetmeyi nedense hiç sevmemektedirler. bu kadar örneklemeden sonra gazetenin öz fikrene bilinç altına baktığımızda türk milleti kavramına antipati duyan onun yerine osmanlı halkları yada anadolu diyarı düşüncesinin zeminini hazırlama çabasında olan bir gazete görmekteyim.
emperyalist batı eksenli ve okyonus ötesi destekli bu gazete, dün mütakere basını bugün yandaş basın olarak da tanımlanır. *