the dark knight rises

--spoiler--

3 saat filmden aklımda kalanları şöyle sıralayabilirim.

1,5 saat dünyanın en karmaşık oyunları dönüyormuş havasında birşeyler yapılıyor ama hiç merak etmiyorsunuz sonra takip etmeyi bırakıyorsunuz.
hadi batman çıksın iki aksiyon görelim diyorsunuz, pat ne görelim koca batman topal wayne olmuş. geri dön batman muhabbeti 3 saat sürüyor. batman sürekli naz yapıyor dönmeyeceğim diye. filmin ortalarında bağırasım gemedi değil : " döndenceksen dön de bitsin lan şu film."

batman bazı konularda pek naz yapmıyor ama. filmde sahneye giren her hoş bayan, on dakika sonra batman ile öpüşüyor. Batman eşini özlerken , sahalara geri dönmeyeceğim derken gururlu süper kahraman ama gelgelim zayıf noktası öpüşmek. iki kadın arasında kalıyor ve nasıl bir süper kahramansa sürekli bu kadınlardan yardım istiyor. zaten kim yardım ederse ona yanaşıyor sonunda.

en sonunda, ayıp olmasın insanları batman filmine gelecek batman göremeden gidecekler demesin diye batman geri dönüyor. topal bacağı iki don lastiği takarak düzeltiyor.

sonra iyi kötü savaşı başlıyor filan derken kötüler atom bombasını aktif hale getiriyorlar. batman de alıyor bombayı şehirden uzaklaşıyor. koskoca atom bombası şehirde patlamayınca şehir kurtarılmış oluyor. peki ya radyasyon ne olacak diye soruyoruz. onu da batman hallediyordur diyoruz.

--spoiler--