bugün

sevdiği entry'ler

fen lisesi öğrencisi olmak

tam bir eziyet. ilkokul döneminde çocukluğunu yaşayamadan çalışırsın ama çalıştığının karşılığınıda alıp kazanırsın fen lisesi dedikleri yeri. 4 yıl yatarsın en kral üniversiteye gidersin der herkes fakat okula gidince böyle olmadığını görürsün. diğer liselerdeki arkadaşların gezer tozarken sen bi yazılıdan 50 alabilmek için sabaha kadar çalışırsın ve sınavda kopya için şekilden şekile girersin. bölüm seçme imkanın yoktur.(gerçi şimdi değişik uygulamalar geldi ama yinede yok sayılır çünkü sayısal alanda ders görüp sözel kazanmak hiçte kolay değil) ailen çevren senden övgüyle söz eder ama sen bitek okulu bian önce bitirmeyi hedeflersin. hiçbir sosyal aktiviten olmadan dört yıl geçer yaz tatillerini iple çekersin. son sene gelince hayattan tamamen koparsın önüne bir hedef koyarlar ve gece gündüz çalışırsın genelde karşılığını alıp iyi bi tıp yada mühendislik fakültesine gidersn ama ömründen en az 5 sene götürür o yıl. kısacası fen lisesi yarış atı yetiştiren bir okuldur yer içer des çalısırsın..

ilk defa starbucks a gideceklere tavsiyeler

0:00 0:12

naziler yahudileri yakarken almanlar ne yapıyordu

cevabının çok yakınlarda olduğu sorudur. halkların nasıl uyutulduğunu anlamak için çok uzaklara değil sağınıza solunuza bakmak yeterlidir.

daha dün televizyonda izledim dakikalarca malum şahsın konuşmasını. tek başına kalmış muhalefet partisini yalancılık ile suçluyordu. suçladığı şey muhalefet yargının yok olacağını söyledi diye. o yalancı dedikçe insanlar mutlu oluyor alkışlıyordu. peki yalan dediği şey neydi muhalefetin ? yargının yok olacak olması. geçirilen anayasa maddelerine bir bakın yargı ile alakalı atamaları vs kim yapacakmış çoğunlukla. yalan olmadığını görürler baksalar ama bakmıyorlar.

aynısı işte o zamanın almanyasının bu zamanki hali. insanlar biraz sağlarına sollarına baksalar görecekler ama göremiyorlar..

anın görüntüsü

görsel
Biraz keyfinizi kaçıracağım.

recep tayyip erdoğan

hayatımda nefret ettiğim tek insan. hayatımda diyorum çünkü ırzımıza geçerken baya yakın ilişkiler kurmak durumunda kalıyoruz. bir de trolümsülerin bunu sever gibi yapmaları yok mu, insana balın içindeki karıncaya acımak hissine yakın şeyler hissettiriyor.

iphone 7 plus ı ucuza almanı yolu

ingilterede telefona para vermiyorsun, hattı satın alıyorsun katalogdan istediğin telefonu seç kullan.

Esktra para yok.

Türkiye de hem hat için hem telefon için adam siken sistemin amk. ben.

Edit: Bu entry aslında türkiye gerçeğini gösterin. Bu gerçeği bildiği ve gördüğü halde bu entrye eksi verenler demek ki "silkilmeyi seviyor" ne diyeyim.

recep tayyip erdoğan

görsel

mhp lilerin aslında akp li olduğunu kabul etmemesi

modern toplumun en büyük sıkıntılarından bir tanesi.

deist olmak

deistlerin tanrı algısı dindarların algısı gibi olmak zorunda değildir. o yüzden deistlere farklı taktik izlemek lazım ama türkiye de deistlerin tanrı algıları islam etkisinde çok kalmış. yoksa gidip tanrının tek tanımı var herkes ona inanacak diye bir şey yok. deistler de kendi açıklamasını gayet ortaya koyabilir ve bunun için dinsel dogmalara ve safsatacı peygamberlere ihtiyaç duymayabilir.
bunlar gayet olağan. ayrıca deistlerin henüz kafa kestiğini görmediğimiz için ben zararsız inanç olarak bakıyorum. olup olmaları beni enterese etmiyor çünkü deistler de agnostikler de bir şeyleri açıklamak için aslında bilim hedef alıp akla ve mantığı önde tutarlar. bu yüzden ateist, deist veya agnostik bide panteist tabi bir toplumda yaşarken aynı toplumda kimliklerini koruyarak var olabilir ve birbirlerine baskı kurmadan da rasyonalist temelde anlaşıp varlığını devam ettirebilir.

saldırgan olan teistler ve onların saçma dinleridir. yoksa deist doğayı tanrı yarattı değip doğa üzerinden bilim dilini kullanarak bir açıklamaya gidebilir, ateist ise tanrı yaratmadı der doğayı bilim dili üzerinden açıklamaya gidebilir.
ikisinin de çatışacağı noktalar iddialarıdır ama birbirine zarar vereceklerini sanmam.

yeter ki dindarlara sakso çekme ayağına ateistleri her fırsatta gömmeye çalışan dingilleri fikrinin ne olduğunu farkına varsın ve bir toplumda esas tehlikenin emperyalist dinler olduğunu anlasın.

okan bayülge nin diriliş dizisiyle dalga geçmesi

Allah yobazın kininden sakınsın. Amin.

Diziyi izlemiyorum, diyo maydonoz Tayyip atlıyo hemen. Bi sus lan, milleti hedef göstermekten bıkmadın mı? Bu yüzden kitleler senden nefret ediyo işte.

Abicim dizi lan bu noluyo size. Akp tanıtım videosu mu. Yok haçlılar yok vatan hainliği bilmem neler. Ne saçma şeyler bunlar. Ülke siktiri boktan bi dizi için birbirine giriyo. Dizi lan bu dizi lan kırk kez mi söylicem dallamalar.

cumhurbaşkanı 33500 lirayı ne yapıyor

dünyayı yese yine doymaz. bunu ancak toprak paklar.

recep tayyip erdoğan'ın tarihi ayarları

kendi kendine veriyor zaten. kandırıldık dedi bundan büyük ayar mı olur.

recep tayyip erdoğan'ın tarihi ayarları

Olmayan ayarlardır. Ancak koyun sürüsüne çobanlık yapar.
© copyright 2005 - 2026