bugün

abdullah avcı

joseph guardiola'nın Barcelona B takımını çalıştırdıktan sonra Barcelona'nın başına geçtiğini bilmeyenlerin "ne başarısı var" diyerek eleştirdiği milli takım teknik direktörümüz. adamın futbol yetkinliğini tartışmayacağım. elindeki kısıtlı imkanlarla neler yaptığı ortada. eğer tff ona sahip çıkıp dış etkilere karşı onu koruyabilirse başarılı olacaktır. zaten dikkat ederseniz Türki Milli Takımı'nın başarılı olduğu yakın geçmişte başında hep Türk teknik direktörler vardı.

avcı'yı başarısı yok diye eleştirenlere soralım, fatih terim milli takımın başına ilk geçtiğinde ne başarısı vardı? ama o bizi avrupa şampiyonasına götürdü.
peki mustafa denizli ilk defa milli takım başına geçtiğinde galatasarayla yaşadığı 1 şampiyonluk ve 1 türkiye kupası dışında ne başarısı vardı? avrupa şampiyonasında çeyrek final oynattı.
peki şenol güneş'in trabsonsporla kazandığı türkiye kupası dışında ne başarısı vardı. dünya kupası üçüncüsü olduk.

avcı'nın büyük takım çalıştırmamış olması onun için dezavantaj olabilir ama bütün iş onu dış etkilere karşı koruyacak tff'de bitiyor. inşallah başarılı olur ve uzun yıllar milli takımı çalıştırır.