bugün
- 13 ağustos 2026 kolombiya depremi9
- bilinçaltımızın derin dondurucu olması5
- gammazların hain planlarının yine tutmaması4
- cinler bizim alemimize nasıl geçebiliyorlar9
- hala akp diyenler6
- gözyaşı kapıları4
- dusan vlahovic6
- bir derdim var2
- haftanın gammazları listesi4
- çerçeve yasa35
- liderimiz recep tayyip erdoğandır5
- allah reisimizi başımızdan eksik etmesin6
- perdeyi açarken caarrrt diye yırtılması2
- zorunlu eğitim12
- yeni partinin kürt meselesine yaklaşımı3
- akpkk4
- siber istihbaratta analatik olgunluk2
- sadece 4 kez sakso çekmiş kızla evlenilir mi2
- ey insan5
- ahbap derneğine para kaptırıp elfida dinlemek5
- vatanseverleri cezalandıran haindir2
- 13 ağustos 2026 motorine kademeli ötv düzenlemesi2
- solaklar günü2
- türk düşmanı partiler2
- 2045 yılında ucan arabalar olacak mı sorunsalı6
- sosyal olarak başarısız insanlar6
- bir şeyler söyle3
- sözlükte elit zevkleri olan insan olmaması13
- herkese garip size normal gelen şeyler8
- dolar3
- bardak ticareti7
- arkadaşlar iyi geceler7
- durduk yere akıla gelen şey3
- aklınıza gelen şarkı sözü8
- russell westbrook2
- şuan sözlükte fingirdeyen yazarlar7
- hakan altun4
- türbede dua etmenin şirk olması13
- azrail gelse ona ne derdiniz13
- kale3112'nin gece de artılaması5
- birazdan yer yerinden oynayacak10
- şişman olmak istemeyenlere tavsiyeler7
- whatsapp grupları2
- hiçbir servet zamanı satın alamaz20
- çok kitap okuyanı eleştirmek6
- sözlük kızı ile kavga etmek13
- düğünde yemek yiyen davetliden para isteyen damat6
- online kişi sayısının artık gözükmemesi4
- ev erkeği2
- 00 00 da entrylerin sıfırlanma saçmalığı5
Benzemez kimse sana isimli tsm parçasına yaptığı yorum mutlaka dinlenmelidir. Bir kere Şevval Sam'dan dinlenildikten sonra başkasından dinlemek kuru geliyor. *
güzeldir, mesafeli duruşundan dolayı oldukça da özeldir. evet evimizin sanatçısı değildir belki ama bu hali onu daha bi sevmemize neden olur. bu arada müzeyyen senarın 'varisim' dediğini okumuştum bir yerlerde.
sesi itibariyle annesine çekmemiş ama ısrarla şarkı söylemeye devam etmektedir..
konuşulması gereken zamanda konuşabilen, söylenmesi gereken yerde söyleyebilen, söylediği zaman da insanın taaa ciğerine hitab eden güzel insan.
güçlü bir sesi olmamasına rağmen, kalabalık konserler verebiliyor oluşunu, sahne hakimiyetine ve seyirciyle olan güzel etkileşimine bağladığım insan.
sesi cidden güçlü değildir.
sesi cidden güçlü değildir.
canım benim ya. duruşuna*, sesine hastayım. kucak dolusu sevgiler gönderiyorum kendisine buradan.
(bkz: sabah sabah seda sayan)
(bkz: tv programlarında akrabalara selam göndermek)
(bkz: sabah sabah seda sayan)
(bkz: tv programlarında akrabalara selam göndermek)
söylediği karadeniz türküleriyle karadenizli mi diye düşündüren leman sam'dan olma oyuncu/sanatçı.
zerre sese sahip olmadan şarkı kasan ünlü kızı.
ben yazarken ağladım, okurken de sen ağla...
hem kendi hem de sesi güzel olan tatlı hatun..
ayrıca iyi oyuncudur.
ayrıca iyi oyuncudur.
huzur veren bir sesi ve doğal bi güzelliği var.
bir insan bu kadar mı güzel olur yahu...
güzelliğinin yanında sesi, duruşu, karakteri de harikadır.
gerçekten alçakgönüllü, halkın her kesimine kendisini kabul ettirmiş bir sanatçıdır.
bursaya geldiğinde konserine gidip bir kaç şevval sam hastasıyla "şevval benimle evlen!" diye bağırmıştık, bize öyle bir gülümseme atmıştı ki içimiz erimişti resmen.
ayrıca o konserde sadece karadeniz yöresinden değil, doğudan da, tekirdağ yöresinden de, kısacası türkiye'nin her yöresinden şarkılar dile getirmişti.
o değil de benim karım olmasını çok isterdim yahu. alıcaksın rakını abi, geçicek karşına, sabaha kadar söyleyecek şarkısını o güzel yüzüyle. hem sesiyle, hem güzelliğiyle, hem de rakıyla sarhoş olacaksın.. daha ne isterim ki...
güzelliğinin yanında sesi, duruşu, karakteri de harikadır.
gerçekten alçakgönüllü, halkın her kesimine kendisini kabul ettirmiş bir sanatçıdır.
bursaya geldiğinde konserine gidip bir kaç şevval sam hastasıyla "şevval benimle evlen!" diye bağırmıştık, bize öyle bir gülümseme atmıştı ki içimiz erimişti resmen.
ayrıca o konserde sadece karadeniz yöresinden değil, doğudan da, tekirdağ yöresinden de, kısacası türkiye'nin her yöresinden şarkılar dile getirmişti.
o değil de benim karım olmasını çok isterdim yahu. alıcaksın rakını abi, geçicek karşına, sabaha kadar söyleyecek şarkısını o güzel yüzüyle. hem sesiyle, hem güzelliğiyle, hem de rakıyla sarhoş olacaksın.. daha ne isterim ki...
mavi gözlerinde kaybolmak istediğim çok az güzelden biri...
muhteşem güzellik...
muhteşem ses...
sağlam bir hayat görüşü...
mükemmel kişilik...
oyunculuğu en zayıf yönü...
ama olsun..."keşke o olsam" dedirten kadın...
muhteşem ses...
sağlam bir hayat görüşü...
mükemmel kişilik...
oyunculuğu en zayıf yönü...
ama olsun..."keşke o olsam" dedirten kadın...
sek albümüyle cosmus olan sanatcı.
marjinal annenin marjinal kızı olması ile sahneye genelde bir iki tek atmadan çıkmayan son zamanlarda nedense gözlerinde yarım kalmış bir hikaye okuduğum her daim "ulan aslında ben sizinle olmaktan ve burada olmaktan hiçte mumnun değilim be" diye içsesinin verdiği acı ile sahnede hiçte samimi bulmadığım üretme kabızı bir hatundur güzel midir güzeldir ama benim favorim pelin batu belki ikisi bir araya gelip bir etnik müzik gurubu kurarlar ise o zaman kendisini sırf pelinin hatrına dinleyebilirim. yaraya baticon sürülürken etrafına sürülmelidir, tarlaya tohum ekilirken mevsiminde ekilmelidir, karadenizli olmakta türkçeyi yeni öğrenmiş ingiliz gibi konuşarak mümkün olmamaktadır.
şevval sam candır.
karadeniz ağzıyla şarkı söylemeden önce karadeniz ağzını öğrenmesi gerekmektedir. hiçbir karadenizli o şekilde konuşmamaktadır.
aşk, canan. mükemmel bir ses ve insan. gözlerinizi kapayım kendinizi sek'e bırakın. şevval sam sizi diyar diyar gezdirecektir.
bu günkü programında içsesimin "az iç ulan kadın, sahneyede içilerek çıkılmaz ki" dediği ve okuduğu filistin aşk şarkısıyla içsesimin tekrar "ulan bu solcular onca kan revanın yaşandığı çoğrafyayı aşk ile niye anlatırlar, bu ne iğrenç ne hastalıklı bir melankoli" dediği kadının garip halleri, sanırım kendisi annesinin desteği olmadıkça hayatında hiç bir alanda dikiş tutturamayacak. sana Adonazin Şirazin Koenzim lazım hatun (bkz: kadının şevval hali)
cihangir'deki demeti adlı meyhanede kafasına estiği akşamlar bir viyolonsel, bir kanun eşliğinde çıplak sesiyle inanılmaz güzel türk sanat müziği şarkıları söyleyen duru insan. şevval sam'ın programı başladığında yemek servisi duruyor, insanlar pür dikkat kendisini dinliyor. istanbul'daki cıvık fasıl muhabbetleri ile uzaktan yakından alakası yok. eski bir türk filminden bir karenin içinde hissediyorsunuz kendinizi. türk sanat müziğine özel bir ilgim olmamasına rağmen ben bile o kadar zevk aldıysam gerçekten sevenler için tadına doyum olmayacak bir dinleti.
annesinin sanatçı hatırına şarkıcılığına katlanılan, yaş aldıkça çirkinleşen şarkıcı(!) oyuncu(!).
siyah beyaz filminde fizik gösterisi yapan, ne kadar yaşlansa da yüzündeki o güzellik değişmeyecek kadın. her gülüşünde beni kendine aşık ediyor..
(bkz: çocukken aşık olunan ünlüler)
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar