bugün
- masklavinin akepeyi hiç eleştirmemesi16
- oy verdiğim partiyi niye eleştireyim9
- parti tüzüğü okumak8
- 100 bin liraya mezarlık gece bekçisi olmak7
- gün tabağı diye rulolat veren sözlük kızı5
- berhan şimşek'in kadına şiddet faili olması9
- üsküdar belediyesi9
- s'i l v'e r m'i s t25
- kahve yemek4
- şizofrenik hikayeler5
- kemaliklerle ekonomi tartışmak4
- herkese terörist diyip sonradan 180 derece dönmek4
- mutlu bey birader koştursun ama düşmesin3
- eylülde tatil yapmak7
- türkiye iran savaşı7
- allah yoksa insanı iyi olmaya zorlayan nedir4
- eğitimde fırsat eşitliği3
- ecevit ekonomisi3
- ahmet davutoğlu4
- türkiye iran'a bedel ödetmemize yardımcı oluyor3
- afd'ye oy veren türkler3
- pkklıların kürdü türk'e karşı kışkırtmaları4
- kargalar4
- yalancı su böreği10
- mazotun litresi 90 lira8
- biraderin koşturmaya başlaması2
- yeni türkiye yi bir görselle özetle4
- 4 eylül 20262
- tanımadığınız birinin sorunlarını önemser misiniz14
- kıçın yarısı açıkta bikinilerin berbatlığı3
- 20322
- jd vance3
- bu koyden olsam ne olacak21
- prednol2
- 3 eylül 2026 türkiye almanya voleybol maçı8
- arabeski türkiyede küçük hüsamettin bitirdi3
- yaprak dökümü ayşe3
- kadın ve erkek yazar arasında nesil farkı önmli mi4
- münafıklık nedir nasıl anlarız2
- masklavi ile yeni parti mitingine gitmek38
- 5 eylül 2026 türkiye sırbistan voleybol maçı3
- tulumba tatlısı6
- sözlük yazarlarının kudurtan kombinleri28
- ey insan3
- geç boşalan erkek4
- sevmediğiniz yazarı eksiler misiniz4
- akp türkiyesinden insan manzaraları2
- kısa ve vurucu yazmak7
- ekonomi kötüyse neden ekonomimiz büyüyor11
- sarapci koala64
iki tepenin denize diklemesine kestiği bir yerde oluşan boşlukta kurulmuş, eh elbette ki kurulduğu gibi kalmamış şirin ilçe. an itibarı ile inlerle cinler karşılıklı tokuşturmaktadır. yazın fahiş fiyatlar çektiğini tahmin ettiğim kıyı otelleri oda kahvaltı 25 liraya kadar inmiş. merkezinde bulunan ve konumu itibarı ile türkiye'nin en çok iş yapan tansaşlardan biri olan mağazayı şehrin görüntüsünü bozduğu için yıkmaya azmetmiş bir belediye başkanına sahip. yıkmaya da başlamış, bina boşaltılmış. marmarislilere duyurulur. havası, şehir etrafını çevreleyen ormanlar ve dağlar nedeniyle bu mevsimde daima gözü yaşlı bir çocuk gibi. hava ha bozdu ha bozacak sanırsın. ama yağmur şöyle bir çiseliyor. yine de buranın yerlileri, buranın kışın yağan yağmurunun rize ile yarışabileceğini söylediler. izmir'i sanki 1800'lerde görür gibiyim. tertemiz bir deniz, balıkların cirit attığı, denize dökülen dereleri var. izmir'in teleferiği gibi şehrin o ucunda tepesinde ışıklar olan bir de dağı var. merkezinden oteline yürürken, kendimi gerçekten de hep hayalini kurduğum eski zamanların izmir'inde hayal ettim. ama belki de marmaris'i böyle bozulmadan gören, içime çeken, çektiğimi de hisseden şanslı ruhlardan biriyim. çalıştığım yer bir ormanın kıyısına kurulu... etraftaki çam ağaçlarının kokusu, taşıdıkları oksijenle aşağı akıyor sanırsın. burada sigara içsen ne olur ki diye kaç defa geçirdim içimden gün içinde... yazın 40 derecenin altına inmeyen sıcaklarda orman yangınlarının eksik olmadığını söylediler, üzüldüm. orman kırmızı kayalıkların üzerinde çıkıyor. kırmızı ise altında demir yoğunluklu diye düşündüm. ayrıca bir çok yerde olduğu gibi kayalar üst üste dizilmiş kaşar dilimleri gibi. yırtıcı bir görüntüsü olmasına rağmen elinden yere bıraktığında kolayca kırılıyor. insanları her deniz şehrinde olduğu gibi cana yakın, güleryüzlü ama ne kadar samimiler onu kestiremiyorum. gidilip görülesi, sahilinde soğuktan birbirine sokularak elele yürünesi bir tatil beldemiz. ama her değerimizde olduğu gibi buranın da değerini çok bilmiyoruz. yakında açılacak hilton oteli için ormanlık alanın içini seçmişler. ormanlık alanın içi de ağaçların kesileceği anlamına geliyor. üzülüyor be insan...
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar