bugün

efsane cep telefonları

efsane denince akla ilk gelen telefon nokia 5110 dur. ulan 5110 telefonu olanlar yılan oynardı da nasıl kıskanırdım bende yılan oyunu yok diye... ben de o zamanlar panasonic g400 kullanıyordum. panasonic firmasının ilk cep telefonu modeliydi g400 ve onu aldığım zamanlar fazla kimsede telefon yoktu, nokianın bile 8110 u vardı o zamanlar piyasada, yani 5110 imalat aşamasında bile değildi. e bende g400 e 1240 usd civarı para verip almışım, onu bırakıp başka telefon almakta zoruma gidiyor * en sonunda inadımdan vazgeçtim, zaten telefonlarda ucuzlamıştı artık, öyle 1000 dolar para vermiyordun. ama salak gibi ericsson a1018 aldım bir arkadaşın gazına gelip ve yine yılan oyunum yoktu :( lanet olsundu ya! artık ben de yılan oynamak istiyordum, bende rekor yapmak istiyordum...

anlayacağınız 5110 la beraber yılan* oyunu çıktı ve cep telefonları popüler olmaya başladığı yıllarım da eziklik içinde geçti hep o yüzden. ama nokia 3310 diye bir telefonun reklamları dönmeye başlamıştı tv lerde... aman allahım o da neydi öyle? aşık olmuştum resmen. hemen telefoncuya gittim ama mersine daha gelmemişti, "yarın gelecek" dedi telefoncu. o gün sabah olmadı lan!!! artık bende yılan oynayabilecektim, hem de sabahlara kadar!!! allahım nihayet sabah olmuştu, güneş yükseliyordu o masmavi denizin üstünden... erkenden evden çıktım. telefoncu daha açılmamıştı bile. bir çorbacıya girip çorba içtim arkasından da paşa çayı ve sohbet falan derken çaprazdan, telefoncudan daraba sesi geliyordu. sanki o gıcırdayarak açılan, o hep sinirimi bozarak çıkan daraba sesi değil mozartın 40. senfonisiydi sanki * yani artık telefonum çalınca tınısını duyacak olduğum nokia melodisi, şimdiden duyar gibiydim. kalktım, hesabı ödedim ve koşarak dükkandan içeri girdim.
*abi günaydın.
-günaydın, hoşgeldiniz.
*abi 3310 için geldim ben. hani dün görüşmüştük hatırladın mı? -ulan bu kadar mı hayal kırıklığı yaşatılır bir insana? ulan altı üstü bir yılan oynicam ya! Nedir bu çektiğim? gece uykusuz bekle, sabah gün ağarır ağarmaz, dükkanlar açılmadan sokağa fırla, dükkan açılana kadar karşıda çorbacıda bekle ve adam sana ne dese beğenirsin?
-sırıtarak "ben size yarın gelecek demiştim, evet ama gece yarısı gelmiyor mallar ne yazıkki...
*nasıl yani?
-evet bugün gelecek ama daha ben dükkanı yeni açıyorum gördüğün gibi. dağıtımı yapan firmakvk ne zaman gelirse üründe o zaman gelecek.

nihayet öğlene doğru bende yılan oynayacak bir telefon sahibi olmuştum artık. ne günlerdi be...