bugün

avea

sabah saatlerinde arayıp ödenmemiş faturanızdan dolayı, adınıza kayıtlı kredi kartı numarasını ve güvenlik kodunu kendisine vermenizde direten operatörlerin bulunduğu gsm firması.
Bu sabah bir bayan 5554441500 numarasından arayıp, 3g jet modemimin faturası ödenmemiş olduğu için kullanıma kapandığını ve kimlik bilgilerimi varip ödeme yapılmayan ayları ve borç tutarını ilettikten sonra ödeme yapmam gerektiğini söyledi. internetten hemen ödeme yapıyorum dedim. ısrarla kendisinin telefondan ödeme alabileceğini belirtti tamam dedim kart numarası ve güvenlik kodunu kendisine vermemi istedi reddedince bozuk bir sesle ödeme yapmazsanız şunlar şunlar olur dedi ve kapattı.sabah sabah aklıma takıldı ve numaranın kendilerine ait olup olmadığını doğrulatmak için bir müşteri temsilcisine de yarım saat boyunca bağlanamadım ve vazgeçtim. şimdi kafama takılan sorular
1- bildiğim kadarıyla bu ödeme sistemleri santrale bağlanarak telefondan kart bilgilerinin girilmesiyle otomatik olarak hallediliyor güvenli olarak, avea böyle bir sistemi kullanamayacak ve operatöre kart bilgilerini verecek kadar enayi olmamızı umacak bir firma mı?
2- bu 5554441500 numarası dolandırıcılar tarafından kullanılıyorsa bu kadar kurumsal ve büyük olduğunu iddia eden firma kendi operatör numarasını farklı bir kodla nasıl 3. şahıslara satabiliyor ve bu şahıslar nasıl hiçbir yerde kullanılmayan jet modem hattımın bilgilerine erişebiliyor?

bir telekom firması daha kendinden hızla soğutmayı başarıyor. tebrikler avea