bugün

v for vendetta

--spoiler--
çok güzel bir film. şiddetin ve kutuplaşmanın arttığı, ötekileşmenin doruklara ulaştığı 2000li yıllar için çok manidar.(rte gibi konuştum lan)

totaliterizmi eleştiren diğer akranlarının aksine v for vendetta mutlu sonla bitiyor. ve elbette bu film çoğumuzun anarşist yerlerine iyi geliyor. ki tekrar belirteyim ben de filmi çok beğendim. üstelik v'nin öldürdüğü elemanlar içinde bir de medya adamı görmek beni heyecanlandırdı. zira belki de sinemada ilk kez medya ve totaliterizm dengesine değinilmiş. ayrıca bir de holding sahibi görseydik bu film daha da hoşuma gidebilirdi, neden? çünkü medyacı ile yakalanan güncellik tamamlanmış olurdu.

ayrıca bu film pek çok açıdan ilkleri yaşattı. ilk kez müslümanları sorun eden batılılar eleştirildi, belki de pahallı bir prodüksyon içinde ilk kez ırak savaşı eleştirildi. ancak yine de hayatımın filmi diyemiyorum zira v, tüm bunları kendi intikamı için yaptı, üzerinde testler uygulanıp vücudu yanmasa idi umrunda olmayacaktı belki de. son eleştirim de bir döngüyü tekrarladığı için olacak... aslıdna bu çizgi romana yapılsa daha doğru olur. nedendir bilinmez dünyayı kurtaran adamlar hep böyle bir okumuş etmiş, büyük aristokratik salonunda şövalyeleri ile oturan, bruce wayne gibi mirasyedi tipler. bu noktada acaba kurtuluş maceraperest aristokratlarda mı aranmalı? ancak v'nin tüm o eşyaları çaldığı düşünülürse bruce wayne ile aynı kefeye de koymadığım anlaşılır, yine de ben dünyayı kurtaracağı iddiasındaki adamın illa ki ortaçağ şövalyeleri içinde kırmızı şarap içmesi gerekmedğini düşünüyorum.
--spoiler--

edit:

--spoiler--
içim rahat etmedi tam açayım istedim şu aristokrasi muhabbetini. efendim ben bu filmi beğendim, v de müthiş bir karakterleştirmenin ürünü. çok başarılı. ancak şu bir gerçek ki çocukluğumuzdan da kalan alışkanlıklarımızla olsa gerek biz(belki de sadece ben) böyle filmlerden, çizgi romanlardan çok etkileniyoruz. illa ki her olayı süpersonik olsun istiyoruz. sorun da burdan kaynaklanıyor. yani benim gönlümde yatan kahraman nedense aristokratik geyikleri aşmış olmalı. ne bileyim illa ki şekspir(evet şekspir)den dizeler okumak zorunda değil. bilmem anlatabildim mi?
--spoiler--
güncel Önemli Başlıklar