bugün

atatürk ün çılgın projesi

1- cumhuriyet: bugün çin de cumhuriyettir, iran da cumhuriyettir, eski sscb de cumhuriyetti. ama şimdi çin de sadece bir tek siyasi parti var ve onlar ülkeyi yönetiyor.. keza iran'da da teokratik yönetim var. sscb'de de iktidarı bir sınıf oluşturuyordu. atatürk, demokratik bir cumhuriyet kurmuştur. laiklik de demokrasinin temel taşıdır. laik olunmadan demokratik olunmaz... yani atatürk, dünya'da bir ilki gerçekleştirerek tamamen demokratik ilk cumhuriyet rejimini kurmuştur. alın size proje.

2- halifeliğin kaldırılması: ''bunlar hepsi zaten bi yerlerde olan şeyler, kopyala-yapıştır'' demiş bir arkadaş.. ulan bi tane halifelik vardı, onu da bu adam kaldırdı. ne biçim şakirtsiniz, sohbetlerde abileriniz öğretmiyor mu bunları size?

3- Kadınlara belediye seçimlerinde ve genel seçimlerde seçme ve seçilme hakkı tanınması: atatürk kadınlara seçme ve seçilme hakkı tanıdığında, avrupa'da daha kadınların oy verme hakkı bile yoktu. ne sayıklıyorsunuz?

şimdikilerin 80 yılda yapamadığı şeyleri bu nacizane insan, kısa hayatının son evrelerine sığdırmıştı. 19. yy'da, hala 15. yy şartlarında yaşayan bir devletin kırıntılardan modern bir ülke kurdu ulan bu adam. ne projesi istiyorsunuz daha? 3000 m2 kerhane mi kursaydı bu adam size..