bugün

comandante alex

tribünlerde aynı marşları kullanmak ile bir kişinin bireysel lakabını kullanmayı aynı şey zannedenlerin savunduğu (ç)alıntı pankart.

Bu halk arasında yaygın kurulan bir lakap veya kelime değildir ki kalkıp her futbolcu için kullanılsın. Mesela imparator, kral, cesur yürek, deli gibi lakaplar her futbolcu için kullanılabilir. Çünkü bu lakaplar bireysel değil halk arasında sık kullanılan lakaplardır.

Fakat comandante lakabı hagi'ye ilk defa steau bükreş taraftarının vermiş olduğu bir lakaptır. Çünkü steau bükreş dönemin(cavusesku dönemi) asker kökenli takımlarındandır. Bu klüpte görev alan herkesin orduda kaydı bulunmak ve askeri bir rütbeye sahip olmak zorundadır. 1989'da Steau Bükreş şampiyon klüpler kupası'nda final oynadığı için(dönemin şampiyonlar ligi) futbolcuları devlet tarafından temsili amaçla rütbe olarak terfi ettirilmişlerdir.

Hagi bu sırada genç yaşta yüzbaşı rütbesi aldığı için bükreş tribünleri kendisine comandant(romence komutan) demiştir. ilerleyen yıllarda ispanya'ya transferi ile comandant, comandante olmuş ve hagi ile özdeşleşmiştir. Alex için comandante lakabını kullanmak, can bartu'nun sinyor lakabını italya'da oynadığı için hakan şükür'e kullanmak gibi saçma birşeydir.

işin acı yanı fenerbahçelilerin bu meseleye --olmuş bir hata-- demek yerine yaptıklarını savunmak için yırtınmalarıdır.