entry'ler (17)

sözlük yazarlarının çektiği fotoğraflar

hepsi de birbirinden güzelmiş dedirtti.

kapan film

bugün büyülü fener sineması'nda seyrettiğim film. öncelikle belirtmeliyim ki aylardır sürdürdüğüm içine kapanma haline çok iyi geldi diyebilirim. çok nadir dışarı çıkıyordum. pandemi süresince de sadece bir kere sinemaya gitmiştim. kapan filmi de ikinci filmim olmuş oldu. ilaç gibi geldi. sarmaşık'tan bu yana ne zamandır iyi türk filmi seyretmiyordum. ben bu atmosferleri seviyorum. karmaşa, gerilim ve insani korku unsurları. roman karakteri gibi karakterler. daha derinlikli yazmak isterdim anacak ben sinema yazarı değilim.

tavsiye ederim. fırsatınız varsa görün mutlaka.

kapan'ın fragmanı: https://youtu.be/P-8sCVNz8Vc

alınan en pahalı eşya

saatti sanırım. fiyat vermek olmaz ama sonradan pişman olduğum davranıştır.

unutulmaz kar anıları

babamın kendine has bir ağırlığı var. çok fazla şaka yapmaz ya da eğlenirken pek görmezdik. evdeki otoriteyi korumak için belki de böyle davranırdı. bir gün kar yağdığında yaşıtlarıyla birlikte kar topu oynarken gördüğümde çok şaşırmıştım. kendi kendine söylenmeler, mutluluktan havadan uçmalar, çocuksu şakalar vs. her kar yağdığında o anılar canlanır gözümde.

takip edilebilecek haber sitesi

yok öyle bir site. hepsi de birilerinin habercisi...

en son ne zaman ağladın

biraz önce, babamı kaybettiğim aklıma geldi. ağlamak için ara ara ölen yakınlarımı aklıma getiriyorum.

uçak kazası raporu

her seyrettiğim bölümden sonra nasıl uçağa bineceğim telaşına düştüğüm belgeseller serisi.

aptal sarışın

sarışınlar mı aptal yoksa aptallar mı sarışın sorusunu sorduran durum.

en çok tekrar seyredilen film

canım kardeşim filmi 10 falan sanırım.

dünyadan ne zaman taşınırız

ütopik geliyor ama sanırım 2100 lü yılların ortasında bir nakliye şirketiyle anlaşıp karşı gezegene geçebiliriz. ve burada bulunan yazarların hiç biri bu güzelliğe ya da anormalliğe şahit olamayacak.

öldükten sonra nereye gideceğiz

sorusunu merak ettiğim ama bir türlü mantıklı cevap bulamadığım sorudur. eğer evrime inansaydım toprak olup gideceğiz der geçerdim. nerede bekleyeceğiz, nasıl bir yer olacak, rahatsız edilecek miyiz, zamanın geçtiğini farkedecek miyiz falan filan kafamda deli sorular.

fil adam

harkia bir david lynch filmidir. tuhaf görünümü nedeniyle dışlanan bir adamın hikayesini tadında ve iyi ayarlanmış bir tonda seyrederiz.

evlenmek istediğiniz ünlü

orlando bloom ile iyi bir çift olabilirdik diye düşünüp dururum. ben bebek yüzlülerden hoşlanıyorum. bu aralar sakal bırakması bile ondan vazgeçirmedi.

sözlük yazarlarının film tavsiyeleri

alfred hitchcock - lifeboat.

en iyi çocuk temalı film

yerli:canım kardeşim

yabancı: 400 darbe

en iyi sezen aksu parçası

eğer platonik takılıyorsanız "adı bende saklı" yok eğer açık açık aşkınızı haykırıyorsanız "tutuklu" eğer biriciğiniz uzaklarda ise "geri dön" ayrılmak istemiyorsunuz ama şartlar sizi ayrılığa zorluyorsa "git".

vizeler

iyi geçmesi beklenen dönemdir. kötü geçmemesi umulur ki finalllere eller cepte girilebilsin.
© copyright 2005 - 2026