bugün

orduevi

ordu mensuplarının düğünü derneği harici kirli de olsa sakalla da girilemeyecek yerlerdir. Hatta şehrin göbeğindeki orduevlerini bırakın deniz kenarında tatil amaçlı kullanılan yerlere bile sakalla giremezsiniz.

Bununla beraber üst rütbeli subaylar için içerisinde şeref salonu vb adlar altında ayrı odalar bulunur, generalin, alay komutanının vsnin tutup da teğmenle tavla attığı yerler olacak hali yoktur. Böyle bir durum askeri disiplini geçtim hem teğmen'i rahatsız eder hem de üst rütbeli subayı. neasıl yeaaa diye hayatında disiplin, as üst ilişkisi görmemiş dallamalar babalarıyla aynı kahveye gitsinler otursunlar düzenli olarak o basit rahatsızlığı hissedebilirler. Veya da orduevinde Teğmenlerle, yüzbaşılarla eğlene eğlene ve duruma göre küfrede küfrede maç izlerken maç izlenen salona damlayan komutanın yarattığı gerginliği bir sivil olarak ve ordu mensuplarıyla alakanız olmamanıza rağmen siz bile hissedersiniz ki doğaldır, olması gereken de budur.

Buralarda askerlik yapmaya gelince, inşallah bütün askere alınanlar Isparta eğridir gibi bölgelerde eğitime yollanır da gerçekten vatani hizmet yaparlar. Ama o zaman da vatani hizmet ordu evinde subay'a hizmet etmek mi lan diyenler vatani hizmet Isparta eğridir de Komando eğitimi almak mı diyeceklerdir. o yüzden vatansız köpekler vatani hizmet mizmet diye lagaluga yapmasa daha güzel olur. Ha Arkadaş ben zaten Komando eğitimi almak istiyorum, benim ne işim olur garsonlukla lan diyecek yiğitler bu durumu eleştirmekte istedikleri kadar özgürdürler, hakları vardır.

ayrıca vakti zamanında vatandaşın vergileriyle yapılan öğretmenevleri de vardı, Öğretmenler aldığı maaşların yanında devletin onlara sağladığı bu sosyal imkanlardan da yararlanıp Orduevleri gibi yeme içme barınma bakım gibi ihtiyaçlarını kar amacı gütmeyen bu kuruluşlarda olabildiğince cüzi miktarlara karşılıyorlardı.

Lakin ne oldu? Önce öğretmen evleri ticarethaneye döndü, Sonrasında sözleşmeli öğretmenlik çıktı, arkasından da ücretli öğretmenlik çıktı öğretmenler teşbihte hata olmaz köpekten beter düşkün hale geldi.
güncel Önemli Başlıklar