bugün

entry'ler (46)

sözlük yazarlarının nicklerinin anlamı

Frida Kahlo ve Tomris uyar iki sevdiğim kadın daha ne olsun?

sürekli kendi fotoğraflarını yükleyen insan

megolamandır.

yazarların istedikleri mucizeler

halkların kardeşliği... yine de umut etmekten, başarmak için çabalamaktan asla vazgeçmeyeceğiz!

peyniraltı edebiyatı

http://issuu.com/peyniraltiedebiyati eski sayılarını buradan okuyabilirsiniz.

atkı örmek

ilmek ilmek sıcaklığınızı katarsınız, çünkü en sevilene verilecek olandır o...

gecenin şarkısı

ogün şanlısoy - kaybettik severken.

sözlük yazarlarının korkuları

bazen ölememek.

burak aksak

ot kafe de 22 aralık pazar, 15:00-17:00 arasında imza ve söyleşi günü yapacak olan yazardır.

otdergi

yeni yeni aşina olduğum 10. sayısını kaptığım dergi. bugüne dek keşfedemediğim için epey bir şeyler kaçırdığımı düşünmekteyim... bir yandan da bunca güzel ismin yanında barış bıçakçı eksik kalmıştır. onu da tamamladıktan sonra dile benden ne dilersen, caanım kültürlü sanatlı acaip bişeyli kutsal dergi! bu arada 2014 takvim serisi de harikulade! kaçırmayın derim.

panzehir

sezen aksu'nun gülümse parçasını güzel coverlamış müzik grubu.

yazarların lise numaraları

201 idi.

uyuyamamak uyuyunca da uyanamamak

uyuyamazsınız çünkü kafanızı deli gibi kurcalayan huysuz düşünceleri bastıramazsınız, sabahı eder, her taraf aydınlanır da bir siz aydınlanamazsınız. sanki koca güneş bir seni es geçer, insanlar gibi.
uyursanız da, kalkamazsınız ya da kalkmak istemezsiniz aynı karanlıkta boğulmaktansa yarı ölü biçiminde zaman aksın gitsin istersiniz. en büyük uyuşturucu ve neşter bu hal sanırım.

yazarların şu an dinlediği şarkılar

gökhan kırdar - üstüme basıp geçme yar.
bir yandan da barış bıçakcı'nın "bizim büyük çaresizliğimiz" kitabında daha önce çizdiğiniz yerleri yeniden okuyorsanız, melodisi ruhani ibadet görevi görüyor bu parça. farkındaysan şarkının sözlerinin yarattığı etkiden bahsedemedim bile...

bizim büyük çaresizliğimiz

--spoiler--
bizim büyük çaresizliğimiz nihal'e aşık olmamız değil, sesimizin dışarıdaki çocuk seslerinin arasında olmayışıydı. Asıl çaresizlik buydu.
--spoiler--

syf:102

yannis ritsos

2011 yapımı beni unutma filminde geçen alıntının aklımda kalması üzerine araştırdığım ve sevdiğim şair.

--spoiler--
Neredeyse Eksiksiz

Biliyorsun, ölüm diye bir şey yok, diyor adam kadına.
Biliyorum, evet, artık öldüğüme göre, diyor kadın.
iki gömleğin de ütülendi, çekmecede,
sadece küçük bir gül benim özlediğim.

Çev. Cevat Çapan
--spoiler--

beni unutma

özer kızıltan yönetmenliğinde 2011 yapımı dram filmi. pek bir ağlatıp, parça parça bölen cinsten.

filmde söylenebilecek övgüye layık pek çok detay var hüzne boğulduğumuz... fakat olcay karakterinin filmde görülen en son sahnesi ve ardından gelen tüm ailenin video izleme sahnesi mahvetti açıkcası.

az konuşan kızlar

(bkz: yılaaaaan)
(bkz: tısss)*

ben de özledim

maç nedeniyle bu haftaki bölümü ertelenmiştir. iki de bir salonun kapısından kafamı uzatıp "anneeeğ bitti mi muhteşem şeysi" diye sorup, canım dizimin başlamasını beklerken... yeşil bir görüntü belirdi. üzerinde adamlar falan. canımı sıktı.
erdal baggal ne derdi?

"-bize öyle bilgi gelmedi! gelseydi ona göre şey ederdik ama bize öyle denmedi!"

latte

karamellisini bugün tattığımdır, çok iyi olmuş. Ot dergisi ile birlikte aralıksız iki saat keyif yapmanıza neden olur.

kil maskesi

gül suyuyla mutlaka yapılması gereken maskedir. özellikle de yüzünde t bölgesi yağlı kişiler bu önerimi ciddiye almalılar. Sonra kullanan kişilerde farkı görüp kıskançlıktan kafalarını taşlara vururlar, demedi demeyin işte. haftada iki kez kullanım idealdir, zorlamayın.
© copyright 2005 - 2026