bugün

entry'ler (24)

sözlük yazarlarından aforizmalar

uludağ sözlük yazarlarının kimi zaman akıllarından geçirdikleri ancak yazmak için uygun zaman bekledikleri, bir okunup; bin düşünceye gark etmesi muhtemel söz öbekleri.

-söz altınsa, sükutu sen düşün

basket sahasında voleybol topuyla futbol oynamak

gazi üniversitesi öğrencilerinin yaptığı eylemlerden birtanesi.

ne alırsan 1 lira

genelde kalitesiz olan çin mallarının satıldığı alışveriş dükkanıdır.eski adı bir milyoncu olarak geçer

akp deyince akla gelenler

kürtler
ergenekon
çiftçinin anasıda alıp gitmesi
askerin yan gelip yatamayacağı.

israil denince akla gelenler

yahudilik. dünya ekonomisine yön veren devlet görünürde abd gibi duruyor ama aslında abd yi bile yönlendiren israildir. dünya ekonomisi onların elinde. özeliikler filistinli halka yaptığı zulümlerle dünyada eleştiriler alıyor.

ünlülerin kişisel iletileri

küçük emrah : benim hiç kişisel iletim olmadı

nisa suresi

türkçe ismi kadın olan kuran suresidir. kadınlarla ilgili evlilik boşanma miras konusundaki meseleleri açıklar

tarihi olayları bir cümlede özetlemek

1453 türklerin istanbul u fethi.
(bkz: bizansın yıkılması)
yeni çağ ın açılması

aşk-ı memnu

halit ziya uşaklıgil in bir romanı günümüz türkçesiyle anlamı yasak aşk demektir. kanald de diziye uyarlanıp çekimleri yapılmaktadır. dizide behlülü kıvanç tatlıtuğ, bihteri beren saat canlandırmaktadır.

bakara suresi

içinde islam dünyası için önemli bir dua olan ayet el kürsi (allahüla) ayetini bulunduran kuran ın en uzun suresidir.

dünyanın en güzel kızı

güzellik göreceli bir kavramdır. kişinin özeli ve güzeli zevke göre değişir. bundan dolaydır ki dünyanın en güzel kadını kişinin sevdiği gönül verdiği kadındır
(bkz: ben güzele güzel demem güzel benim olmadıkça)

25 kr lik kahveyi starbucks ta 5 tl ye içmek

kazıklanmak sözcüğüne verilebilecek bir misal.

ertem şener

futbolcuların kuzenlerinin isimlerini maç sırasında bir bir anlatan ronaldinho aşığı spiker.

sadece ingilizce konuşulan kafe

ingilizce konuşmayı çok büyük marifet sayan sayın türk kafe sahibinin ilgiç saçma ve de gereksiz uygulaması. güya insanlara pratik yaptırmakmış amaçları.

i don t know

osbourne nin bir şarkısı. türkçe karşılı bilmiyorum anlamına gelir

yaşamak için en sağlam sebep

ölümün ve ahiretin nasıl birşey olduğunu bilmemek.

yurtta fener e cihanda manchester a

cihanda yediği sekizi unutan beşiktaşlı taraftarın sözü
birilerinin sekizi hatırlatması gerekli.

akp nin son 30 yılın en başarılı partisi olması

son yıldaki kürt açılımı ile bu 30 yıllık serüven bitiyor gibi gözükmektedir.

ibrahim kaş yapayım derken göz çıkardı

m.united beşiktaş maçında spiker ertem şenerin yorumundaki çok ince ve güzel espri. ibrahim kaş rakip ceza sahasında topu uzaklaştırmak için arkadaşına pas verirken rakip oyuncuya atar. ertem şener bunun üzerine aman ibrahim kaş yapayım derken göz çıkarma diyerek şirin bir espri yapar

iran

teokrasi ile yönetilen islam ülkesi. özellikle kadınlara karşı uygulanan sert kanunları vardır. başı açık sokağa çıkmaları kesinlikle yasak ve suçtur.
© copyright 2005 - 2026