rang de basanti

rakesh omprakash mehra'nin yönettiği hint müzikleriyle ve ilginç danslarla süslenmiş 2006 yapımı bir bollywood filmi rang de basanti. film'in ingilizce ismi "paint it yellow". diliyse ingilizce ve hintçe.

bollywood'un en önemli oyuncularından biri olan aamir khan 40 yaşında olmasına rağmen 20'li yaşlarındaki bir genci oynuyor.

1920'lerde hayatlarını feda etmiş hintli beş devrimcinin son günlerini konu eden bir film çekmek için hindistan'a gelen bir ingiliz yönetmen ve filmde oynamak üzere kendisine katılan bir grup hindistanlı gencin öyküsünün anlatıldığı bu filmde, bollywood damgalı müzikler ve görüntüler eşliğinde, gününü gün etmeye bakan apolitik hintli üniversite gençliğinin panoramasını ve çekimler esnasında başlarına gelen olaylar nedeniyle kendilerinde yaşadıkları inanılmaz değişimi, hindistanın etnik yapısı nedeniyle var olan sorunların ironik ve esprili bir dille anlatılışını, özgürlük için mücadele eden insanlarin sindirilme çabalarını, bir grup gencin bir ulusu ayağa kaldirma uğraşını, arkadaşlık ve dostluğun nelere kadir olduğunu bazen ağzınız kulaklarınızda güle oynaya, bazense ağlamamak için kendinizi kasarak izleyeceksiniz. 2 saat 50 dakikalık ilginç bir film rang de basanti.