bugün

sevdiği entry'ler

intihar edenlere saygı duyma saçmalığı

senden saygı bekleyen mi var amıan koyim.

intihar edenler de 'inşallah parcala behcet bana saygı duyar' diye arzulamıyordur herhal, ha?

düşün ki o bunu okuyor

Bunca sene sonra neden bu akşam özledim ki seni. Demek istediğim gerçekten özledim. Belki de hayatımda özlenecek biri kalmadığı içindir. Planlar yapmadığımdandır. Belki de sonunu düşünmediğim için artık hiçbir şeyin. Öylesine nefes aldığımdan. Hoş onu da isteyerek yapmıyorum ya. Denk geldiğim için mi hiç görmediğim bir fotoğrafına . Bilemiyorum. Çok sormuştum kendime " bir kadın saçımı boyatırsa mı daha çok sevmiştir yoksa kestirirse mi? " cevabı biliyorum aslında ama işte. Sadece biliyorum söylemiyorum kendime. Acaba seni mi özledim o günleri mi onu da bilmiyorum ya . Hiç bilmediğim bir yerde hayatıma devam ediyorum . Hiç sevmediğim. Haberin vardır elbet . Umrunda olduğunu da sanmıyorum. Ama bu gece umrunda olmak isterdim gerçekten. Gözlerim yaşarıyor biraz. Sanırım son raddeye gelmenin eşiğindeyim. Bu gece hüzün dolu uyuyacağım . Dolu dolu nefes alamadığım olmamıştı hiç. Söylediğim sözler aklıma geliyor. Pişmanlığın ağrısı mı bu ? Bilemiyorum. Öylesine yaşamanın son turundayım. Biraz daha böyle giderse duygusuz olabilirim diye korkuyorum. Sahi niye korkuyorum ? Onu da bilemiyorum. Bu gece tek bildiğim şey seni özlemem. Seneler sonra da bunu kendime itiraf etmem sanırım . Taşlar yerine oturuyor. Hiç gelmeyecek olan seni özlemek yükünü niye kendime yükledim ? Ve evet onu da bilmiyorum . Gerçek gibi rüyalar olur ya insanın hayatında. Onları neden beklediğimi anlıyorum . Hep bir kırgınlık mı olacak böyle hayatımda . Senin yerini bu pişmanlıklar mı alacak hep hayatımda? Bunları tecrübe etmek ne zormuş . Hayatının sonuna kadar görmeyeceğin bu şeyleri yazmak anlamsızlığı. Düşüneceğim . Bir sigara yakıp .

kötü arkadaş

bir insana hiç tanımadığı biri asla zarar veremez, mesela sen bunu okurken bana nasıl zarar verebilirsinki, en fazla eksi oylarsın, veya bir ayar entrysi girersin başlığa, ama arkadaş öylemidir, eğer arkadaş kötüyse, arkadaş fesatsa, arkadaş şerefsizse, adiyse, orosbu çocuğuysa sen ne dersen seni onaylar, arkanı döndüğünde kuyunu kazar seni satar...

örneklendirirsek, bir insan tek başına nasıl kumara alışır, nasıl uyuşturucuya başlar, olamaz ki, küçüklüğünden beri ona bunlar kötü diye öğretilmiştir, ama kankası kumar oynuyorsa onuda yanına çay içmeye bile çağırsa oradan bir şeyler görür, hayatında hiç uyuşturucu kullanmamış biri nasıl uyuşturucuya başlar? yanında biri içmesse neyin ne olduğunu nerden bilir? yanında da hiç tanımadığı biri içmeyeceğine göre bu zıkkımı, elbetteki tanıdığı güvendiği arkadaş dediği biri vardır yanında, ya iç bakalım bir kereden bir şey olmaz, yahu oyna bakalım 100 ytl kaybetsen ne olacak kazanırsan aleme akarız, gibi cümleleri hiç tanımadığın biri söyleyemez, bir zamanlar çok zengin ama şimdi hayatla mücadele eden bir tanıdığım hep şu lafı söyler, beni dağda eşkiyalar soymadıki.

size kötü bir arkadaşınızı hatırlatayım müsadenizle, şimdi geriye doğru yaslanın, elinizi kafanızın arkasına koyun ve düşünün, ilk içtiğiniz sigaryı düşünün, kim vardı yanınızda?, kiminle, anneniz babanız görmeden gizli gizli sigara içtiniz? o arkadaşınız şimdi nerde?, kendinize dost seçecekseniz, şıkları iyi okuyun, her dost adayında gizli yanıltıcı sorular her zaman vardır.

orbital frame

intihar olayından vazgeçmiş yazar, yaşıyor. insan bir haber eder. merak ettik.

erkekler neye aşık olur

Sevgili kadınlar, biz sizler gibi parça parça şeylere aşık olmayız, bizim düşünce sistemimiz karşımızdaki objeyi bütün olarak algılar ve biz bütüne aşık oluruz. o bütünü oluşturan parçaları ayrı ayrı düşünerek ya da yorumlayarak aşık olmayız.
bu parçalar, bir ahenk oluşturup düzgün bir bütüne dönüşüyorsa ve düzgün bütün bizim için yeterliyse aşık oluruz.
bunun tipinizle, saçınızın rengiyle, gözünüzün şekliyle ilgisi yoktur.
bu yazdıklarım, efendi erkekler için geçerlidir. zaten piç erkekler aşık olmaz, onların derdi başkadır...

siz değerli kadınlardan ricam, piç erkekler yüzünden efendi erkekleri daha fazla üzmeyin ve bu şekilde anlamsız taktiklere girişmeyin. zira yukarıda yazan taktikler beni o kadından inanılmaz derecede soğutur ve içimde oluşabilecek her şeyin de sonlanmasına sebep olur...

aşk, taktikle olanacak şey değildir...karşınızdaki objeyi bütün olarak görmeyi öğrenin artık...
© copyright 2005 - 2026