bugün

rezonans

Rezonans; Belirli bir frekansta titreşen bir sistemin, aynı frekanstaki dış titreşimin tesirinde kalarak yüksek genlikle titreşmesi olayı. Fiziki sistemlerde dıştaki uyarıcının tesiriyle titreşen cisimler, uyarıcı etkisini kaldırdığı taktirde genliğini yavaş yavaş küçülterek sıfıra indirir. Bu olaya sönümlenme denir. Rezonans sırasında uygulanan kuvvet sürekli olursa buhal titreşen sistem için tehlikeli olabilir.
Rezonans gibi bir fizik olayı, aslında insan ilişkilerini de çok güzel açıklıyor. Kişi kendisiyle aynı frekanstaki dış titreşimin(karşıdaki kişinin ruhunun) titreşiminin tesirinde kalarak yüksek genlikle titreşir.(ilk ilgi&etkileniş)
Dıştaki uyraıcının tesiriyle titreşen cisimler, uyarıcı etkisini kaldırdığı takdirde genliğini yavaş yavaş küçülterek sıfıra indirir.(beklediği ilgiyi görmeyince etkilenme dozu düşer hatta sıfırlanır.)Ancak rezonans sırasında uygulanan kuvvet sürekli olursa bu hal titreşem sistem için tehlikeli olabilir.(yüksek yoğunluklu iki ruhun karşılıklı etkilenimi tehlikeli bir tutkuya dönüşüp, yıkıcı olabilir.)
Ancak bir olasılık daha vardır, tutku gerçek aşkla beraber gelirse eş ruhların kendini gerçekleştirdikleri bir rezonans mutluluk dansına dönüşür.