bugün

the elder scrolls v skyrim

deli gibi oynanan oyundur. üçüncü kez başladığımda artık farklı şeylere yöneleyim dedim. lan alduin'in götünü kestik, millete yardım ettik iyilik meleği olduk, yeri geldi kurtadam olduk yeri geldi vampir olduk. gün geldi hunharca enchantment kastık, okçu olduk, warrior olduk, mage olduk, olduk da olduk. şu sıralar değişik bir fantazi peşindeyim. evlenip evlenip boşanıyorum. neredeyse 5 kez falan evlenip boşandım. evlenilebilecek tüm hatunlarla evlenmeyi düşünüyorum. abazanlığımdan değil lan, harbiden yapacak bir şey kalmadı. çıktı çıkalı başka hiçbir şey oynamıyorum neredeyse. lydia, ysolda, senna, camilla şu ana kadar evlediğim hatunlar. ancak içlerinden beni en çok etkileyen senna oldu. bir tatlı dil, bir güler yüz anlatamam. "sadece senle ben skyrim'de aşk yaşamaya değer iki kişiyiz..." diyor. kedi canını onun. yalnız, yemek yapmasını istediğinizde biraz caz yapıyor o kadar. ama yapıyor yemeği sonuçta. o kadar da olsun, rahibe sonuçta.

bunun yanında yeni başlayacaklara naçizane tavsiyem, ana görevleri hemen yapmayın, bekletin. biraz güçlenin. sneak falan kasın. bir de kafanıza göre mağara basmayın. sonra o mağarayla ilgili bir görev alınca sorun çıkabiliyor. bir de büyü üstünden gitmeyi deneyin. destruction artınca önünüzde kimse duramıyor. tabi eğer üstünüzde magica regeneration'ı hızlı artıran bir elbise varsa. vampirliği pek tavsiye etmiyorum. sneak olayında iyiler ancak en geç 72 saatte bir kan emmeniz gerekiyor. 72 saati geçince 4.seviye vampir oluyorsunuz ve insanlar gördükleri yerde size saldırmaya başlıyor. ancak 4. seviye vampir olunca 180 saniyeliğine görünmez olabiliyorsunuz. ayrıca her seviyede yeni bir özellik ekleniyor. dayanıklı olduğunuz özellikler seviyeniz yükseldikçe artıyor, zayıf olduğunuz özellikler de aynı oranda zayıflıyor. bir de vampirler güneşe çıkınca sağlık, büyü ve dayanıklılık seviyeleri 15 puan düşüyor ve harcadıktan sonra tekrar artmıyor. bunun yanında vampirler hastalıklara, buz ve zehir büyülerine karşı oldukça dayanıklılar. yalnız ateş büyüsüne karşı da aynı oranda zayıflar.

özetle, eğer oyunlara karşı - özellikle rpg- hassasiyetiniz varsa ve önemli bir dönemden geçiyorsanız (yaz okulu, vize final vs.) kesinlikle başlamayın. yapmayın bunu.