bugün

ingiltere vizesi

alınması zordan öte uğraştırıcı bir vize.

öncelikle bu işi ciddiyetle yapan danışmanlık firmalarından birine gidin. derdinizi, planınızı anlatın. onlar size almanız gereken vize türünü, gereken evrakları söyleyecekler ve internetten doldurulması gereken ingilizce formun türkçe'sini verecekler. o istenen evrakları toparlayın ve formu cevaplayıp yanlarına gidin.

onlar evraklarınızı kontrol edecek (eksik varsa söylerler), cevap kağıdınızı internete işleyecek ve başvuru için gün alacaklar.

evraklar sizde kalmıyor, danışmanlıkta kalıyor. başvuru günü gidiyorsunuz kapıda sizi karşılıyorlar, dosyanızı veriyorlar. içeride ne yapacağınızı anlatıyorlar kısaca. içeriye onlar giremiyor, siz giriyorsunuz işinizi halledip çıkıyorsunuz.

vize başvurunuz sonuçlanınca onlar sizi telefonla arıyor (konsolosluktan gidip almış oluyorlar) eve mi gönderelim, gelip alır mısınız pasaportunuzu diyorlar. tercih sizin.

bu danışmanlık için 50-75 lira arası bir para ödeyeceksiniz, şirketten şirkete değişiyor.

hem işiniz kolaylaşıyor, hem de kafanızda soru işareti kalmıyor.

zaten onlar size "evraklarınız tamam" derlerse hiç sıkıntı yapmayın.

süre hakkında ise başvuruyu muhtemelen iki gün sonra alır danışmanlık şirketiniz. başvurudan sonra da 14 gün içinde net olarak sonuçlanır. benimki 10 gün sürmüştü.