bugün

sevdiği entry'ler

en sevilen kitap girişleri

Hepimiz bir çok kitap okumuşuzdur, bazıları güzel biter bazıları güzel biter.
Bir çok güzel giriş okudum ama hala en sevdiğim - iki Şehrin Hikayesi- kitabının girişidir.

"Zamanların en iyisiydi, zamanların en kötüsüydü, hem akıl çağıydı, hem aptallık, hem inanç devriydi, hem de kuşku, aydınlık mevsimiydi, karanlık mevsimiydi, hem umut baharı, hem de umutsuzluk kışıydı, hem her şeyimiz vardı, hem hiçbir şeyimiz yoktu, hepimiz ya doğruca cennete gidecektik ya da tam öteki yana - sözün kısası, şimdikine öylesine yakın bir dönemdi ki, kimi yaygaracı otoriteler bu dönemin, iyi ya da kötü fark etmez, sadece 'daha' sözcüğü kullanılarak diğerleriyle karşılaştırılabileceğini iddia ederdi."

" Her büyük servetin arkasında bir suç gizlidir. "

Balzac'ın sözü.

Mario puzo'nun The godfather romanının ilk sayfasında yazar.

"Anlatacaklarımı gerçekten dinleyecekseniz, herhalde önce nerede doğduğumu, rezil çocukluğumun nasıl geçtiğini, ben doğmadan önce annemle babamın nasıl tanıştıklarını, tüm o David Copperfield zırvalıklarını filan da bilmek istersiniz, ama ben pek anlatmak istemiyorum.''

"Bütün mutlu aileler birbirine benzer, her mutsuz aileninse kendine özgü bir mutsuzluğu vardır."

"Toy çağımda, daha savunmasız olduğum yıllarda babam bana bir öğüt vermişti, o zamandan beri aklımda evirip çevirip durduğum. 'Ne zaman birini eleştirecek olsan,' demişti, 'herkesin senin imkânlarına sahip olmadığını hatırla.''

geceyi dinliyor musun?
sessizlik ve yalnızlıkta insan alınyazısını duyar. sessizlik ve yalnızlık, kendisinden şikayetin de davasıdır.
sessizlikte, dün bugüne taşınır, yarına sarkar.
Açılsın mı perde?
Seyret.
salih mirzabeyoğlu - yaşamayı deneme

kpss bataklığı

gençliğin baharında gelecek kaygısının zirvelerinde dolaşıp olmayacağını bile bile yine de denemek o çaresizlik...

gecenin şarkısı

sıla-yoruldum .

günün şiiri

“Açarken ufkunda güller alevden”
Çıktı, her günkü gibi gülerek evden
Kimseye belli etmedi içindeki yangını
Yürüdü, kendinden emin
Sonsuzluğa doğru
Galata Kulesi’nde bekliyordu ecel
Bir fincan kahve, bir kadeh konyak
Ölüm yolcusunun son arzusu buydu
Bir adam düştü Galata Kulesi’nden
Bu adam benim oğlumdu
(bkz: Ümit Yaşar Oğuzcan- Galata Kulesi)

yaşamak üzerine

Çünkü bir insan ne kadar kendi kendisine yeterse, başka insanlara o denli daha az gereksinim duyacaktır. (bkz: Yaşamak Üzerine -Arthur Schopenhauer)

düşün ki o bunu okuyor

nasipten öte yol yok.
bazen neden böyle oldu demek yersiz.

su bazen istediğimiz yerden akmıyor ama bir şekilde ilerliyor.
gönlümüz kirlenmesin, kalp kırmayalım, sağlığımızdan olmayıp kimselere muhtaç olmayalım yeter.

hala aynı yazarlar

2 sene sonra da girsen aynı ki, değişmez kolay kolay.

sözlük yazarlarına tavsiye

plan yapma. asla tutmaz. tanrıyı güldürmek istiyorsan planlarından bahset.

yalnız yaşayıp yalnız ölmek

Bu benim işte 35 yaşındayım bu saatten sonra benim hayatıma giren ya param için gelir zaten. Öldüğümde de ( ya da 65 yaşında intihar ettiğimde) cesedimin yakılması için vasiyetim bile var.

gecenin şiiri

göster demedim zaten amatör şiir okuyamıyorum ben kaşıntı yapıyor.

gecenin şiiri

Yazdığım şiirler sadece yazılana gösterilir.

gecenin şiiri

evet tam olarak öyle bıkmış belli ki ama güzel şiir. şiirin kötü olduğunu belirten doğru düzgün bir eleştiri göremiyorum. şiiri şairinden ayrı değerlendiremeyen de şiir okumasın. yukarıdaki şiir çok iyi bir şiir değil belki ama köylüleri niçin öldürmeliyiz şiirinin harika ironik bir eleştirel yapısı var. şükrü erbaş'ın daha ahenkli şiirleri de var. iki devrik cümle kurmakla oluyorsa sen de yarın bir kitap yaz altın portakal şiir ödülünü al bakalım alabiliyor musun.

gecenin şiiri

Adam tmo da memurmuş.
Köylülerle uğraşmaktan bıkmış şiir yazmış Allah’ın yozgatlısı işte. iki devrik cümle kurdun mu tamam zaten.

gecenin şiiri

"Savaş çıktı
kız koynumdan çıkmadı
beni mahmur bırakmaktan bir gün olsun bıkmadı
devler gibi yazı yaban demeyip silahlanmış adamlar
korkuya yağmaya kana söz getirtmedi
alacaklarımızın sorgucuyduk borçlarımızın çilingiri
bizi korku bizi yağma bizi kan yargıladı"

gecenin şiiri

köylüleri niçin öldürmeliyiz çok güzel bir şiir. gerçekten öldürmekten bahsetmiyor ayrıca ne şuursuzu. o şiiri okuyup da adamın köylülerden nefret ettiğini düşünmek yanlış olur. bu şiirin güzelleme olduğunu düşünmek de yanlış yürek lekesi diyor adam babasına güzelleme mi bu?
"Babam neden yalnızca içince güzeldi." dizesi de o şiiri hatırlatıyor. köylüler de ancak rakı içince ağlıyordu.

gecenin şiiri

Köylüleri niçin öldürmeliyiz şiirini yazacak kadar şuursuz bir adam babasına güzelleme yazmış.
Çok içim parçalandı.
© copyright 2005 - 2026