silivri toplama kampı zulümhane

silivri toplama kampı zulümhane adlı kitaptan :

silahlarla ilgili de şu unsurlar dikkati çekiyordu :

- mühimmatlar bir kuyuya konmuştu. yani kullanılmaz hale gelmişti. bunlar bir darbe çalışmasının parçasıysa çok acemiceydi.
- vadide kazı elde kazmayla, kepçeyle yapılmıştı. burada gerçekten tuzaklı bombalar olsaydı, tatsız olaylar yaşanabilirdi. ama operasyonu yapanlar hiçbir güvenlik önlemi alma gereği duymamıştı.
- aylar onra yapılan açıklamada mühimmatların buraya ne zaman konduğunun araştırılmadığı belirtildi.
- mustafa dönmez ısrarla olayın bir komplo olduğunu anlatmak için olay yeri görüntülerini mahkemede izletti. yukarıdaki kuşkular görüntülerde de dikkati çekiyordu.

tüm polislerin ve teğmğn, üsteğmen, astsubay muvazzaf askerlerle sivas'tan oğuz bulut'la ersin gönenci'nin, kayseri'den fatma cengiz'le fahri kepek'in, oğuzhan sarıoğlu, hüdai ünlüer ve mehmet kural'ın tutuklanma nedeni susurluk davasının başlıca sanıklarından, eski özel harekat dairesi başkan vekili ibrahim şahin'le bağlantılarıydı.

kitabın genelinde sık sık vurgu yaptığım gibi ibrahim şahin'le ilgili olarak ortaya atılan iddiaları karşılayacak deliller tartışmalıydı. evinde krokilerin çıktığı söylendi, ancak adli tıp incelemelerinde ortaya çıktı ki, bunlar ibrahim şahin'in el ürünü olmadığı gibi, yargılananlardan hiçbirinin el ürünü değil. zira adli tıbba tüm sanıkların elyazısından örnekler gönderilmiş.

ibrahim şahin'in susurluk davalarındaki konumu, onu burada da adeta olağan şüpheli haline getirmiş görünüyordu.

sayfa 106 - 107.