bugün

galatasaray

objektif bir gözle değerlendirmeye çalışayım tüm takımı;

muslera: refleksleri inanılmaz iyi, yan toplarda benim hayal ettiğim kadar iyi değil lakin kesinlikle bir çizgi kalecisi de değil. galatasaray' a tek başına 4 5 puanlık katkı yaptı diyebilirim. yaşı da genç, daha iyi olacaktır. hep bizimle olması dileğiyle.

eboue: arsen wenger' e elindeki şu şişesini fırlattırabilen tek oyuncudur belki de kendisi. güçlü, yetenekli, sağlam. lakin takım içinde iyi bir lidere ihtiyaç var bu adamı oyunda tutabilmek için zira çok çabuk konsantrasyonu bozulabilen biri. bu sezon iyiydi, bazı maçlarda rakibin solunu koridora çevirdi ama her zaman diken üstünde tutulmalı bu adam sahada. samsa demişti dersiniz. müthiş yetenekli ama ciddi konsantrasyon sorunu olan bir adam. özetle bu sezon iyiydi.

semih kaya: bence muhteşem bir sezon geçirdi. pozisyon alma ile ilgili sorunları var ki bunun ilacı tecrübe. onun dışıdna müthiş cesur, çevik ve hızlı. bu ligin bu sezon en iyi kesicisiydi egemen ile birlikte. eksiği var ama şampiyon takımın stoperi olarak da nasıl bir potansiyele sahip olduğunu gösterdi.

ujfalusi: sezonun en iyilerindendi, hep güven verdi, tecrübesi yetti. hakeme çok itiraz etti sadece sezon boyu. önümüzdeki sene takımda kalmalı ama 35 yaşında olduğu düşünülürse o bölgeye mutlaka sağlam bir adam alınmalı.

hakan balta: bu sezon kariyerinin en iyi sezonlarından birini geçirdi belki de. ondan eboue kadar efektif bir bek olmasını bekleyemezsiniz. bu donanıma sahip değil zaten kendisi. ama gerçekten üst sınırında oynadı. hücuma da katıldı, savunmada da iyiydi.

felipe melo: yetenekleri üzerine konuşmak yersiz. bölgesinin en yetenekli 10 oyuncusundan biri benim için dünyada. altın bidon seçilmesinin nedeni de bu zaten. o kadar büyük beklentilerle gitmişti ki juventus' a sonucunda çok büyük hayal kırıklığı oldu. güçlü, savaşçı, teknik. o bölge için aranan her türlü özelliğe sahip. sadece bazı anlarda kendisine duyduğu aşırı güvenden ötürü basit toplar kaybetti. o kadar4 kusur kadı kızında da olur diyemeyeceğim zira avrupa bu hataları affetmez. daha dikkatli olmalı saha içinde. 29 yaşında ve 13 milyon euro bonservis artı senelik 3.3 milyon euro garanti paraya oynayacaksa gönderilmeli kesinlikle. yok o indirime gider, bonservisinde de bir şeyler yapılırsa alınmalı.

selçuk inan: sezonun mvp' si. attı, attırdı, duran toplarda seneler sonra bize heyecan yaşattı.

engin baytar: hiç beklemediğim şekilde oynadı. takımın en çok mücadele eden adamlarındandı. zaman zaman bal yapmayan arı tabirini üzerine cuk diye oturtsa da yine de hırsıyla, adam eksiltme özelliğiyle beklenenden fazla katkı verdi.

emre çolak: abartıldığı kadar iyi oynamadı. iyi oynadığı maçlar vardı evet ama galatasaray' ın bankosu olmak istiyorsa üzerine koyması lazım. beklemediğimiz kadar fazla katkı verdiğini ise inkar edemeyiz. daha iyi olacağına inanıyorum.

albert riera: hep söyledim yine söylüyorum takım içinde oyunu en iyi okuyan, en iyi saha görüşüne sahip oyuncu belki de selçukla beraber. yetenekli olduğu da çok açık lakin o kadar temposuz, o kadar ruhsuz oynadı ki çıldırttı bizleri zaman zaman. ben yolların ayrılması gerektiğini düşünüyorum.

sabri sarıoğlu: kariyerinin en şanssız sezonunu geçirdi. açıkçası her oynadığı maçta neredeyse puan kaybettik. bazılarında doğrudan sonuca etki eden hatalar yaptı. ama en çıldırtıcı özelliği çok basit pas hataları yapması. her şeye rağmen her zaman bu takımda olmalı. en iyi 6. adam tabirinin futboldaki versiyonu yalnız bir farkla. en iyi 12. adam rolüne soyunmamalı, en iyi 15. 16. adam filan.

necati: devre arasında geldiğinde kimse ondan bu kadar katkı beklemiyordu. evet gol kaçırdı, evet kötü oynadı bazen ama 2. yarıda gelip takımın en golcü oyuncularından biri oldu. maliyetini ve galatasaraylılığını da düşündüğümüzde muhteşem bir transfer oldu.

milan baros: bir dönem harika bir ikili oldular elmander ile. bunu inkar edemem ama hep söylediğim gibi sezon başı yollar ayrılmalıydı ve yerine daha genç, daha etkili bir forvet alınmalıydı. evet ben de çok seviyorum kralı ama kimse babasının hatırına oynamıyor burada. takımın en çok kazananlarından biri. sezon sonu yollar kesinlikle ayrılmalı ama yaptıklarını ve onu asla unutmayacağız.

elmander: onu tanımayanlar -galatasaraylıalr dahil- geldiğinde anlamsız yorumlarda bulundular. özel ilgi duyduğum adamlardan biriydi gelmeden de. keşke 4 5 sene önce gelseydi. çok uzatmak istemiyorum onun başlığı altına defalarca yazdım düşündüklerimi. seneye de bizle. adamın dibidir kendisi.

sercan yıldırım: kendisi bursalıdır. daha geçenlerde bursa' da bir mekanda görüp masasına gitmişliğimiz de vardır. açıkçası hiç katkı vermedi. inanılmaz da yüksek bir maliyeti var. geldiğinden beri sadece twitterdan 'kampta' filan yazdı. güzel kızlar ve gezmeler onun daha çok ilgisini çekiyor futbola kıyasla. gezsin, eğlensin zerre lafım yok ama galatasaray formasının hakkı da sadece twitterdan bir iki cümleyle verilemez. sürati dışında hiçbir ekstra özelliği de yok, neden aldık anlamadım zaten. sezon sonu satılabiliyorsa satılmalı yoksa kiralanmalı.

yiğit gökoğlan: yine hayalkırıklığı oldu benim için kendisi. oldukça yüksek bir maliyete alındı ama hiç katkı veremedi. bir potansiyelini de göremedim açıkçası. sadece süratli hepsi o. umarım önümüzdeki sezon daha farklı bir yiğit olur.

aydın yılmaz: nihayet iyi diyebileceğimiz bir sezon geçirdi. asla banko olamaz ama bu sezon gibi oynarsa her zaman takımda kalır. her girdiği maçta bir hareket getirdi takıma.

çağlar birinci: beklentim çok daha fazla kendisinden. tempolu ve güçlü bir oyuncu olduğuna inanıyorum ama sakatlıklar çok geri götürdü onu, hakan' a bu sezon iyi olduğundan forma şansı bulamadı. seneye daha güçlü ve hazır olması gerekiyor. banko kalır takımda çünkü sol bek yok zaten ülkede.

ceyhun gülselam: benim için boş transferlerden birisi de kendisi. ne ekstra bir performansı oldu bu zamana kadar ne de ekstra bir özelliği. uzaktan şutu var diyorlar kariyerine baksan 4 5 tane ancak atmıştır. uzaktan şut özelliği oaln adam bir sezonda 4 5 gol atmalı ki özelliği var densin. sene de 1 golün ne özelliği var. uzaktan şut özelliği olan adam 2 3 gol atar 2 3 karambol ya da korner yaratır filan. umarım seneye daha iyi olur. gönderilmez, kalır takımda kendisi. çok eleştiriyorum ama 1 milyon euro almasını da kabul edemiyorum. ya hiç mi melo2 yu izlemedin? hücumda yoksun bari savunmaya yaklaş, top al da pas alternatifi yarat stoperlere.

yekta kurtuluş: çok büyük beklentilerim var ondan. sakatlanması çok kötü oldu. melo selçuk ikilisine alternatif olabilecek, oyunun iki yönünü oynayabilen tek oyuncu kadroda. ne ceyhun, ne ayhan selçuk ya da melo' ya bir şey olsa dolduramazdı yerini. allah' tan engin çok mücadele etti de melo' nun olmadığı maçlarda idare ettik.

gökhan zan: futbolu bu forma ile bırakmalı. bugün anadolu takımında sivrilen bir stoper için 5 milyon eurodan kapı açarlar. bence asla galatasaray' ın bankosu olamaz ama bir transfer daha geldiğinde ujfa ile birlikte rotasyonun parçası olur her zaman.

ufuk ceylan: taffarel' den sonra innaılmaz bir gelişim gösterdi. zaten manisaspor' da iyi olduğundan alınmıştı kendisi. yetenekleri var, taffarel ile de form tutu ama asıl gelişim gösterdiği özellik topu oyuna sokma biçimiydi.

ayhan akman: tüm emeklerin için teşekkürler kaptan. bazen kızdık, bazen kırıldık ama en kötü günde de hiç kaçmadın, hep oradaydın. yolun açık olsun, varsa hakkımız bin kere helal olsun.

serkan kurtuluş: hala ona şans verilmesi gerektiğine inanıyorum. sezon sonu kesin yolcu ama

mehmet batdal: umudumuz vardı, fizik var, teknik var ama zerre yıpratıcılığı, mücadelesi yok. yolu açık olsun, kesin yolcu bence

aykut erçetin: üçüncü kaleci olmayı kabul ederse kalmalı ama etmiyorsa yolu açık olsun.

kazım: potansiyelini hiçbir zaman sahaya yansıtamayan biri oldu hep. eboue gibi konsantrasyon sorunu yaşayan, melo gibi her zaman patlamaya hazır bir oyuncunun olduğu yerde kendisi çok tehlikelidir. umarım kalır yunanistan' da.

servet çetin: kutlamar için podyuma gelirken sana uzatılan kaşkolu reddederek hepimizin gözünde bittin zaten. yine de sakat sakat oynadığın günlerin hatrına varsa eğer hakkımız helal olsun, yolun açık olsun.

özet olarak; riera, baros, mehmet batdal, aykut erçetin, serkan kurtuluş, servet çetin, sercan yıldırım yollanmalı, kazım kesinlikle geri alınmamalı.

hepsi yabancı ve hepsi çok kaliteli olmak kaydıyla mutlaka bir stoper, bir orta saha, bir kanat ve bir forvet alınmalı.
© copyright 2005 - 2026