clash of the titans

öncelikle film tam bana hitap eden bir atmosfere sahip olduğu için beğendiğimi söyleyebilirim. ikinci olarak da filmi yüzüklerin efendisi'ne benzetenlerin salak olduğunu vurgulamaktan gurur duyarım. bu filmde orclar, goblinler, büyü mü var? bu tür aptalca tespitleri bir kenara bırakalım.
--spoiler--
fimin işleyişi en kötü tarafıydı. biraz daha ihtişam bekliyor insan. yönetmene ıyyyyyy, iğrenç butonunu gönderdim. bunun dışında medusa dışında hiç bir tanrı yeterince saygı duyulacak bir çizgide durmamış. medusa ile perseus'un kapışmasında o kadar gerilmişim ki ben bile medusa sahneye çıkınca gözlerine bakmama triplerine girdim.

beni en çok etkileyen karakter aslında ayo oldu. çok tatlı bir gülümsemesi vardı. öldüğü sahne de ne kadar üzüldüysem geri döndüğünde bir o kadar sevindim. ölmesin hiç. hep bir kenarda dursun şirin şey.

filmin gidişatında önemli olması gereken prenses ve kraken'im paçavra muamelesi görmesi hızlı işleyişten kaynaklansa gerek.

hades'im ölmemesi ikinci film için ip uçları veriyordu. perseus ve sevgili ayo yeni filmde de hades ile uğraşıcak gibi duruyor.

zeus az delikanlı ol lan. filmin başında hiç iplemediğin oğlunun kıçına yapıştın en sonunda. şimdi hades'in eline versin diye sınırsız imkanlarda sunarsın sen ha.
--spoiler--
sonuç olarak benim gibi eski çağ fantastik filmlerinden hoşlananların izlemekten hoşnut olabileceği bir filmdi. ancak çok fazla mantık sorgulaması yapılmamalıdır. zira mantığa girersen töbe bismillah tanrılar ne lan? allah birdir.