bugün

türk milliyetçilerinin kökenleri

türkiye profilinde kaba olarak iki tür milliyetçilikten bahsedebiliriz.

bunlardan ilki, (benim de tercihim olan-ayrıca takdire şayan olan) müspet karaktere sahip olan milliyetçiliktir.bu milliyetçilik anlayışını taşıyan insanlar, milletlerini mukaddesatlarına hadim kılarlar.böylesi dindar insanların kökeni anadoludur, ortadoğudur.
böyle insanlarla insancıl bir mantık zemininde daima uzlaşabilir, güçlü bir kardeşlik oluşturabilirsiniz.

--spoiler--
türkiyenin geleceği söz konusu olduğu vakit, tercihleri dikkate alınacak kitle de bu kitledir.
--spoiler--



diğer milliyetçilik türüne mensup olan insanların kökenlerini irdeleyecek olursak, çoğunun balkan kökenli ve kırma kürt olduğunu rahat bir şekilde fark edebilirsiniz. asılları türk olmadığı halde kafatası milliyetçiliği yapan, anadolu milletinin huzurunu kaçıran, ülkede makul bir sesin, hikmetli bir tavrın oluşmasını engelleyen ve bölücülüğü körükleme noktasında katalizör rolü üstlenen bu güruh, hem devletteki, hem de toplumdaki karanlık odaklara alet olarak ve insanların birbirine duydukları güveni sürekli dinamitleyerek,yakamıza yapışan bir bela hüviyetine bürünmektedirler.

--spoiler--
bu insanların yanında türklüğü kutsamayan, alelade bir cümle kullandığınız vakit, cahil bakışlarını size doğrultup yoksa sen düşman mısın şeklinde aptal aptal bakarlar. ne denli aklı başında, görgülü ve kültürlü bir insan olursanız olun, bu kör cahil ve aslını kaybetmiş köksüzler karşısında siz de asabileşir, aptallaşırsınız.
--spoiler--

evet bu milliyetçilik anlayışına sahip insanların çoğu, türk kökenli değildir. imparatorluktan ulus devlete dönüşüm sürecinde yaşanan travmalardan dolayı ürküp milliyetçilik ipine sarılan bu insanların kökenine lütfen dikkat ediniz. böylesi köksüz insanları köklerine bağlamazsak, onları rehabilite etmezsek kaybeden bu ülke olacaktır.onları, sarhoşluklarından arındırmalıyız. bu ülke için yanlış olanı isteseler dahi, onları bertaraf etmek gibi bir hakkımız yok.tahammül edeceğiz; çünkü bu köksüzlüğün sorumlusu, bir parça da biziz.

--spoiler--
türkiyenin geleceği söz konusu olduğu vakit, tercihleri dinlenecek ama dikkate alınmayacak kitle de bu kitledir.
--spoiler--

not:çanakkaleyi, istanbulun fethini, güney illerinin kahramanlığını ve bilumum zaferleri onların hastalıklı cümleleriyle değil, anadolunun evlatlarıyla birlikte yad ederseniz, söz konusu köksüz güruhu daha iyi teşhis edebilirsiniz.