bugün

fenerbahçe

kimse fenerbahçe den büyük değildir ayağına göz göre göre yapılan vefasızlıklara taraftarının sessiz kalamayacağı kulüptür. ne demek kimse fb den büyük değildir diye durup dururken laf yumurtlamak? fb ticari bir değer de değil, hisse senedi de değil. öncelikle bir manevi değer. adı üstünde bir kulüp. vefa da manevi değerlerin en başında gelen değer.

şike operasyonunda taraftarın top yekün aziz yıldırım ın arkasında durmasını dışardan bakanlar bir aziz yıldırım hayranlığı, hastalığı, takıntısı olarak algıladı. alakası yok. aziz yıldırım olmazdı, iks olurdu. taraftarı kenetleyen tek şey vefa duygusuydu. bu taraftar iyi günde yanında olduğu insanlara kötü günde sırtını dönemezdi, dönmemeliydi.

hadi dışardaki insanlar bunu algılayamadı ama yönetimin sanki yaşayan kendisi değilmiş gibi alex krizini yönetememesi taraftar için tam bir şok. alex hakkında medya aracılığıyla kamuoyu yönlendirme çabası epeydir altan alta dikkat çekiyordu. nedir alex le alıp veremediğiniz? alex hata yapmış olsa bile mutlaka bunun bir zemini, bir evveliyatı mevcuttur. hiç biri olmasa dahi bu kadarcık hata yapma lüksüne herkesten daha fazla sahiptir. aslında emre nin gidişiyle emre kadar taraftar da kırılmıştı bu ayrılığa. onların yerine gelenler de canımız, ciğerimiz ama dün bir, bugün iki. yaşanmış yıllar da bir kalemde silinip atılmamalı. bunun da etkisiyle alex olayında taraftar aynı şeyin tekrar yaşanmasına izin vermeyeceğinin sinyalini vermeye başladı.

unutma başkan. taraftar fenerbahçeye mahkumsa, fenerbahçe de taraftara mahkum.