bugün
- sözlük kızlarının bugünkü kombinleri11
- kiraz cicegi kolonyasi41
- usame bin ladin ve onun islamcı ütopyası7
- mal mıyım sorunsalı8
- sözlük yazarlarının kudurtan kombinleri13
- mandalina4
- kendine yalan söyleme eğilimi10
- ben bu çocukla ilgili evlencem ya9
- mesajlara sürekli geç cevap veren erkek10
- türk töresinde zina edenin parçalara ayrılması6
- yazarların hayatlarında çıktığı en elit seviye3
- istanbul trafiği4
- sözlük kızlarının kekleri2
- takibe anında takip5
- pazardan bir kilo muz alan erkek3
- kızılcık şerbeti dizisi4
- ilk buluşmada esnaf lokantasına gitmek14
- küt saçlı hatun8
- friedrich hegel la bi cay icek15
- 11 eylül 2026 beşiktaş erzurumspor maçı4
- mesih gelseydi5
- zina ne fuhuş ne sorunsalı3
- rahmi koç'un balığın kalanından çorba yapması10
- seninle esnaf lokantasına bile gelirim diyen kadın9
- mutsuzken çirkin olmak8
- bu gün sözlük ne tatlı lan12
- iskender10
- sözlük yazarlarının saatleri2
- güzel bir kazın yalnız olmasının nedenleri11
- yapay zeka sözlük moderatörü3
- filistin kurtuluş örgütü ve terörü desteklemek3
- insan iyiyi kötüyü bilme iradesine aden de kavuştu7
- güne bir şiir dizesi bırak5
- esnaf lokantasında çorba içerken hayatı sorgulamak10
- türk erkeğinde olması gereken meziyetler13
- anın görüntüsü23
- seninle salam ekmek bile yerim diyen kız6
- deve sidiği2
- arkadaşlar çabuk buraya bakın5
- sözlükteki israil sempatizyanları4
- aydınlanmak3
- yeralti edebiyatcisi11
- seni severken valizini hazır tutan kadın10
- 10 eylül 2026 fenerbahçe roma maçı51
- etli biber dolması yapan erkek9
- beyoğlu geceleri2
- recep tayyip erdoğan15
- ona bir şey söyle7
- platon un mağara alegorisi15
- ismail kartal31
''istatistik mini eteğe benzer; çok şey gösterir ama asıl görünmesi gerekeni göstermez.'' demiş teknik direktördür.
23 senedir manchester united'ı çalıştıran, premier league rekorlarını kendi başına oluşturan ve matt busby'den sonra old trafford'a heykeli dikilmesi şart olan ikinci manchester united efsanesi. gerektiğinde ryan giggs henüz 15 yaşındayken united'da oynaması için ailesini ikna etmeye bizzat giden sevecen bir baba, yeri geldiğinde david beckham'ın kafasına krampon atıp kaşını yarabilen bir süper ego. ayrıca "istatistik mini etek gibidir,bir çok şeyi gösterir ama asıl görülmek isteneni gizler" sözünün de sahibidir.
futbol istatistikleri mini eteğe benzer. birçok şeyi gösterir ancak asıl merak edileni göstermez diyen manchester unitedin antrenörü.
ağzından düşürmediği sakızından sonra türk milletince, söylediği bir özlü söz ile hafızalara kazınan efsane.
öyle ki bu söz başlığında 4. kez anılmıştır, bu kategoride "büyük takımlar" aforizmasıyla platini liderlikteki konumunu sürdürmektedir, çok yaşayın siz ikiniz.
(arat: alex ferguson/mini ete)
öyle ki bu söz başlığında 4. kez anılmıştır, bu kategoride "büyük takımlar" aforizmasıyla platini liderlikteki konumunu sürdürmektedir, çok yaşayın siz ikiniz.
(arat: alex ferguson/mini ete)
neredeyse çeyrek asırdır manchester united teknik direktörlüğü yapan adam.
bir insana hayran olabilen biri değilimdir. yani sever, sayarım ama hayranlık derecesine ulaşmaz genelde ilgim. ama futbol dünyasında hayranı olduğum bir insandır bu sir ferguson. bu hayranlığımın sebebi başarıları falan da değil. tamam, manchester united'ı dünyanın sayılı takımlarından biri yapması çok önemli bir iş ama benim gözümde değerini arttıran farklı şeyler var. hani takımı 5 gol bile yese mahalle maçı izleyen büyük abiler rahatlığında maçı izlemesi var ya. işte ben o rahatlığa hastayım. adam sanki devre arasında gidecek kalecinin ensesine bir şaplak atıp "muhaha, nası koydular olm öyle" diyecek gibi. ya da antrenmanlarda çalışan oyuncularının arasına girip "at babanın kıllı göğsüne" diyerek topu alacak, iki üç kez sektirip topu havaya dikecek sonra topun peşinden koşan futbolcuların arkasından kıs kıs gülecek gibi. öyle yavşak ama saygı uyandıracak bir duruşu var. bir de sürekli ağzında sakızla gezmez mi... sakız çiğneyen erkekleri hiç sevmem ama bu adamı da sakızsız düşünemiyorum ki. sanki o sakız olmasa manchester küme düşermiş gibi geliyor bana.
bir de bu adam "sir" tabi... düşün lan bi, adam teknik direktörlük gibi alakasız bir meslekle sir oluyor. sırf o payeyi elde edebilmek için küçüklükten beri teknik direktör olmak isterim ben. ha gerçi elton john bile sir olmuş. biraz gözümden düştü "sir"lük. ama olsun boru değil. fm'deki gibi cambridge'in başına geçsem de takımı her sene, her alanda şampiyon yapsam kötü mü olur? kraliçe de öküz değil herhalde. bir sir ünvanını çok görmez. görürse de takımın kasasını soyar gelir trakya'dan bir takımın başına geçerim. yazık lan, koskoca trakya'dan düzgün bir futbol takımı çıkmaz mı? neyse, nasıl geldim ki ben bu konuya zaten? sir diyordum. ha, ben sir olmak istiyorum işte ilkokul yıllarımdan beri. kraliçe'nin köpeğiyim. evet.
bugün yarın bu ferguson efendi emekli olacak. futbol dünyasındaki bir idolüm daha kaybolup gidecek. diyorum çağırsam bizim mahalleye, takımın başına geçirsem. ben de önce tercümanı olsam. sonra da yükselip yardımcısı olsam mourinho gibi. kabul eder mi acaba?
-somut, napıyor bunlar?
+iki gol yedi ya, kaleci değişiyor hocam.
-??? hey hey, peki şimdi niye penaltı kullanıyor rakip takım?
+üç korner oldu hocam. ondan.
-??? what the fuck!
öğrenir zamanla tabi.
not: 1600. entrym varlığına armağan olsun ferguson başkan. 1600. entry evet. ne? istatistik mi? biliyoruz lan tamam! mini etekmiş. sapık herif seni...
bir insana hayran olabilen biri değilimdir. yani sever, sayarım ama hayranlık derecesine ulaşmaz genelde ilgim. ama futbol dünyasında hayranı olduğum bir insandır bu sir ferguson. bu hayranlığımın sebebi başarıları falan da değil. tamam, manchester united'ı dünyanın sayılı takımlarından biri yapması çok önemli bir iş ama benim gözümde değerini arttıran farklı şeyler var. hani takımı 5 gol bile yese mahalle maçı izleyen büyük abiler rahatlığında maçı izlemesi var ya. işte ben o rahatlığa hastayım. adam sanki devre arasında gidecek kalecinin ensesine bir şaplak atıp "muhaha, nası koydular olm öyle" diyecek gibi. ya da antrenmanlarda çalışan oyuncularının arasına girip "at babanın kıllı göğsüne" diyerek topu alacak, iki üç kez sektirip topu havaya dikecek sonra topun peşinden koşan futbolcuların arkasından kıs kıs gülecek gibi. öyle yavşak ama saygı uyandıracak bir duruşu var. bir de sürekli ağzında sakızla gezmez mi... sakız çiğneyen erkekleri hiç sevmem ama bu adamı da sakızsız düşünemiyorum ki. sanki o sakız olmasa manchester küme düşermiş gibi geliyor bana.
bir de bu adam "sir" tabi... düşün lan bi, adam teknik direktörlük gibi alakasız bir meslekle sir oluyor. sırf o payeyi elde edebilmek için küçüklükten beri teknik direktör olmak isterim ben. ha gerçi elton john bile sir olmuş. biraz gözümden düştü "sir"lük. ama olsun boru değil. fm'deki gibi cambridge'in başına geçsem de takımı her sene, her alanda şampiyon yapsam kötü mü olur? kraliçe de öküz değil herhalde. bir sir ünvanını çok görmez. görürse de takımın kasasını soyar gelir trakya'dan bir takımın başına geçerim. yazık lan, koskoca trakya'dan düzgün bir futbol takımı çıkmaz mı? neyse, nasıl geldim ki ben bu konuya zaten? sir diyordum. ha, ben sir olmak istiyorum işte ilkokul yıllarımdan beri. kraliçe'nin köpeğiyim. evet.
bugün yarın bu ferguson efendi emekli olacak. futbol dünyasındaki bir idolüm daha kaybolup gidecek. diyorum çağırsam bizim mahalleye, takımın başına geçirsem. ben de önce tercümanı olsam. sonra da yükselip yardımcısı olsam mourinho gibi. kabul eder mi acaba?
-somut, napıyor bunlar?
+iki gol yedi ya, kaleci değişiyor hocam.
-??? hey hey, peki şimdi niye penaltı kullanıyor rakip takım?
+üç korner oldu hocam. ondan.
-??? what the fuck!
öğrenir zamanla tabi.
not: 1600. entrym varlığına armağan olsun ferguson başkan. 1600. entry evet. ne? istatistik mi? biliyoruz lan tamam! mini etekmiş. sapık herif seni...
istatistik mini etek gibidir. birçok şeyi gösterir ama asıl görmek isteneni gizler.
sir alex ferguson.
sir alex ferguson.
"futbol istatistikleri mini eteğe benzer. birçok şeyi gösterir ancak asıl merak edileni göstermez." sözüyle gönlümde taht kurmuş olan teknik adam.
"futbol istatistikleri mini eteğe benzer. birçok şeyi gösterir ancak asıl merak edileni göstermez." sözünün sahibi olmayan insan.
o sözün gerçek sahibi için (bkz: Ebbe Skovdahl)
o sözün gerçek sahibi için (bkz: Ebbe Skovdahl)
"futbol istatistikleri mini eteğe benzer. birçok şeyi gösterir ancak asıl merak edileni göstermez."
efsane sözleri vardır.. nedense ondan bahsedilince aklıma fatih terim geliyor.. tek farkımız türkler ingilizler kadar kadir kıymet bilmiyor..
o efsane sözlerden bazıları:
italyanlar: Bir italyan bana makarna olduğunu söylerse sosun altını kontrol ederim. Onlar sis perdesinin mucididir.
Dennis Wise(Chelsea'nin eski oyuncusu): Dennis Wise evde tek başına otururken bile kavga çıkartabilir.
Gary Neville (Oyuncusu) : 2.5 cm daha uzun olsa Britanya'daki en iyi savunmacı olacak. Babasının boyu 1.87. Sütçüyü araştıracağım.
Arsene Wenger (Arsenal menajeri) :
Sadece ikimiz kaldık. Sonunda birlikte günbatımına doğru birlikte gitmemiz muhtemel.
Liverpool: Verdiğim en büyük mucadelenin şu an olan bitenle alakası yok. Verdiğim en büyük mücadelem Liverpool'u lanet olası tüneğinden indirmekti. Bunu yazabilirsiniz
David Beckhamın kafasına krampon fırlatması için: Garip bir olaydı. 100 kere veya milyonlarca kez denesem bunu başaramazdım.
Verona medyada yapılan eleştiriler için: Sizin görüşünüz. Sizinle konuşmuyorum. O harika bir oyuncu. Siz aptalsınız. (Aralarda üç tane küfür var.)
Futbol istatistikleri Hakkında: istatistik mini etek gibidir çok şeyi gösterir ama asıl merak edileni göstermez.
o efsane sözlerden bazıları:
italyanlar: Bir italyan bana makarna olduğunu söylerse sosun altını kontrol ederim. Onlar sis perdesinin mucididir.
Dennis Wise(Chelsea'nin eski oyuncusu): Dennis Wise evde tek başına otururken bile kavga çıkartabilir.
Gary Neville (Oyuncusu) : 2.5 cm daha uzun olsa Britanya'daki en iyi savunmacı olacak. Babasının boyu 1.87. Sütçüyü araştıracağım.
Arsene Wenger (Arsenal menajeri) :
Sadece ikimiz kaldık. Sonunda birlikte günbatımına doğru birlikte gitmemiz muhtemel.
Liverpool: Verdiğim en büyük mucadelenin şu an olan bitenle alakası yok. Verdiğim en büyük mücadelem Liverpool'u lanet olası tüneğinden indirmekti. Bunu yazabilirsiniz
David Beckhamın kafasına krampon fırlatması için: Garip bir olaydı. 100 kere veya milyonlarca kez denesem bunu başaramazdım.
Verona medyada yapılan eleştiriler için: Sizin görüşünüz. Sizinle konuşmuyorum. O harika bir oyuncu. Siz aptalsınız. (Aralarda üç tane küfür var.)
Futbol istatistikleri Hakkında: istatistik mini etek gibidir çok şeyi gösterir ama asıl merak edileni göstermez.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar