bugün
- aşırı çıplaklığın rahatsız edici olması19
- kol saati takmanın anlamsızlığı10
- sevgiliyle tatile gitmek7
- trump'ın tr'ye 5 f 35 vereceğiz açıklaması4
- sizce uzay milyarlarca dolar harcamaya değer mi5
- otel odasında ölü bulunmak4
- iş arkadaşı ile her gün 8 saat geçirmek4
- ölümün en iyi tanımı10
- isviçre'nin çeyrek finalde arjantin'in rakibi olma4
- her yazarın eşit olmaması2
- 7 temmuz 2026 isviçre kolombiya maçı10
- uzun entry giren yazar enayiliği5
- nato liderler zirvesi akşam yemeği menüsü3
- yazarların en sevdiği hayvan4
- beyaz yakalıların yüzde 90'ı işsiz kalacak4
- sürekli vurduran kadın nasıl anlaşılır5
- charles bukowski vs can yücel2
- can yücel vs charles bukowski2
- yorgun mermi5
- squirtle2
- ölümden sonra yaşamın var olduğu gerçeği3
- kaslı yakışıklı sert mizaçlı memur erkekler5
- yazarların mezun olduğu okullar17
- tarık biberovic2
- vurdurmuş erkek nasıl anlaşılır15
- arjantin mısır maçı13
- avm otoparkında uygunsuz çifte bağıran kadın18
- sözlüğün en muhteşem yazarlarının fotoğrafları14
- bir kadına verilecek en güzel çiçek9
- kadınların esasında ters dönmüş penis olması2
- ankara da nato zirvesi13
- sözlüğün en güzel 3 kadın yazarı24
- ctrlx'in ayakları11
- rafadan yumurta kaç dk olmalı13
- sabahın şiiri2
- donald trump'ın anıtkabir'i ziyaret etmemesi12
- balık burcu bir sözlük kızıyla evlenebilirim16
- tanrı mı bizi yarattı tanrıyı mı biz yarattık10
- günün şiiri25
- saraca finch house19
- 7 temmuz 2026 arjantin mısır maçı11
- bakire kadını gözünden tanımak6
- atm'ye ateme diyen hanzo13
- üst düzey yönetici olabilmek için gerekenler9
- radiohead dinleyenlerin çok kız düşürmesi5
- kurtuluş savaşı'nın müfredattan kaldırılması27
- yoğurt11
- 7 temmuz 2026 abd belçika maçı16
- 23 yaş7
- sevgiliyle köpeköldüren içmek5
sevdiği entry'ler
Bir yerde okumuştum. “Sevdiğiniz insanın sadece yalnızken aklına geliyorsunuz çünkü siz sadece boşluk doldurmak içinsiniz.” Diyordu. Cümleyi okuduktan sonra içimde bir şeyler koptu..
"Ağaçta duran kuş, dalın kırılmasından hiç korkmaz.
Onun güveni ağaca değil, kendi kanatlarınadır.
Kendinize güvenin."
Onun güveni ağaca değil, kendi kanatlarınadır.
Kendinize güvenin."
zaman ve mekan, hakim olunması imkansız iki unsur. zaman hızla akıyor. çocukken günler hızlı geçerdi, şimdilerde aylar hızlı geçiyor, çok geçmeden yıllar hızla geçmeye başlayacak. belli kutlamalar yapıyoruz. yılı dünyevi parçalara ayırmış durumdayız. salise, saniye, dakika, saat, gün, ay, yıl, asır... bu ayrım ne kadar doğru? gerçekten zaman parçalı bir halde mi?
bir insanın dünyaya geldiği günü kaydediyoruz. sonra bunu her yıl kutluyoruz. kimisi bunu özel bir an olarak görüyor, kimisi özentilik olarak. kimimiz abartarak günlerini kendi doğduğu günü kutlamak için harcıyor. mekanlar kiralanıyor, yiyecek ve içecekler hazırlanıyor, davetler yapılıyor, hediyeler alınıyor. kontrol edemediğimiz zamanı, zaman elimizden akıp giderken, bütün olan zamanı parçalara ayırarak tespit ettiğimiz doğum gününü kutlamak için harcıyoruz. garip.
bir insanın dünyaya geldiği günü kaydediyoruz. sonra bunu her yıl kutluyoruz. kimisi bunu özel bir an olarak görüyor, kimisi özentilik olarak. kimimiz abartarak günlerini kendi doğduğu günü kutlamak için harcıyor. mekanlar kiralanıyor, yiyecek ve içecekler hazırlanıyor, davetler yapılıyor, hediyeler alınıyor. kontrol edemediğimiz zamanı, zaman elimizden akıp giderken, bütün olan zamanı parçalara ayırarak tespit ettiğimiz doğum gününü kutlamak için harcıyoruz. garip.
Yuklenici firmaya maliyeti : 3 milyar dolar (banka kredi faiziyle birlikte)
işletme süresi: 19 yıl
Geçiş ücreti: 30 dolar ve de kdv
Araç garantisi: 40.000 araç
Geçen araç sayısı: 20.000
Geçmeyen araç başına günlük odeme: 600.000 dolar
Geçmeyen araç başına yıllık ödeme:216.000.000 dolar
19 yılda geçmeyen araç başına ödeme:4.104.000.000 dolar
Yuklenici firmanın geçen araçlarla birlikte toplam cirosu: 8.208.000.000 dolar
Maliyet çıkarıldıktan sonra yuklenici firmanın kârı: 5.208.000.000 dolar
Sonuç: Köprüyü birilerine yap demeseydik:
1- bankalardan kredi almazdık böylece faiz yükü işlemezdi köprü 1.500.000.000 dolara malolurdu
2- geçiş ücreti çok makul seviyelere inerdi hem vatandaş hem devlet kazanırdı
3- 19 yılın sonunda en az 3 köprü daha yapabilecek hale gelirdik
4- devletin kasasına giren bu paraları okul hastane gibi ihtiyaçlarımıza ayırabilirdik
5- asıl adı deli dumrul köprüsü olan bu yapıya geçen de geçmeyen de para ödemek zorunda kalmazdı.
Biz hizmetlere ya da köprülere karşı değiliz. Karşı olduğumuz şey devletin kaynaklarının ve bu fakir halkın paralarının hesapsız kitapsızca harcanması yok edilmesi.
işletme süresi: 19 yıl
Geçiş ücreti: 30 dolar ve de kdv
Araç garantisi: 40.000 araç
Geçen araç sayısı: 20.000
Geçmeyen araç başına günlük odeme: 600.000 dolar
Geçmeyen araç başına yıllık ödeme:216.000.000 dolar
19 yılda geçmeyen araç başına ödeme:4.104.000.000 dolar
Yuklenici firmanın geçen araçlarla birlikte toplam cirosu: 8.208.000.000 dolar
Maliyet çıkarıldıktan sonra yuklenici firmanın kârı: 5.208.000.000 dolar
Sonuç: Köprüyü birilerine yap demeseydik:
1- bankalardan kredi almazdık böylece faiz yükü işlemezdi köprü 1.500.000.000 dolara malolurdu
2- geçiş ücreti çok makul seviyelere inerdi hem vatandaş hem devlet kazanırdı
3- 19 yılın sonunda en az 3 köprü daha yapabilecek hale gelirdik
4- devletin kasasına giren bu paraları okul hastane gibi ihtiyaçlarımıza ayırabilirdik
5- asıl adı deli dumrul köprüsü olan bu yapıya geçen de geçmeyen de para ödemek zorunda kalmazdı.
Biz hizmetlere ya da köprülere karşı değiliz. Karşı olduğumuz şey devletin kaynaklarının ve bu fakir halkın paralarının hesapsız kitapsızca harcanması yok edilmesi.
bach yıldırım bayezid. istanbul'u kuşatmış, hisar filan yaptırmış, sonrakilere esin kaynağı olmuş. mozart fatih sultan mehmet. istanbul'u fethetmiş çağ açığ çağ kapamış, ortalığın anasını ağlatmış. beethoven desen kanuni misali zaten devlet zirvede. önünden yol açanlar öyle açmış ki yürüye yürüye gitmiş ama hiç bir şey yapmamış mı? yapmaz mı, iki saatte macaristan'ı bitirmiş biri, fatih'in alamadığı yerleri almış; diğeri de en sağır haliyle bir senfoni bestelemiş ki bugün avrupa birliği marş niyetine kullanıyor onu hâlâ.
Yerli olan ne varsa sırayla yabancılara satılmalıdır. Limanlar, fabrikalar, bankalar vs.
Tüm üretim yabancıların eline bırakılmalı, ülkede yerli üretim tamamen bitirilmelidir.
Sonrasında halkın karşısına çıkılıp 'yerli ve milli' ifadesi binlerce kere tekrar edilmelidir. Ortaya Bir-iki tane göstermelik oyuncak atılıp 'iki yıl sonra seri üretime geçilecek' denmelidir.
Alman malı arabanın arka camına tuğra yapıştırılmalıdır. O tuğra da Çin'de üretilmiş olmalıdır.
Dolar böyle düşer.
Tüm üretim yabancıların eline bırakılmalı, ülkede yerli üretim tamamen bitirilmelidir.
Sonrasında halkın karşısına çıkılıp 'yerli ve milli' ifadesi binlerce kere tekrar edilmelidir. Ortaya Bir-iki tane göstermelik oyuncak atılıp 'iki yıl sonra seri üretime geçilecek' denmelidir.
Alman malı arabanın arka camına tuğra yapıştırılmalıdır. O tuğra da Çin'de üretilmiş olmalıdır.
Dolar böyle düşer.
Telif hakkı mevzularından, saçma sapan dizi sitelerinden, torrent kullanımı bloklu olanlardan( yurtlarda, otellerde yaşayan insanlar) sürekli şikayetler duydum ve konuya parmak basmanın vakti geldi dedim.
Saatlerce araştırmanın ardından 1080p full hd, dizi film keyfi için bu yöntemi buldum:
sadece walking dead, got vs. değil gelmiş geçmiş tüm filmleri ve dizileri reklamsız, sıkıntısız, otomatik olarak senkronize altyazısını bularak izleten "kodi" Olayını buldum.
1) https://kodi.tv/download/ adresine gir baba.
2) windows, android, ios, mac-os, linux ne kullanıyosan indirip kur.
3) aşağıdaki linkte adım adım anlatıldığı şekliyle "exodus" eklentisi indirip kurun beyler/bayanlar.
https://seo-michael.co.uk...-install-exodus-for-kodi/
4) aşağıdaki linkte anlatıldığı şekilde altyazı olayını ayarlayın. sadece opensubtitles sunucusunu eklemeniz yeterli.
http://kodi.wiki/view/HOW...:Set_up_subtitle_services
(not : 2 tane ayrı opensubtitles eklentisi var. opensubtitles by opensubtitles eklemeniz gerekiyor. diğer kullanıcı adı ve şifre soracaktır. eğer mevcut depoda listelenmezse şu adresten zip dosyası olarak indirip kurabilirsiniz
https://forum.opensubtitl...org/viewtopic.php?t=15847
5) exodus eklentisini açıp "tv shows" içine girilir. ister arama bölümünden walking dead yazın, ister en çok izlenenler'e girip istediğiniz diziyi seçin.
6) istediğiniz sezonu istediğiniz bölümü açın. mevcut onlarca sunucu içinden 1080p, hd, sd gönlüne göre seç.
7) video başlayınca sağ alt köşede altyazı sekmesinden altyazıyı otomatik yükleyip izlemeye başlayabilirsiniz.
karmaşık gözükse de değil. 1 kere yaparsanız başarırsınız. bir daha virüslü saçmasapan sitelere girmeyeceksiniz. torrent dosyası aramayacaksınız. altyazı sitelerine düşüp düşmediğine, yasaklara takılıp altyazı düşmüş mü diye tırmalamaya son.
sonra burada "izleyemiyooom bulamıyoooom" diye ağlayanlara link olarak bu entry'i gösterin.
edit : altyazılar türkçe çıkmıyor diye mesaj atanlara da açıklama yapayım :
- sistem - video - altyazılar menüsünde "karakter kümesi" ayarını "turkish (ıso)" olarak ayarlayın.
edit 2 : kodi son güncelleme sonrası altyazı ayarı biraz değişti. ayarlar - oynatıcı ayarları - dil menüsünden girerek hangi altyazının standart olarak yükleneceği, diziler ve filmler için hangi altyazı sunucusunun kullanılacağı ayarlanabilir. ingilizce olarak bununla ilgili video aşağıda.
https://www.youtube.com/watch?v=ypkddrv8czm
Kaynak:https://eksisozluk.com/th...d--1893938?a=nice&p=4
Saatlerce araştırmanın ardından 1080p full hd, dizi film keyfi için bu yöntemi buldum:
sadece walking dead, got vs. değil gelmiş geçmiş tüm filmleri ve dizileri reklamsız, sıkıntısız, otomatik olarak senkronize altyazısını bularak izleten "kodi" Olayını buldum.
1) https://kodi.tv/download/ adresine gir baba.
2) windows, android, ios, mac-os, linux ne kullanıyosan indirip kur.
3) aşağıdaki linkte adım adım anlatıldığı şekliyle "exodus" eklentisi indirip kurun beyler/bayanlar.
https://seo-michael.co.uk...-install-exodus-for-kodi/
4) aşağıdaki linkte anlatıldığı şekilde altyazı olayını ayarlayın. sadece opensubtitles sunucusunu eklemeniz yeterli.
http://kodi.wiki/view/HOW...:Set_up_subtitle_services
(not : 2 tane ayrı opensubtitles eklentisi var. opensubtitles by opensubtitles eklemeniz gerekiyor. diğer kullanıcı adı ve şifre soracaktır. eğer mevcut depoda listelenmezse şu adresten zip dosyası olarak indirip kurabilirsiniz
https://forum.opensubtitl...org/viewtopic.php?t=15847
5) exodus eklentisini açıp "tv shows" içine girilir. ister arama bölümünden walking dead yazın, ister en çok izlenenler'e girip istediğiniz diziyi seçin.
6) istediğiniz sezonu istediğiniz bölümü açın. mevcut onlarca sunucu içinden 1080p, hd, sd gönlüne göre seç.
7) video başlayınca sağ alt köşede altyazı sekmesinden altyazıyı otomatik yükleyip izlemeye başlayabilirsiniz.
karmaşık gözükse de değil. 1 kere yaparsanız başarırsınız. bir daha virüslü saçmasapan sitelere girmeyeceksiniz. torrent dosyası aramayacaksınız. altyazı sitelerine düşüp düşmediğine, yasaklara takılıp altyazı düşmüş mü diye tırmalamaya son.
sonra burada "izleyemiyooom bulamıyoooom" diye ağlayanlara link olarak bu entry'i gösterin.
edit : altyazılar türkçe çıkmıyor diye mesaj atanlara da açıklama yapayım :
- sistem - video - altyazılar menüsünde "karakter kümesi" ayarını "turkish (ıso)" olarak ayarlayın.
edit 2 : kodi son güncelleme sonrası altyazı ayarı biraz değişti. ayarlar - oynatıcı ayarları - dil menüsünden girerek hangi altyazının standart olarak yükleneceği, diziler ve filmler için hangi altyazı sunucusunun kullanılacağı ayarlanabilir. ingilizce olarak bununla ilgili video aşağıda.
https://www.youtube.com/watch?v=ypkddrv8czm
Kaynak:https://eksisozluk.com/th...d--1893938?a=nice&p=4
öncelikle şunu bilin. Ona verdiğiniz bir çok çabanın boşa gitmesinden korktuğunuz için, gelecekte rahat geçireceğiniz zamanları da mahvediyorsunuz. isterse on senelik arkadaşınız olsun. Bu süre zarfında hep kullanılmışsanız, o on senenin hatrına daha da kullanılmaya göz yummayın.
- Sizden bir şeyler hakkında yardım istiyor, ve bu istediği yardımların sizi zor duruma düşüreceğini adım gibi bildiği halde bunu sorun etmiyorsa,
-istenilen yardımı yapamayacağınızı söylediğinizde, açık açık olmasa da sistematik bir biçimde sizin kötü hissetmenizi sağlayacak şekilde sözlerine küçük imalar ekliyorsa
- sizi mahçup duruma düşürüp savunmanızı kırmayı, hiç olmazsa bir sonraki isteğinde de hayır diyememenizi garantilemek için çabalıyorsa
-Kendi dertlerini uzun uzun anlatıp sizden her türlü desteği alıyor, ancak sizin dertlerinizi dinliyormuş gibi yapıp, kısa bir süre sonra konuyu değiştirmeye çalışıyorsa
-Beraber onun çoğunlukla tanış olduğu bir ortama girdiğinizde sizi unutup başkalarıyla takılıyor, ardından da günün geri kalanı için sizin olmadığınız bir plan tasarlayıp "kanka kusura bakma gitmem lazım" gibi bir cümleyle yarı yolda bırakıyorsa (bu aslında nadir olduğu sürece gayet normal bir durum ancak her bu tür bir olayda size bunu yapıyorsa bunu düşünmenizin vakti gelmiştir.)
-Kız, ya da erkek karşı cinsten birilerinin de olduğu bir ortamda sırf karşı cinsi güldürmek için sizi küçük düşürecek espriler yapıyorsa,
daha aklıma gelmeyen bir çok şeyi gerçekleştiriyor ve siz hep alttan alıyorsanız, bunları farketmenizin ve artık o insanla ilişkiyi kesmenizin vakti gelmiştir arkadaşlar. Bu süreç ne kadar acı olsa da, devam edip kendinizi kullandırtmanızdan daha iyidir.
- Sizden bir şeyler hakkında yardım istiyor, ve bu istediği yardımların sizi zor duruma düşüreceğini adım gibi bildiği halde bunu sorun etmiyorsa,
-istenilen yardımı yapamayacağınızı söylediğinizde, açık açık olmasa da sistematik bir biçimde sizin kötü hissetmenizi sağlayacak şekilde sözlerine küçük imalar ekliyorsa
- sizi mahçup duruma düşürüp savunmanızı kırmayı, hiç olmazsa bir sonraki isteğinde de hayır diyememenizi garantilemek için çabalıyorsa
-Kendi dertlerini uzun uzun anlatıp sizden her türlü desteği alıyor, ancak sizin dertlerinizi dinliyormuş gibi yapıp, kısa bir süre sonra konuyu değiştirmeye çalışıyorsa
-Beraber onun çoğunlukla tanış olduğu bir ortama girdiğinizde sizi unutup başkalarıyla takılıyor, ardından da günün geri kalanı için sizin olmadığınız bir plan tasarlayıp "kanka kusura bakma gitmem lazım" gibi bir cümleyle yarı yolda bırakıyorsa (bu aslında nadir olduğu sürece gayet normal bir durum ancak her bu tür bir olayda size bunu yapıyorsa bunu düşünmenizin vakti gelmiştir.)
-Kız, ya da erkek karşı cinsten birilerinin de olduğu bir ortamda sırf karşı cinsi güldürmek için sizi küçük düşürecek espriler yapıyorsa,
daha aklıma gelmeyen bir çok şeyi gerçekleştiriyor ve siz hep alttan alıyorsanız, bunları farketmenizin ve artık o insanla ilişkiyi kesmenizin vakti gelmiştir arkadaşlar. Bu süreç ne kadar acı olsa da, devam edip kendinizi kullandırtmanızdan daha iyidir.
2 sene dolmadan önce herkes gibi adı ve soyadı ile kayıtlı idi. Sonrasında hatunum, meleğim, hayatım diye kayıt ettim. Değişmeli olarak. işin garibi ne hatunum oldu ne melekti ne de hayatımda kaldı. Adı ve soyadı ile kalması gereken insandan çok fazla beklentim olmuş sanırım.
En mantıklısı adı soyadıdır. Evlenirsen şayet hanım yazarsın falan filan işte. Hayırlı forumlar.
En mantıklısı adı soyadıdır. Evlenirsen şayet hanım yazarsın falan filan işte. Hayırlı forumlar.
Belli başlı özelliklerinden derleme yapılabilir.
1) Çok fazla konuşur ve içeriği tamamen boştur
2) Her şeye güler. Onun için yapılan esprinin veya yapılan şeyin kalitesinin önemi yoktur. Her şey komiktir.
3) Ciddiyet yoksunudurlar. Hayatı oyun zanneder her şeye aman salla derler. Sorumluluk 0 dır.
4) Yapamasa bile her konuya atlar ve yapabileceğini söyler. Bilmese bile konuşur. Hep iddialıdır ve cahil özgüveni tavan yapmıştır.
Evet bu cahil özgüveni ayrı şekilde ele alınması gereken bir konu. Hiç bir şey bilmeyen tiplerdeki özgüvene hayran oluyorum.
benim gördüğüm kadarıyla bir kaç özellikleri bu şekilde.
1) Çok fazla konuşur ve içeriği tamamen boştur
2) Her şeye güler. Onun için yapılan esprinin veya yapılan şeyin kalitesinin önemi yoktur. Her şey komiktir.
3) Ciddiyet yoksunudurlar. Hayatı oyun zanneder her şeye aman salla derler. Sorumluluk 0 dır.
4) Yapamasa bile her konuya atlar ve yapabileceğini söyler. Bilmese bile konuşur. Hep iddialıdır ve cahil özgüveni tavan yapmıştır.
Evet bu cahil özgüveni ayrı şekilde ele alınması gereken bir konu. Hiç bir şey bilmeyen tiplerdeki özgüvene hayran oluyorum.
benim gördüğüm kadarıyla bir kaç özellikleri bu şekilde.