bugün

arrow

Diziden en yüksek tadı almak için kesinlikle kişinin bir çizgi roman geçmişi olması gerekiyor. Çünkü bol miktarda çizgi romanlara göndermeleri var. Yani adam 40lı yıllarda yaratılmış bir karaktere Dexter çakması deyip geçiyor. Biraz araştırın lan. Green Arrow temelinde Batman'e öykünerek yaratılan bir karakter. Bu yüzden karakterin başlangıcında benzerlikler olabilir. Fakat ilerleyen bölümlerde kesinlikle daha çok politika ve siyasete yönelecektir. Yani bambaşka mecralara açılacak dizi.

Huntress karakteri bence çok harika işlendi.

ilerleyen bölümlerde Roy Harper a.k.a. Green Arrow'un yardımcısı Speedy diziye girecek. Şimdi kız kardeşine de Speedy diyor belki oradan bağlarlar çocuğu kızın sevgilisi yapıp.

Yani Deathstroke, Huntress, China White,Black Canary* gibi karakterleri görünce heyecan yapıyoruz. Haliyle alakası olmayan bir adam için bunlar sanki tek kullanımlık karakterlermiş gibi kalıyor. Ama değiller onu diyeyim. Bu arada Felicity Smoak isimli karakter de yine DC comics karakterlerinden Firestorm'un annesiydi yanlış hatırlamıyorsam.

Yapımcıların dediğine göre ikinci sezon Batman'i bile görebilme ihtimalimiz var amk. Sonra diyorlar ki sen bu diziyi niye izliyorsun.

--9. bölüm spoiler--

izlemediyseniz okumayın cidden spoiler var.

Black Archer'ın ta en başından beri Tommy Merlyn çıkacağını düşünüyordum. Malum Black Archer'ımızın adı Merlyn. Babanın Black Archer çıkması ne yalan söyleyeyim beni ters köşeye yatırdı.

Bu Oliver niye penguen gibi yürüyor lan. Adam operasyona çıkıyor gözüm o yürüyüşe takılıyor yeminle.

bölümün en iyi yanı flashbacklerin geri dönmesi. Ama az olunca ağızda tadı kalıyor. Yao Fei vs. Deathstroke mücadelesi daha uzun sürsün isterdim.

Velhasıl sanırım dizinin en iyi bölümü buydu. 10. bölüm ta 40 gün sonra. Hadi bekleyelim.

--9. bölüm spoiler--

Dizinin temel aldığı çizgi romanı merak edenler Green Arrow: Year One'ı -ki en iyi green arrow hikayelerinden- okuyabilirler. Gayet de iyi yaparlar.