bugün
- beyazsemsiyeliyabanci43
- yorgun mermi26
- gammazlama yapmamak13
- 7 haziran 2026 büyük sözlük ifşası32
- sözlükteki deliler3
- sözlükte erkekleri istemiyoruz7
- hangi yazarla evlenmek isterdiniz10
- aziz yıldırım11
- aşık olmak8
- kızının düğününde oynayan baba5
- haysenin1212
- güzel ayaklı bir kızla evlenebilirim4
- satranç haram yasaklansın7
- gammaz beni çaylak yapmaz ki gammaz beni çsy9
- onu seviyor muyum yoksa silkmek mi istiyorum2
- ölüm4
- togg'a lpg taktırmak2
- einstein'ın karısı2
- kabalcı3
- diamond bosphorus'un tüm sözlüğe yürümesi6
- üstteki yazar hakkında fikrini söyle63
- gina carano13
- bu köyden olsam ne olacak8
- vurdurmayan sözlük yazarları3
- çağrı isimli yazar5
- para amaç değil araçtır2
- evlenilecek erkek nasıl anlaşılır3
- sözlükteki vatan hainleri4
- yapay zeka moderatörü15
- sözlüğe messi trasfer olmuş5
- doktorlara saygının kalmamasının temel nedenleri7
- rte tanrı değildir2
- yaz geceleri4
- en gey özelliğiniz15
- hallelujah2
- azınlık için çoğunluğu görmezden gelmek2
- canına okuyacağım2
- sevişmek istediğiniz kadın yazarlar7
- mılli yazılım f-16 ların kabiliyetini artıracak9
- diamond bosphoruss denen yazar7
- omurgasız tekerlek5
- anın görüntüsü21
- hatırlanan en eski reklam sloganı5
- uludağ sözlükteki sıcak ve samimi aile ortamı8
- çengel bulmaca çözer gibi entry giren yazar2
- beyazpenisliyabancı2
- katatespizartmasi15
- galatasaray sözlük2
- evlenilecek kadında aranan özellikler2
- sözlüğün kırbacı8
entry'ler (9)
felsefe öncesi dönemi anlatmak için derslerde okutulan destandır. bütün olayları herhangi bir nedensellik, rasyonellik içermeyecek şekilde gören ve izah eden toplumu örneklemek için kullanılır.
nezaket ilk erdemdir, belki de tüm erdemlerin kökenidir. insanın toplumsallık kazanması ve medenileşmesine hizmet eder. bir araya gelip örgütlenen toplumlarda kamu yararı, dayanışma vs gibi daha üstün erdemler ortaya çıkar.
insanların farkında varamadığı bir erdemdir. toplumun devamlılığını sağlamak bazen hatırlamak bazen de unutmakla mümkündür. gerek bireysel gerek toplumsal hayattaki kötü olaylar toplumsal hafızadan çıkmasaydı insanlığın binlerce yıldır yaşadığı felaketler, katliamlar insanlığın ilerlemesini tamamen durdurabilirdi. allah insanı unutmayı unutmaktan korusun.
hukuk felsefesi konusunda en önemli filozoflardan biridir. kullandığı geist kavramı siyaset felsefesinin en önemli kavramlarından biri haline gelmiştir.
tebessümün de asabiyetin de çok yakıştığı güzel adam. beynelmilel filmiyle tanımıştım kendisini ve o zamandan beri sanki kendi akrabam gibi takip ediyorum. gezi parkında yaptıklarıyla benim için efsaneleşti.
genelde boş kaleye gol atan sinsi bir italyan golcü.
iki adet olumlu zorunluluğunun çatışmasından zuhur eden kavramdır. insanlar genellikle sadece kötü şeyler için kullansa da gerçek manası iki pozitif değerinin çatışmasından ortağa çıkan şeydir.
john locke'a göre iktidarın kaynağı olan siyasal kavram. o yüzden insanların bir araya gelip, devlet kurmak ve sürdürmek istemelerinin asli amacı mülklerini korumaktır.
vehmedilenin aksine politik olarak tarafsızlığa hizmet etmeyen siyasi düşünce sistemi. iddia edilen tarafsızlık, aslında yönetici egemen sınıfların hali hazırdaki kazanımlarını koruma amaçlı bir kamuflajdır.