bugün

umut

bir ayşe kulin romanı. güzel bir ayşe kulin romanı.

umut hayat akan bir sudur ismiyle 2008 yılında piyasaya çıkan bir kitap. aslında ayşe kulin'in diğer bir kitabı olan veda'nın devamı niteliğinde.
ayşe kulin veda adlı kitabında osmanlı devletinde maliye nazırı olan büyük dedesi ahmet reşat bey'in aile hayatını o dönemlerde ki osmanlı'nın durumuyla harmanlayarak anlatamaya başlamıştı. umut hayat akan bir sudur' da ise yine aynı şekilde ahmet reşat bey üzerinde yol alarak kendisinin doğumuna kadar olan süreci devrin sosyolojik ve siyasi durumuyla akıcı bir şekilde anlatıyor.

veda kitabında genel tema olan hüzün bu kitapta bir nebze de olsa dinmiş gözüküyor. ancak kitapta sıklıkla bahsettiği kahramanlar kitabın sonlarında tamamen unutuluyor. umut adlı kitabının en önemli konusu olarak görülen ahmet reşat bey'in torunu sabahat ile ermeni aryam arasındaki büyük aşk sonlara doğru tamamen unutulmuş ve akıbetleri hakkında herhangi bir bilgi yok.

genel olarak akıcı bir kitap. veda isimli kitaba göre hüzün teması bir nebze olsa yumuşamış olsa da yine de belirgin bir durumda kendini hissettiriyor. okunulası bir kitap. okumak gerek bir çok eksik noktası olsa da.