bugün

bencil

nil karaibrahimgil'in en güzel şarkısıdır. bencil insanlara nasıl olduklarını anlatamayan her insanın karşısındakine dinletmesi gereken bir şarkıdır ayrıca. ben denedim oldu lise arkadaşıma tik geldi o dakikalarda. ayrıca bencil insanları bolca çeken biriyseniz aslında onlarında türleri olduğunu bilmelisiniz efendim. kategorize etmenin dayanılmaz hafifliğiyle bu tür üzerindeki engin deneyimlerimi harmanyalıp bu insanlar 2 ye ayırılır kanısına vardım.

bencillikten başka yolu olmayanlar: bunlar aslında bencil biri olmak istemezler ancak bencilce davranmazlarsa ellerine hiçbir şey geçmeyeceği kanısındadırlar o yüzdendirki gönüllerini çocukluklarındaki kadar geniş tutamamışlardır. çocukken iyilik ve saflıkları sonucu ağır bedeller ödedikleri için kimseyle pek bir şey paylaşmak istemezler. yaralı olduklarından acıtmak hevesleri ve en iyisi bana gelsin en iyisi benim olsun istekleri yetişkinliklerindede devam eder. genellikle hırslı ve etrafındakilerle yarışmayı severler bunlar.

doğuştan benciller: bunlar fena halde anne baba şımartmasıyla kendinden geçen insanlardır. anneden ve babadan ne istediyse almış olanlar daha sonralarında etrafındaki herkesi bu insanlar gibi söğüşleyebileceği kanısına varır. tüm hayatı boyunca "armut piş ağzıma düş hatta mümkünse püre kıvamında düş" derler. ya feci hırslı ya da vurdumduymaz olurlar.