bugün

entry'ler (3148)

hüseyin nihal atsız

Lise döneminde türkçülük furyasına katılıp düşüncelerini benimsediğim fikir adamı.

Arap hayranlığının hakim olduğu şu dönemlerde kendisinin fikirleri türkçülük şuuru aşılama açısından önemlidir. Arapçılara karşı dik bir duruş sergilemiştir.

milliyetçilik anlayışı çok aşırıdır hatta son dönemlerinde atatürk yurtta sulh cihanda suh dedi diye atatürk’e bile sırt dönmüştür. Lakin araplığın, arap hayranlarının olduğu yerde türkçülük panzehiri gereklidir ama hayatta her şeyin fanatikliliği çok zararlıdır.

starbucks

Burası öyle mükemmel kalite kahve yapan bir yer değil.

Nasıl ki burger king, mc donalds insanlara en mükemmel en iyi hamburgeri vaad etmiyorsa burası da öyle işte. Çekirdekleri aşırı kavurur ki gittiğiniz her starbucks şubesinde o yanık kahve tadını bulun diye.

3. Nesil, aşırı kar amacı gütmeyen kahvecilere göre çok çok ucuzdur ve de bana göre en büyük avantajı saatlerce oturup internetini kullansanız bile size sık boğaz eden çalışanları yoktur.

muhafazakar ailenin ateist evladı

Benim bu.

Çok zor buna katlanmak inanın hiç kolay değil.

kedi sevmenin insana verdiği huzur

Anlatılamaz yaşanır dünyada bu kadar güzel hayvan yok ya.

ramazanın en güzel yanı

Sadece pidesi güzel.

muhafazakar aile çocuğu olmak

Dünyanın en büyük sabır sınavlarından birisi budur tartışmasız. Yaşayan bilir.

sigara içenlerin ortak özellikleri

Bok gibi kokmaları.

soğuğu meşhur yer

Bolu. Boluda 2000 2001 yılında yaşadım ankara bile bolu kadar soğuk değildi.

genel sağlık sigortası

işsizim şu an bir işim yok ve 388 tl prim borcu isteniyor benden bu kadar saçma bir şey olamaz. Bunu kim kaldırmayı vaad ederse ona oy verecem dinci minci şeriatçı hiç fark etmez. Yeter artık!

hande fırat

Fulya öztürk ve bu kadını görünce kanalı anında değiştiriyorum.

yaşadığınız en acı olay

Kedimi kaybettiğim gün 12 şubat 2022. Sevdiğini kaybetmenin nasıl bir acı olduğunu o gün anladım. Bundan dolayı depremde ailesini kaybedenlerin hikayesini falan twitterda vs yerlerde okuduğumda veya gördüğümde gözyaşlarına boğuluyorum. Sevdiğin canlıyı, insanı bir daha göremeyeceğini bilmenin acısı var ya mangalda ısıtılmış şişi saplıyorlar gibi ciğerine öyle bir acı.

manuş baba

Manuş baba noel baba vs lakaplı şarkıcıları sevmem ama bu adamın güçlü bir sesi ve tarzı var gerçekten.

Bu havada gidilmez şarkısı geçen sene kaybettiğim kedimi hatırlatıyor bana çok bam telime dokunuyor o şarkı

kruvasan

Adanada bir mekan var kruvasan satıyor 60 tlydi en son ve içine palm yağlı, şeker deposu binde 1 kakao çekirdeğinden üretilen nutella koyup çikolata kruvasan diye satıyor.

Bir insan neden dandik hamur işi bir poğaçaya 60 tl verir ya? Anlayamıyorum ben.

22 yaşına gelmiş bir baltaya sap olamamış tip

26 yaş versiyonuyum maalesef.

kıvanç tatlıtuğ

Benim dini mini tanrı inancım falan yok ama ulan bu herifi görünce gerçekten benden ve benim gibi erkeklerden alınıp payımızı bu adama vermişler diye düşünüyorum

Yetenek karizma yakışıklılık ne ararsan var adamda.

dünyanın en kötü tatlısı

Bana göre (bkz: krem karamel)

siyasal islam

Yanlış kullanılan söz öbeğidir.

Çünkü Siyasal olmayan islam hiç var olmadı.

muharrem ince

Kazanamasa bile oy vereceğim adaydır en azından içime sinen adama oy vermiş olurum dincilerin olduğu masaya oy vermemiş olurum.

Akşenerin, davutoğlunun, babacanın, karamollaoğlunun olduğu masaya oy vermek istemeyenler için bilimden akıldan bahseden tek alternatif bu adam.

islam hoşgörü dinidir

Hiçbir dogma (din) hoşgörü dini olamaz.

Çünkü bir inanç ve aidiyet söz konusudur
Kendinden olmayanı dışlamayan dogma olamaz bilim olur. Dünyada kendinden olmayanı dışlamayan dogma yok bu nedenle hiçbir din hoşgörü dini olamaz boş yapmayın.

orucun sağlığa zararlı olduğu gerçeği

Uzun süre susuz kalmanın vücuda ve sağlığa çok zararı var bu doğru ama uzun süre aç kalmak vücudun depoladığı karbonhidratı kullanmaya yarıyor hücreleri yeniliyor .

Editm: dinsiz inançsız bir insanım.