bugün
- spaceglider22
- hz muhammed ayı dikey mi yatay mı böldü13
- pandela 313
- as maca16
- türkiyeli olan yazarlar10
- milli eğitim bakanının halka gerizekalı demesi27
- yatakta ceset gibi yatan kadına yapılacaklar18
- gocu10
- siyan giyen adam13
- sözlükteki alfalık yarışının kaybedeni13
- pardonadinizasizmi14
- anın görüntüsü14
- gocu'nun online olması8
- kendi kendine karakter ve npc ler tasarlayan ai19
- arapzon9
- knk kapak fotomu blade runner 2049 daki10
- sürekli çişin gelmesi16
- gocu ne iş yapıyor sorunsali9
- kibar erkeklere top demek9
- sözlükten kaç sevgili edindiniz10
- fotokopici bi erkek16
- hadisle ayet çelişirse hadisle amel edin31
- mühendis erkeklerin çekici olması14
- suriye9
- israil16
- sözlük kızlarına yavşarken dikkat edilecekler22
- hz muhammed karikatürü yayınlamak özgürlüktür9
- apaçi esnaf modeli turizmi bitirdi10
- 15 temmuz 2016 da ne yapıyordunuz12
- gaziantep fk8
- yiğit bulut11
- lgs de 36 türkiye birincisi aynı imam hatipten25
- 15 temmuz demokrasi ve milli birlik günü17
- yazarların gitmek istedikleri gezegen11
- 15temmuzda ölenlerin telef oldugu gerçegi15
- tek tokatta bayıltırım dediğiniz sözlük yazarları9
- kendinden kaç yaş küçük biriyle evlenirsin24
- ara verelim diyen sevgili18
- hadis inkarcılığı rehabilitasyon merkezi9
- yazarların bitirme tezi konuları10
- hannover 969
- aslan burcu erkeği17
- ağrıdan uyuyamamak19
- as maca senin attığın capsleri inci sözlükte11
- sevişirken bana orospu de diyen kadın19
- abdulkadir geylani'nin allahı düşmekten kurtarması17
- kuranda namaz kılmanın olmayışı34
- keşke zamanı geri alabilseydik8
- yavrum diye hitap eden erkek15
- çilek8

entry'ler (684)
Medet ya gavs dendiği zaman ne kadar sürede koşarak geldiği merak konusudur. Hani acil bir şey için yardımı lazım da yetişemeyecekse komşuyu çağıracağım...
Ev içerisinde iş yapmanın verdiği huzuru henüz keşfetmemiş erkek olabilir. Tamiri ne kadar basit olursa olsun, herhangi bir şeyi tamir ettiğiniz zaman eşiniz sizi o esnada rahat bırakıyor ve şikayet etmiyor ya, bir de üstüne üstlük bir yorgunluk çayı/kahvesi/birası getiriyorsa, hatta yanına ufak atıştırmalık bir şeyler de koyuyorsa işte huzur budur ya. Bu huzuru yaşamak için sırf birşeyleri tamir edebilmek için bozanlar bile var, evet...
Tanrının iddaa edilen tüm kudretine rağmen halen sapasağlam yaşıyorum...
Halen tanrı beni öldürememiştir. Kendisi meydan okumalara gelemiyor anlaşılan...
"Cevabı bilmiyorum, o yüzden tanrı yaptı" argümanıdır. Bilim tarih boyunca bu argümanla savunulan nice yanlışları düzeltti, halen de devam düzeltiyor. Günümüzde tanrı olgusu sadece bilimin boşluklarını geçici olarak işgal etmektedir. Bilim o boşlukları doldurdukça tanrının kapsadığı alan küçülmektedir. Aslında tanrıyı bilim şekillendirmektedir denilebilir bir bakıma...
Mü'min suresi 68. Ayet: "Yaşatan da öldüren de O’dur. Bir işe hükmettiğinde o konuda sadece “ol!” der, o da oluverir."
Hicr suresi 23. Ayet: "Hiç şüphesiz biz diriltir, biz öldürürüz ve biz (her şeye gerçek) varisleriz"
Mü'minun suresi 80. Ayet: "O, diriltendir, öldürendir. Gece ile gündüzün birbirini takib etmesi de O'na aittir. Hâlâ aklınızı kullanmıyor musunuz?"
Öldürmesi için doğru yere başvurduğuma eminim, meydan okumama henüz cevap yok, halen ölmedim. Mesele ölmek değil, ölecek olsam kendim intihar etmesini bilirim ama Allah iddaa edilen varlık olsa yapabilirdi.
Şöyle de anlaşılmasın, benim normalde hiç umurumda olmaz, yatıp kalkıp Allah'ı düşünmem ama bu sıralar görüyorum ki sözlükteki dindarlar meydanı boş bulmuş ateistlere yağdırıyor, yok öyle bir dünya. Tanrınız varsa açık meydan okumama cevap vermedi bu konuda ne düşünüyorsunuz?
Hicr suresi 23. Ayet: "Hiç şüphesiz biz diriltir, biz öldürürüz ve biz (her şeye gerçek) varisleriz"
Mü'minun suresi 80. Ayet: "O, diriltendir, öldürendir. Gece ile gündüzün birbirini takib etmesi de O'na aittir. Hâlâ aklınızı kullanmıyor musunuz?"
Öldürmesi için doğru yere başvurduğuma eminim, meydan okumama henüz cevap yok, halen ölmedim. Mesele ölmek değil, ölecek olsam kendim intihar etmesini bilirim ama Allah iddaa edilen varlık olsa yapabilirdi.
Şöyle de anlaşılmasın, benim normalde hiç umurumda olmaz, yatıp kalkıp Allah'ı düşünmem ama bu sıralar görüyorum ki sözlükteki dindarlar meydanı boş bulmuş ateistlere yağdırıyor, yok öyle bir dünya. Tanrınız varsa açık meydan okumama cevap vermedi bu konuda ne düşünüyorsunuz?
Tamamen bilim kurgu, hiç sürükleyici değil ama içinde tek tük komik espriler var. 10 üzerinden 3...
Dindarların somut kanıt yoksunluğuna rağmen varlığına körü körüne inandıkları ve uğrunda hayatlarına yön verdikleri hayali karakter. Ortaçağda Marvel çizgi romanları basılsaydı kim bilir Allah yerine hangisine tapacaklardı?
Dindarlardan yine bir şekilcilik örneğidir. Normal insan şöyle söyler: "Köpekle etkileşime girdikten sonra sabunla iyice yıkanıp temizlendiğinize emin olun, yoksa bakteri kapabilirsiniz". Dindar söylemi: "Köpeğe dokunanlar değdiği kısmı 7 kez yıkasınlar". Ne bir sabundan, ne de başka bir temizlik ürününden bahsedilmez ve sadece değen kısımlardan bahsederler. Bakterilerin değmeğen kısımlara da yayılabileceğini bile bilmezler.
Dipnot: Çoğu sahipli bakımlı köpekler günlük etkileşime girdiğiniz insanlardan kat ve kat daha temiz oluyorlar, buna be diyeceksiniz ey dindarlar?
Dipnot: Çoğu sahipli bakımlı köpekler günlük etkileşime girdiğiniz insanlardan kat ve kat daha temiz oluyorlar, buna be diyeceksiniz ey dindarlar?
Cin ali seviyesinde yazılıp anlatılmış bir hikaye, dindarlar gerçek araştırmaları okumak yerine böyle şeyleri uydurup uydurup birbirlerine okuyor ve kendilerini tatmin ediyorlar anlaşılan...
Tarif edildiği üzere her yerde aynı anda bulunan, herşeyden haberi olan, herşeyi duyan bilen, sonsuz kudrete sahip ve yorulması mümkün olmayan bir varlık için Uludağ Sözlük "kuş uçmaz kervan geçmez" bir yer değildir. Beni öldürmek de işinden gücünden alıkoymaz, niye yapmıyor sizce? Uydurma olduğu için olabilir mi?
Halen ölmedim
Halen ölmedim
20 - Dönüp dönüp aynı soru tekrarlanmıştır, evrim teorisi tüm canlıların nasıl oluştuğunu açıklamaktadır, okursanız anlarsınız. Biz Ateistler dinleri eleştirmeden önce dini kitapları okuyarak anlamaya çalışırız, biraz gayret lütfen.
21 - Muhammed Peygamberin yaşadığı dönem çok eski bir tarih olmadığı için o dönemlerde yıldız kümelerinin oluşup değiştikleri daha eski tarihi olan gökbilimciler tarafından zaten biliniyordu ki, bunun ilk kaynağı Kur-an-i Kerim değildir yani. Gökbilimi bilinen en eski ana bilim dalları arasındadır. Yani Kur-anda buna atıfta bulunulması sadece Kur-anın yazarlarının dönemin güncel bilimsel araştırmalarından faydalanmaya çalıştığını gösterir. Tarihte bilinen en eski yıldız katalogları milattan önce 1500'lü yıllara kadar dayanır ve sonrasında birçok değişik versiyonlara rastlanmaktadır, dolayısıyla milattan sonra 500'lü yıllarda insanlar bilim sayesinde zaten gökcisimlerinin zamanla değişiklik gösterdirlerini kanıtlamışlardı. Kur-anda yazanlar dönemine göre yeni bilgiler değildi.
22 - Darwin zaten doğal süreçlerle evrimleşmenin mucize gerektirmediğini gösterdiği için daha inandırıcı geliyor, amaç o zaten. Gerçek olabilmesi için mucize gerektiren tek şey tanrı inancıdır.
Soruları gönder gelsin, hiç birisi yormuyor, çok basit şeyler bunlar, çoğu ülkede ilkokul derslerinde anlatılıyor...
21 - Muhammed Peygamberin yaşadığı dönem çok eski bir tarih olmadığı için o dönemlerde yıldız kümelerinin oluşup değiştikleri daha eski tarihi olan gökbilimciler tarafından zaten biliniyordu ki, bunun ilk kaynağı Kur-an-i Kerim değildir yani. Gökbilimi bilinen en eski ana bilim dalları arasındadır. Yani Kur-anda buna atıfta bulunulması sadece Kur-anın yazarlarının dönemin güncel bilimsel araştırmalarından faydalanmaya çalıştığını gösterir. Tarihte bilinen en eski yıldız katalogları milattan önce 1500'lü yıllara kadar dayanır ve sonrasında birçok değişik versiyonlara rastlanmaktadır, dolayısıyla milattan sonra 500'lü yıllarda insanlar bilim sayesinde zaten gökcisimlerinin zamanla değişiklik gösterdirlerini kanıtlamışlardı. Kur-anda yazanlar dönemine göre yeni bilgiler değildi.
22 - Darwin zaten doğal süreçlerle evrimleşmenin mucize gerektirmediğini gösterdiği için daha inandırıcı geliyor, amaç o zaten. Gerçek olabilmesi için mucize gerektiren tek şey tanrı inancıdır.
Soruları gönder gelsin, hiç birisi yormuyor, çok basit şeyler bunlar, çoğu ülkede ilkokul derslerinde anlatılıyor...
Haydi müslümanlar buna da cevap versinler...
Dünyanın en başarılı yalanıdır. Aklıma gelen birkaç ihtimal var;
1 - kadın kocasını boynuzlamıştır ama paçayı kurtarmak için kocasına "kutsal ruh yaptı ya" yalanını yutturmuştur
2 - karı koca çocuğu yapıp sonra mesih kehanetinin üzerine konma amacıyla organize şekilde topluma yalan söylemiştir
3 - kadın kocasından başka bir erkekle birlikte olmuştur ve kocası utancından topluma: "benim çocuğum değil ama kutsal ruh yaptı" yalanını yutturmuştur
Daha fazla örnekler olabilir...
1 - kadın kocasını boynuzlamıştır ama paçayı kurtarmak için kocasına "kutsal ruh yaptı ya" yalanını yutturmuştur
2 - karı koca çocuğu yapıp sonra mesih kehanetinin üzerine konma amacıyla organize şekilde topluma yalan söylemiştir
3 - kadın kocasından başka bir erkekle birlikte olmuştur ve kocası utancından topluma: "benim çocuğum değil ama kutsal ruh yaptı" yalanını yutturmuştur
Daha fazla örnekler olabilir...
Biraz eksik olmuş cümledir, "insanlığın başına gelen en kötü şey dini inançlardır" daha kapsamlı ve isabetli bir tabirdir...
Kısmen doğru tespittir. Sünnetin sağlık sebepleriyle zorunlu olarak yaptırıldığı durumlar vardır, örneğin iltihaplanma sonrası gibi. işin barbarlık kısmı, dini sebeplerle yapıldığı zaman ön plana çıkar. Sorulduğunda cevap hazır, "çocuğumun sağlığı için yaptırdım" denir, dini inançları için yaptıklarını apaçık söylemeye bile çekinirler. Sağlık sorunu çıkmadan yapılan sünnetin amacı bellidir kimse kimseyi kandırmaya çalışmasın. Madem sağlık için pipiyi kestiriyorsun, o zaman ileride çocuğumun safra kesesinden taş çıkabilir ihtimaline karşı bebek yaştayken safra kesesini de aldır, ya da hallus vargus çıkabilir diye ayak başparmağını da kestir at. Tedbiren yapılabilecek tıbbi müdahale çokken neden sadece pipi? Sırf dinin sana bunu emrettiği için işte bunu bir kabullen öncelikle, sonra da bu zihniyetteki uygulamanın barbarca olduğunu kabullenirsin bir ara...
Halen cevap yok, veremiyorlar çünkü...
iki dakika seks düşünmemek için kadınları mumya gibi sarıp sarmalayarak ortalıkta gezdirmek zorunda kaldıkları bunun en büyük ıspatıdır. Bir kadın tecavüze uğradığında bile "o kesin tahrik etmiştir" diyebilen bir zihniyettir bu...
iman diye diye transa girip kafasını uyuşturmuş kişidir. Neyin kafasını yaşıyor diyemiyorum bile çünkü din kafası yaşadığı apaçık ortadadır. Abi uyanın artık ya, sizi yarattığını düşündüğünüz ve sizi çok sevdiğini iddaa ettiğiniz süper güçleri olan görünmeyen bir arkadaşınız olduğunu düşünüyorsanız bu konuda haklı olmanızdan çok psikolojinizin bozuk olma ihtimali daha yüksek...