bugün

galatasaray

the godfather reis kadro kurmuş, analiz yapmış, hoş da olmuş. canım analiz yapmak çekti şimdi, imrendim, kıskandım. *
önce bir tanım yapalım : yeni sezon öncesi her geçen gün güçlenen son şampiyon.

peşin not : kulübe de terim varsa, ne olacak diye düşünmem.

mevzuya dalalım...

bu yıl benim açımdan performansı en çok merak konusu olacak futbolcu hakan balta olacak, zira kontenjan açısından da kendisinin performansı önem arz ediyor. defansa baktığımız zaman; sabri, hakan balta, hamit, dany, ujfa reis, eboue semih ilk etapta göze çarpıyor. dolayısıyla defans hattının eboue - ujfa - semih - hakan dörtlüsünden oluşacağı aşağı yukarı net.

hoca bu yıl da 4-4-2 oynatacak. olur da nene transferi olursa cl'de büyük maçlarda 4-4-1-1 şeklinde de oynatabilir. ama fatih terim'den bahsediyoruz, maç ayırdetmez pek... en iyi savunma hücumdur mantığı var...

orta sahada selçuk - melo uyumu her maç daha iyi oldu, bu yıl daha iyi olacak. sağ açıkta hamit faktörü önemli. en kötü kontenjana takılırsak çeker hamit'i sağ beke, eboue'nin yerine, yollar sağ açığa engin'i... o da olur. ancak gerek kontenjan gerekse de alınacak yabancı topçunun performansı açısından sol kanat beni düşündürmüyor değil... o bölge biraz sıkıntı olacak gibi.

gelelim ileri uca. bir kere ileriye yerli ya da yabancı golcü alınacağı kesin. ben açıkçası burak'ın alınacağını düşünüyorum ki gelen haberler o yönde... alınmadığını farzedersek bile elimizde epey forvet pozisyonunda eleman var. elmander, elmander'e alternatif umut bulut, baros, neco... kontenjan durumuna göre çevir çevir oyna yani...

umut bulut transferini eleştirenlere bir sözüm var. hatta direkt volkan demirel'in sözü... "seni en çok zorlayan forvet kimdi?" sorusuna "umut bulut, çünkü çok koşuyor" cevabını vermişti. dolayısıyla umut bulut faktörü çok önemli. terim baba'nın olayı belli... nedir o olay?

benim oyundaki 3 bölgem birbiriyle sürekli yardımlaşma halinde olacak. size sorum; futboldan pek anlamayan biri geçen yıl galatasaray'ın bir maçını izleseydi ve elmander'i sorsaydık "orta saha oyuncusu" derdi... hoca'nın istediği takım anlayışı bu çünkü... bir futbolcu her yerde oynayabilmeli...
© copyright 2005 - 2026