entry'ler (42)

hansa

ilk müslüman arap kadin şair. Sonradan müslüman olmuştur ve Hansa mahlasidir. 'Bilinen' anlamina gelir

altin ve bakir

iran yapimi etkiliyici bir film. Nişabur'dan dini egitimi icin geldigi Tahran'da esinin ms hastaligini ogrenen seyyid'in hikayesini anlatiyor. Eşi Zehra Sadat ile olan perdesi daha hic aralanmamis tertemiz iliskilerinden ve fedakarliklarindan bahsediliyor.

tahte reş

Kara tahta. iran yapimi kürt filmi. Sınırda okuma yazma ögretmek icin kara tahtasini sirtlamis ögretmenlerden bahseden dramatik bir yapim.

istanbul un en fakir semti

Sultanbeyli.

burnunu kapatıp göt üstü suya atlayan kız

suyun burundan kacmak suretiyle hizla beyne giderken o caresizlikle sarilacak yilan bulamaz da acikta kalir korkusunun temkine donusmus hali.

sigmund freud

Genital bolgeye odakli kuramlari ve sapkinligiyla un yapmis kuramci. Donemin ahlaki olgularina yenilmis ve öldürülmüstür.

kafası atınca 5 kilometre yürüyen insan

Adimlari hizlaninca algilarinin da hizlanacagini dusunen insan profili.

adıyaman denince akla gelenler

Naksi cemaatinin kalbi olan Menzilin Adiyamanda olmasi hasebiyle aklima sofiler ve semerkand geldi.

gedaline

farsca ilgilizce kelimelerin birlesimiyle olusmus 'kulun cizgisi' anlamina gelen esarp şal markasi. Matematikci, felsefeci ve hukukcu üc muhafazakar kiz kardesin berabar yuruttugu markanin desinatorlugunu Hansa Tuba Gül yapiyor, diger iki kiz kardes de reklam ve pazarlamasini yapiyor.

ben bu yazıyı ankara ya yazdım

Ankara'nin baglarina büklüm büklüm kramp girsin.

sadece erkeklerin yaptığı şeyler

Fermuar arkasi ile sag elin bitmek bilmeyen iliskisi.

şakirt pantolonu

Namazdan dizleri cikmis genis kumas giysi.

homoseksüellik

iletisim araclari ile sapkinliklari mesrulastirilmis bir gruptur ve eşcinselleri eğlence aracı gören bir zihniyetin ürünüdür.

sözlük yazarı şarkıcı olsaydı kimle düet yapardı

Mohsen namjoo ya da şiwan perver ile girtlak yatistirirdim.

en son mutlu uyandığımda

En son mutlu uyandigimda agri kesici etkisini gostermis ve o derin aciyi hissetmiyordum artik.

köylülerin genelde akp ye oy vermesi

Köylünün milletin efendisi oldugunda mutabiksak iktidari yine iktidarin olusturdugu gercegini el birligiyle kanitlamis oluyoruz.

yere tüküren insandaki özgüven

Özguven degil de daha önce kınanmamis olmanin verdigi rahatlik diyelim. Zihinlerinde yanlis olduguna dair bir şema olmadigi icin bu rahatlik.

ad soyad uyumluluğu

Lisedeyken 'özgür dogan günes' i duymustum. Univetsitede sinif arkadasimin adi 'özgur dogan' di. isimlerin sirayet ettigini dusundugumuzde bagimsiz bir cumhuriyet daha kurmalari lazimdi ama daha harekete gecmediler sanirim.

yedi numara

Ailemizdeki kizlar ile karakterleri eslestirdigimiz sevimli bir aile dizisiydi. Hala replikleri kullaniriz.

kol saati

Kadin ogretmenlerin kolu asagi sallamak suretiyle tam nabzin ustune gelmeden calismayacagi dusunulen, genelde altin, aksesuar.
© copyright 2005 - 2026