bugün

20 dakika

şu ana kadar izlediğim en iğrenç birkaç diziden biri..hürriyetin pazar ekine benziyor..senaristi ayşe arman olabilir..
tamamıyla intihal olması, ilker aksum haricindeki oyuncuların sokaktan seçmece olması bir yana, içerisindeki sinsi mesajları müslüman türk milletinin damarlarına zerketme vazifesini bihakkın yerine getirmede çok başarılı dizidir..son bölümdeki birkaç sahneyi sıralayalım:

--spoiler--

-alkolsüz bira => alkolsüzünden başla. devamı gelir..işbaşında olmaz ama, ayyaş görüntüsü vermeyelim..çağdaş olmamıza yetecek görünüm vermesi için uygun zaman ve mekan önemli..biz çağdaşlar dengeli içeriz,sarhoş olmayız..çocuklar siz de alkolsüzden başlayın

-yalnız yaşayan kadın => güçlü, bakımlı, çekici, modern bir kadınım..hem kariyerimin başındayım..evime öyle çok giren çıkan olmaz..böyle "makul" bir kadının fahişe görüntüsü vermesine gerek yok dimi.

-cevval tarihçi => 28 ocak 1585 III.Mehmet'in tahta çıktığı AMA..aması önemli..aynı zamanda 19 kardeşini öldürttüğü tarih..akılda kalması gereken hangisi? tabii ki osmanlı vahşeti.."başbakanın ecdadını" millet tanısın dimi..hem şöyle bir istanbul turu yapalım,cellat çeşmesine doğru..bu sahne için muhtemelen turgut özakman yardımcı olmuştur.

-yılbaşı gecesi ve vazgeçilmez çam ağacı => hapishaneden çok defa kaçabilmesi ile ünlü "kedi" lakaplı karakterin şöyle bir geçmişine flashback yapılır..nereye mi?..tabii ki bir yılbaşı gecesinde çocuklarına hediye alıp evinin baş köşesine süslü çam ağacını yerleştirdiği ana..sene..? geçen sene..yok yok,1990lı yıllar muhtemelen..gülben ergen çam ağaçlı mutlu aile fotoğrafını twitter da henüz paylaşıp cahil halktan ve yandaşlardan tepki almadan evvel..

-şiddet gören ve kocasını 50 yerinden bıçaklayarak öldüren iyi kalpli kadın => son yıllardaki haberlere aşinayız, e şiddete de karşıyız.. mazur görmek lazım tabii..

-asi kız çocuk => ortaokulda aşk yaşaması bir veli tarafından onaylanan asi kızımız..annesinden uzak kalması biraz psikolojisini bozdu tabii..normal şeyler bunlar

-cesur polis ve vicdanlı savcı => e biryerlerde mutlaka bulunuyorlardır bunlar..kadroların tamamını hep cemaatçiler işgal etmedi ya..silivridekiler için umudu taze tutmak lazım.."Ozan" ismindeki, gerçeğin peşini bırakmayan gözü kara komiserimiz, karadayı dizisindeki "yasin" ismindeki sahtekar ve işbirlikçi komiserin yanında çok ciks duruyor.

ayrıca ilk bölümden hatırladığım kadarıyla "melek"; nam-ı diğer tuba büyüküstün, üniversitede sol bir aktivist "öğrenci"ymiş..odtü'deki teröristlere-pardon- molotoflu öğrencilerimize selam olsun..

tarih öğretmenimizin aldığı evin son "kredi taksidi"ni ödedikten sonraki mutluluğu da görülmeye değerdi..ne güzel

--spoiler--