bugün

shameless

shameless‘ın başındaki isimler skins‘in yaratıcısı paul abbott ve er, the west wing, southland gibi dizilerin yapımcılarından john wells.
dizinin konusu ise; alt tabakadan bir ailenin komik ve absürd yaşamı. dizinin başrolünde frank gallagher karakteriyle, altı emmy adaylığının birinden ödülle ayrılan william h. macy var. frank’in 18 yaşındaki kızı fiona‘yı ise the day after tomorrow‘dan hatırlayacağımız emmy rossum oynuyor. fiona’dan sonraki kardeşlerin isimleri ise büyükten küçüğe şu şekilde; lip, ian, carl, debbie ve liam. aslında stella isminde bir kardeş daha var ama o ilerleyen süreçte birkaç defa gözükecek. fiona babasının alkol sorununa rağmen, aileyi bir arada tutma görevinin altında ezilirken, chicago’da yaşayan bir işçi ailesinin bunu başarması ise komedi ve beraberinde bir çok şeye sahne olur.
ailenin dışında joan cusack‘i frank’in hoşlandığı kadın sheila, justin chatwin‘i ise fiona’nın sevgilisi steve olarak izliyoruz. birkaç komşu ile de dizinin kadrosu tamamlanacak. konunun ve karakterlerin özeti bu şekilde. ocak 2011;de showtime kanalında başlayan dizi.