bugün

abo bilinçlendim

efendim halk kitlesinden olan ama tam anlami ile zir cahil ve komanci olan kişinin iste cumhuriyet gazatesi olsun, yahut bir brosur olsun bilemedin eyleme katilmasi ile birden kendini aydin sifatini aldiğini hisetmesi ile olan ve muhtemelen kafasinda bir ziya dogmasi ile dile getirdiği hayret nidasidir. ki bu cesitler bu nidayi terennum edenler (nida nin bu işle alakasi yok bu arada nida kim ulan nida diye isim mi olurmuymus? lastik markasi gibi kapa parantez evet abi kapattim) isterseniz siz felsefe profosoru olun inandiklari ideolojiye ters ve elestirel yaklastiğiniz vakit bir kaç hamasi klise ile var gücleri muhalefet ederler. hatta bazilari mat olunca bir kenara gecer hungur hungur aglarlar yahut kafaniza gözcü gazetesi ile vurmaya yeltenirler. şimdi bu örnekteki bir nüveden dolayi cani sıkılacak ve bana mı dedin aslanim diyecek kişiler olabilir fakat canim cumhuriyeti sil ordan bir kaç tane ideolojilerin cin alisini koy öyle oku derim ben. o degil de gecen gun ben emine bedelin yemek kitabini okudum ve birden agzimdan abo bilinclendim diye bir nida cikti. o kadar sene pilav yaparken niye lapa gibi oldugunu cozdum cunku suyu masallah fazla koyuyormusum. (bir bardak pirince 5 litre su)
© copyright 2005 - 2026