bugün
- arkadaşlar ben birinden fena halde hoslanıyorum12
- şeker hastalığı8
- kova ve oğlak burçlarını sözlükten atmak5
- kedilerin yedigi ilginc seyler16
- sözlükte devamlı eksileyeceğiniz yazar18
- en ılık burç4
- pul biberli pilav3
- arapçayı kutsal sanan gerzek4
- söğüşçü aco6
- ruh hastası aktiviteleri6
- çamaşır makinesinde yorgan yıkamak4
- ellerim bos gonlum hos14
- tekerlek toplayan cocuk3
- özel sektör de çalışmak10
- genelevim4
- yaşlılık2
- yazarların anlık durumları2
- kartoncuya zeytin dalı uzatmak2
- rainmaker2
- vincenzo montella8
- osmanlı mali açıdan zordayken saray yaptırması12
- spk başkanı ve üyelerinin görevden alınması2
- galatasaray büyüklüğü14
- arkadaşlar bakar mısınız14
- aklınıza gelen şarkı sözü7
- bahçeli den fon krizi açıklaması2
- 29 yaşında erkek 41 yaşında kadın ilişkisi8
- lukaku vs abdülkerim6
- ermenice6
- beyaz yaka yazilimci3
- kızlar buraya bakar mısınız6
- 31 mart ayaklanması2
- ben geldim naneler6
- tırnak kırılması2
- kız tavladığım için içerlenen sözlük geyi15
- 3 ekim 2026 finlandiya arnavutluk maçı4
- evli bir adama aşık oldum sözlük25
- migros ta şarap seçen kaslı ve hüzünlü erkekler6
- aşk5
- açık oylayamamak6
- kes artık konuşmak istemiyorum2
- kıbrısı ingilize veren padişah6
- bik bik'in mutfağına konuk olan yazar5
- sosyoloji vs antropoloji3
- arjantin4
- şanlıurfa şehir hastanesi5
- 3 ekim 2026 hindistan brezilya maçı2
- anın görüntüsü19
- memesiz kızlardaki özgüvenin kaynağı18
- devlet bahçeli'nin öcalan'a selam göndermesi47
son gözaltı dalagası ile tutuklanan, duayen gazetecidir. oda tv hakkında aşağıdaki açıklamayı yapmıştır:
TV ekranlarına bakıyoruz; tanınmış, popüler gazeteciler sürekli Nedim Şener, Ahmet Şık adını telafuz ediyorlar.
Kimse ağzına Doğan Yurdakul'un adını almıyor. Niye? Tanımıyorlar mı? Eğer öyleyse ne kadar ayıp?
12 Mart 1971 askeri darbesinin cezaevine attığı bir gazeteci O. 2 yıla aşkın Mamak Askeri Cezaevi'nde yattı. Denizlerin, Yılmaz Güneylerin koğuş arkadaşıydı.
Doğan Yurdakul bir Cumhuriyet valisinin oğluydu. Dedesi ise Sivaslı zengin bir eşraftı. Sorbonne'da hukuk okurken tüm 68 sevdalıları gibi ülkesinin bağımsızlığı için Paris'teki tüm konforu bırakıp Türkiye'ye koştu.
Doğan Yurdakul'un bağımsızlık aşkı ve gazetecilik sevdası hiç bitmedi. 12 Eylül 1980 askeri darbesi, yazdıklarından dolayı yüzlerce yıllık ceza talep etti. Doğan Abi Avrupa'ya kaçtı.
Sonra yine Türkiye'ye geldi, yine gazeteciliğe devam etti. Aydınlıkta da çalıştı, Evrensel'de de;
32. Gün'ün Ankara temsilciliğini de yaptı. Akşam, Siyah-Beyaz, gazetesinin koordinatörüydü.
Kitaplar yazdı ardı ardına;
-Çete
- Reis
- Bay Pipo
- Sırların Kavşağı
- Nice çeviriler;
- ve Türkçe- Feansızca sözlük;
Bu kadar çalışkan, bu kadar verimli bir gazeteciyi medya çalışanları tanımıyor mu? Derin devlet olgusunu, mafyayı, karanlık tertipçilerin piyonu tetikçileri hep o yazdı. Darbelere maruz kalmış, işkenceler görmüş, hapis yatmış, çeteleri, derin devleti yazmış Doğan Yurdakul şimdi;Ergenekon Örgütü üyeliği iddiasıyla cezaevinde.
Bakın: Doğan Abi bu süreci aşar. Ama biliyoruz ki sevgili ablamız Güngör Yurdakul hastadır. Doğan Abi de rahatsızdır.
Ama tüm bunlara rağmen uyduruk, virüslü belgeler yüzünden Mersin'de yaşayan Doğan Abi tutuklanmıştır. Doğan Yurdakul bizim öğretmenimizdir, üstadımızdır. Ağabeyimizdir. O, duayen bir basın emekçisidir.
Kimsenin vicdanı yok mu?
Vicdanlar tenekeleşti mi?
Kimse var mı orada?
Odatv.com
TV ekranlarına bakıyoruz; tanınmış, popüler gazeteciler sürekli Nedim Şener, Ahmet Şık adını telafuz ediyorlar.
Kimse ağzına Doğan Yurdakul'un adını almıyor. Niye? Tanımıyorlar mı? Eğer öyleyse ne kadar ayıp?
12 Mart 1971 askeri darbesinin cezaevine attığı bir gazeteci O. 2 yıla aşkın Mamak Askeri Cezaevi'nde yattı. Denizlerin, Yılmaz Güneylerin koğuş arkadaşıydı.
Doğan Yurdakul bir Cumhuriyet valisinin oğluydu. Dedesi ise Sivaslı zengin bir eşraftı. Sorbonne'da hukuk okurken tüm 68 sevdalıları gibi ülkesinin bağımsızlığı için Paris'teki tüm konforu bırakıp Türkiye'ye koştu.
Doğan Yurdakul'un bağımsızlık aşkı ve gazetecilik sevdası hiç bitmedi. 12 Eylül 1980 askeri darbesi, yazdıklarından dolayı yüzlerce yıllık ceza talep etti. Doğan Abi Avrupa'ya kaçtı.
Sonra yine Türkiye'ye geldi, yine gazeteciliğe devam etti. Aydınlıkta da çalıştı, Evrensel'de de;
32. Gün'ün Ankara temsilciliğini de yaptı. Akşam, Siyah-Beyaz, gazetesinin koordinatörüydü.
Kitaplar yazdı ardı ardına;
-Çete
- Reis
- Bay Pipo
- Sırların Kavşağı
- Nice çeviriler;
- ve Türkçe- Feansızca sözlük;
Bu kadar çalışkan, bu kadar verimli bir gazeteciyi medya çalışanları tanımıyor mu? Derin devlet olgusunu, mafyayı, karanlık tertipçilerin piyonu tetikçileri hep o yazdı. Darbelere maruz kalmış, işkenceler görmüş, hapis yatmış, çeteleri, derin devleti yazmış Doğan Yurdakul şimdi;Ergenekon Örgütü üyeliği iddiasıyla cezaevinde.
Bakın: Doğan Abi bu süreci aşar. Ama biliyoruz ki sevgili ablamız Güngör Yurdakul hastadır. Doğan Abi de rahatsızdır.
Ama tüm bunlara rağmen uyduruk, virüslü belgeler yüzünden Mersin'de yaşayan Doğan Abi tutuklanmıştır. Doğan Yurdakul bizim öğretmenimizdir, üstadımızdır. Ağabeyimizdir. O, duayen bir basın emekçisidir.
Kimsenin vicdanı yok mu?
Vicdanlar tenekeleşti mi?
Kimse var mı orada?
Odatv.com
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar