bugün

karamanoğulları

Aptalların yorumlamaya kalktığı beylik. Yunanistan'a sürülmeyen beyliktir. içindeki Türkçe konuşan rumlar mübadele zamanı Anadolu'dan diğer türdaşları gibi hakettikleri şekilde kovulmuştur. uç beyliği muhabbetinde ise hemen hemen bütün Türk beylikleri kullanılmıştır.Rumeli'nden gelen bir çepni bile görebilirsiniz. sarışınlığa gelince, Kendi ailesindeki arap soysuzları göre göre Türklerde sarışınlık olmaz diyen aşağılıklar Türk'ün sarışınını kesin başka soylara bağlarlar. Oğlum sen karalığını başka soya bağla önce sonra sarışınlığı başka soya bağlarsın kürdofil.

Bununla beraber Cihan hükümdarı, islam'ın yegane savunucusu Tarihin en büyük Türk islam lideri Temur'a karşı da Beyazıt Sırplarla işbirliği yapmıştır. Beyazıt'ın ordusunda bulunan ama Beyleri Temur'un koruyucu kolları altında olduğu için savaş esnasında birçok Türk beyliği de Ulular ulusu temur'un yanında yer almıştır.

Hal böyleyken Osmanlı nasıl Tarihin gördüğü en büyük Türk hükümdarlardan birine karşı sırplarla anlaştığı için hain olmuyorsa herhangi bir işbirliği de Türkçe'ye en fazla değer vermiş Türk yönetimlerinden birini hain yapmaz.

Ulan sorsan padişahın sol taşşağından düşme sanırsın ibneleri. Oğlum çoğunuz Osmanlı beyliğinden değilsiniz mal mısınız nesiniz? Beyliklere karşı beylikleri tutmak hangi sikim akıllının marifetidir merak ediyorum.
güncel Önemli Başlıklar