bugün
- espressolab16
- erdoğan sonrası hükümet23
- en uzun bekletilmiş erkek9
- yolda namaz kılan davarlar33
- deprem oldu19
- aykolik yetkili olsun kampanyası44
- 4 hak mezhep19
- aşağılık insanlar11
- anın görüntüsü16
- fotokopici bi erkek39
- ali koç10
- kendisinden ayrılan kadını rahatsız eden erkek16
- kabataş yalanı17
- ezberden yasin okuyan sözlük erkeği9
- 27 nisan 2025 eyüpspor galatasaray maçı30
- aknaz beyaz peynir11
- bir erkeğe alınacak en güzel hediye20
- erdoğan ikinci atatürk'tür13
- allah ı niçin göremiyoruz15
- papa francis'in serveti10
- kanal istanbul9
- yazarların ölüme en çok yaklaştıkları an17
- maymunlar evrimden sonra nasıl yeniden var oldular16
- zina çoğalınca deprem olur14
- ekrem imamoğlu45
- sırrı süreyya önder29
- bik bik'in mutfağına konuk olmak22
- ermeni soykırımı için özür dileyelim kampanyası10
- cuma gitmeyen erkeğe kadınların bakışı9
- nervio'nun evleneceği adam16
- kisinin 17 yasina verecegi ogut8
- allah'ın fazla acımasız olması10
- köpeğe dokunanlar değdiği kısmı 7 kez yıkamalıdır28
- 26 nisan 2025 gaziantep fk fenerbahçe maçı12
- fay hatlarını çimentoyla doldurursak deprem olmaz29
- true nun çaylak olması8
- aykolikin sözlüğe kattığı şeyler13
- ibb de 50 iski çalışanının adliyeye sevk edilmesi13
- uludağ sözlük soruşturması8
- düğünde ne giyeceğim derdi8

entry'ler (99)
son günlerde okuduklarımdan bazılarını önereyim.
ernest hemingway - güneş de doğar (hemingway'in diğer kitaplarından daha aşağıda bulduğumu söyleyebilirim. bir hemingway çılgını olarak çok da beğenmedim.)
yapraklar evi - mark z. danielewski (postmodern bir roman. okuması zor ama belki de hiç tatmadığınız garip bir okuma duygusuna kapılabileceğiniz ağır, olayları paralel olarak anlatan bir roman. fiyatı tuzlu ama değer.)
tolstoy - anna karerina (tolstoy'un başyapıtıdır bence. savaş ve barış'tan daha çok beğendim.)
hermann hesse - bozkırkurdu ve siddhartha (bu adamla bu kadar geç tanıştığım için epey üzüldüm.)
stalin - anarşizm mi sosyalizm mi? (stalin'in anarşistlere verdiği cevaplardan oluşuyor. bence okunmalı.)
ernest hemingway - güneş de doğar (hemingway'in diğer kitaplarından daha aşağıda bulduğumu söyleyebilirim. bir hemingway çılgını olarak çok da beğenmedim.)
yapraklar evi - mark z. danielewski (postmodern bir roman. okuması zor ama belki de hiç tatmadığınız garip bir okuma duygusuna kapılabileceğiniz ağır, olayları paralel olarak anlatan bir roman. fiyatı tuzlu ama değer.)
tolstoy - anna karerina (tolstoy'un başyapıtıdır bence. savaş ve barış'tan daha çok beğendim.)
hermann hesse - bozkırkurdu ve siddhartha (bu adamla bu kadar geç tanıştığım için epey üzüldüm.)
stalin - anarşizm mi sosyalizm mi? (stalin'in anarşistlere verdiği cevaplardan oluşuyor. bence okunmalı.)
ilhami ve erdal abi'nin baktığı muhteşem bir yerdir. türkiye'nin en büyük sahaflarından birisidir. kedisi de boldur buranın. kitapların üstünde yatan kedicikler görürseniz korkmayın, sevin!
çayınızı alırsınız, gezersiniz kitapların arasında. gezdikçe kaybolursunuz ve kayboldukça aslında bir şeyleri bulduğunuzu fark edersiniz.
gidin görün efendim.
askerlik şubesinin karşısındadır tam.
çayınızı alırsınız, gezersiniz kitapların arasında. gezdikçe kaybolursunuz ve kayboldukça aslında bir şeyleri bulduğunuzu fark edersiniz.
gidin görün efendim.
askerlik şubesinin karşısındadır tam.
okumadığım için eksiklik duyduğum büyük yazar.
https://www.idefix.com/Ki...oman/urunno=0001765328001
bu set ile başlamayı düşünüyorum kendisine.
https://www.idefix.com/Ki...oman/urunno=0001765328001
bu set ile başlamayı düşünüyorum kendisine.
underrated bir kraliçedir. şarkılarını dinlerken mutluysanız bile hüzünlenirsiniz. böyle bir ses, böyle bir yorum, böyle bir duygu olamaz.
"bilseydim hiç sever miydim?"
"bilseydim hiç sever miydim?"
gözümde diktatördür. sevgilin senin kölen değil: ona sahip değilsin. nasıl olur da yasaklar getirme cüretinde bulunuyorsun?
en azından 2-3 tane birayı nefessiz içmek lazımdır. yoksa bir birayı kulağınızdan dökseniz yaramaz.
en zor evrelerden birisidir. için içini yer, bağırmak, çağırmak, haykırmak istersin fakat bir gerçeği bilirsin: kız senden hoşlanmamaktadır...
alkol. iki kadeh votka salla cidden iyi özgüvenin oluyor.
liverpool, liverpool, liverpool.
(bkz: you ll never walk alone)
(bkz: you ll never walk alone)
açılmak falan bahane. iki tarafta birbirini seviyorsa zaten bir süre sonra kendiliğinden oluyor olaylar: iyice samimileliyorsunuz, artık birbirinizi farklı görüyorsunuz, buluşunca farklı konuşuyorsunuz... en sonunda da konuşmaya gerek kalmadan eyleme dönüyor iş.
emile zola'nın da dediği gibi kelimeler yerine fiili hareketler oluyor.
emile zola'nın da dediği gibi kelimeler yerine fiili hareketler oluyor.
fransız'a vuracağımız maç. fenerli olarak beşiktaş atkısıyla izleyeceğim.
soğuk şekerpare.
kendini yerinden edecek bir referanduma destek veren(kukla) başbakandır.
sizi beğenmemiş olan veya hazırda sevgilisi olan kızdır.
hükümet bunları niye kaldırsın? insanlar bunları izlemekten ne bir şey okumaya ne bir şey izlemeye vakit buluyor. koyun varken niçin düşünen insanlar istesin hükümet?
the final cut.