bugün
- pandela 319
- evde kalmış 30 yaş üstü kadın yazarlar8
- velvet48
- kürt hareketinin devşirme olması15
- elektriği ödeyen adam8
- 4 temmuz 2026 kanada fas maçı15
- taksim delisi cenk4
- ciguli kral16
- mony tontana11
- amedspor12
- tabaktaki son bisküviyi yiyen tip3
- 2026 dünya kupası33
- sözlükte kavga olacak hissi5
- entry girerek kemalist devrim yapmak5
- ciddi ciddi aşure seven insan21
- fas7
- kanada8
- iki ayyaş5
- yunanistan milli futbol takımı5
- futbol28
- dünya16
- allah rahmet eylesin üstad kadir mısıroğlu3
- memduh bashgan9
- yürüyüş flörtü9
- çağlayı tanıyan yazarlar8
- erkeğin vajina karşısındaki çaresizliği35
- doğu karadeniz de fırtına uyarısı2
- sözlüğün en çok başlık açan yazarı olmak2
- kaçak elektrik kullanan orospu çocukları2
- sözlükten avrat düşürmek2
- arjantin milli futbol takımı2
- denizde karı kız kesen erkek2
- korku filmi cekmeden once cinayet isleyen yonetmen3
- izmirde cami yakma girişimi3
- yeşil burun adaları futbol takımı4
- ahtapot yemek9
- kahveye naber lan avradını siktiklerim diye girmek3
- evde kalmış kız kurusu7
- sözlüğü 25 yaş üstü teyzelerin basması3
- bik bik kaç yaşında10
- atatürk ün çocuğunun olmaması4
- true üniversitesi6
- true'nun azılı bir muhalifken sonradan yumuşaması6
- sikmek icin entry ni beğendi6
- 5 temmuz 20262
- sözlüğü mallardan arındırma projesi2
- deniz göktaş34
- paraguay fransa maçı saat 00 00 da trt 1 de2
- evlilikte dikkat edilecek hususlar3
- freddy krueger ı oynayabilecek türk aktör2
--spoiler--
Mahallemizde Pampupu isminde bir dilenci vardı. Samsun'da benim yaşlarımda olanlar onu gayet iyi bilirler. Ben Samsun Ulugazi Mahallesi'nde doğmuştum. Pampupu diye takma bir isim, ne olduğunu bilmiyorum, çünkü böyle bir şarkı söylüyordu. "Pampupu" diye diye bir şarkı söylüyordu. Ne anlama geldiğini de bilmiyorum. Ve ayağı yalınayak, ayağı çıplak, üzerinde bir şal var, üstü başı yırtık bir şekilde, bir elini beline koymuş, bir eliyle dilenir vaziyette dolanırdı. Ayağı da aksardı. Böyle giderdi, yürürdü...
"Ve bizim yanımızda komşu Ayşe hanımın evi vardı, onun kapısına gelirdi. Kapıda elindeki bütün ne varsa, para, yiyecek varsa, kapıya bırakırdı. Ondan sonra,
"- Ayşe hanım, Ayşe hanım, bana kızını vericen mi? diye söylerdi.
"Ve birkaç defa söyledikten sonra orayı terk ederdi. fakat, herkes onu tanımadığı için alay ederdi, taş atardı, birşey yapardı...Canı yanardı, o yine de pampupu şarkısını söyleyerek giderdi. yani o Pampupu, biz ona Pampupu diyorduk, beni son derece etkilemişti.
"Sonra öğrendim ki, pampupu bir zamanlar bir aşka tutulmuş. Çok büyük bir aşka tutulmuş.Ve neticede istediğini de vermemişler ona. Ve zamanla Pampupu bu hale gelmiş, meczup olmuş, yani adeta aklını yitirmiş. Çok üzülmüştüm, gözlerim dolu dolu olmuştu. Ve beni hep etkilemiştir bu Pampupu olayı. Daha sonraki yıllarda yapmış olduğum Dilenci isimli bestemin asıl kaynağı bu Pampupu'dur. Bu, Pampupu'nun hikâyesidir. Ona atfetmiştim bu bestemi.."
--spoiler--
Mahallemizde Pampupu isminde bir dilenci vardı. Samsun'da benim yaşlarımda olanlar onu gayet iyi bilirler. Ben Samsun Ulugazi Mahallesi'nde doğmuştum. Pampupu diye takma bir isim, ne olduğunu bilmiyorum, çünkü böyle bir şarkı söylüyordu. "Pampupu" diye diye bir şarkı söylüyordu. Ne anlama geldiğini de bilmiyorum. Ve ayağı yalınayak, ayağı çıplak, üzerinde bir şal var, üstü başı yırtık bir şekilde, bir elini beline koymuş, bir eliyle dilenir vaziyette dolanırdı. Ayağı da aksardı. Böyle giderdi, yürürdü...
"Ve bizim yanımızda komşu Ayşe hanımın evi vardı, onun kapısına gelirdi. Kapıda elindeki bütün ne varsa, para, yiyecek varsa, kapıya bırakırdı. Ondan sonra,
"- Ayşe hanım, Ayşe hanım, bana kızını vericen mi? diye söylerdi.
"Ve birkaç defa söyledikten sonra orayı terk ederdi. fakat, herkes onu tanımadığı için alay ederdi, taş atardı, birşey yapardı...Canı yanardı, o yine de pampupu şarkısını söyleyerek giderdi. yani o Pampupu, biz ona Pampupu diyorduk, beni son derece etkilemişti.
"Sonra öğrendim ki, pampupu bir zamanlar bir aşka tutulmuş. Çok büyük bir aşka tutulmuş.Ve neticede istediğini de vermemişler ona. Ve zamanla Pampupu bu hale gelmiş, meczup olmuş, yani adeta aklını yitirmiş. Çok üzülmüştüm, gözlerim dolu dolu olmuştu. Ve beni hep etkilemiştir bu Pampupu olayı. Daha sonraki yıllarda yapmış olduğum Dilenci isimli bestemin asıl kaynağı bu Pampupu'dur. Bu, Pampupu'nun hikâyesidir. Ona atfetmiştim bu bestemi.."
--spoiler--
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar