bugün
- silver ile evlenecek erkek52
- akepeli değilim ama akp'ye oy atıyorum saçmalığı15
- g'i l d'e d l'i l y'nin dudakları7
- sözlükteki bayan azlığı6
- sözlük sapığı kim5
- sarapci koala66
- şarapçının mal varlığı5
- siyaset yüzünden çoğu arkadaşlığın bozulması6
- fikir değiştirmek döneklik midir8
- sözlükte linç yiyen insana karışır mısın13
- annesine küfür edilmesinden hoşlanan yazar3
- arkadaşlar fasfakirim ya5
- büyük insan3
- mitsubishi lancer2
- şarapçının nick değişerek tepkilerden kurtulacanı4
- saadetler dilemek2
- popeyes2
- carrefour3
- kfc2
- tuzlu kahve dizisi8
- müdüre tamam aşkım diye mesaj atmak4
- evgeny grinko3
- teomancalmasur8
- islam sosyoloji ve psikolojiyi kabul ediyor mu2
- recep tayyip erdoğan7
- pazartesi diyete başlamak4
- ellerim bos gonlum hos29
- uludağ sözlüğün müzikal yapısı4
- düşen insana gülmek3
- cop316
- dünün en beğenilen entry leri3
- mesajla verilmiş en büyük ayarlar8
- rica etsem beni linçler misiniz13
- uzay gemisini değnekçiye bırakan uzaylı2
- el chadaille bitshiabu9
- sözlükteki akepeliler2
- dut çayı2
- sözlükteki bot yazarlar3
- sokakta dayak atılan kadın görsen karışır mısın7
- aşk-ı memnu4
- ohooo biri gider biri gelir sayıları o kadar çokki12
- ben geldim naneler10
- enayimiknatisi ile kavga etmek10
- sürü zekası8
- yüzüklerin efendisi6
- bik bik nedir niye bu kadar sevilesidir9
- apartmanda ayakkabılarını kapı önüne bırakmak2
- fenerbahçe nin transferi kapaması18
- sabahları nefret edilen şeyler15
- 31 ağustos 2026 amedspor trabzonspor maçı30
BiM'de 1.10 Türk Lirasına satılıyor.. 300 gr şerbet ile 15 dakikada hazır. LePare
babası delidir, nereli olduğu belli değildir, eşek gözlüdür, zalımdır.
bana shakespeare'i hatırlatan tatlı.
Türk televizyonlarının belki de en iyi komedi filmlerinden biri.
Şener Şen,ilyas Salman,Şevket Altuğ,Neriman Köksal gibi oyuncuların oynadığı mükemmel dizi.
https://www.youtube.com/watch?v=wPHOH4hzUR4 .
Şener Şen,ilyas Salman,Şevket Altuğ,Neriman Köksal gibi oyuncuların oynadığı mükemmel dizi.
https://www.youtube.com/watch?v=wPHOH4hzUR4 .
çocukların ifadesiyle şekerfare dir o. pare değil. biz büyükler yanlış biliyoruz.
ismail abinin aynı ada sahip aşk'ı, şekerparoş'u, benim de en sevdiğim tatlı.
yemeğin üstüne en güzel tatlıdır.
sadece şener şen ile şevket altuğ değil, ilyas salman bile döktürmüştür. bi hababam sınıfı kadar meşhur olmamakla birlikte, türk sinema tarihinin kült filmlerinden biri olmayı hak ediyor.
1983 yapımı klasikler arasına geçmiş türk filmi.
vanilyalı dondurmayla birlikte yenildiğinde ömrü uzattığına dair deliller vardır:)
Şayet şerbeti dengeli bir şekilde yedirilmiş ise bundan güzel bir tatlı olamaz. Çünkü şerbeti az yedirildiğinde kurabiye gibi sert oluyor , çok kaçtığında ise vıcık vıcık oluyor. O şerbet ayarı öyle bir tutturulmalı ki hem çatalı batırınca hemen girecek , hem de dağılmayacak. Annem kadar iyi yapanını henüz görmedim. Yemek isteyenler buyursun gelsin.
leyla ile mecnundaki ismail'in beklemeye başladığı eşşek gözlü güzel hanımefendidir.
hatta ismail onun için izmir'e gittiyse bile nasip olmamıştır bulmak. *
hatta ismail onun için izmir'e gittiyse bile nasip olmamıştır bulmak. *
aynı zamanda göbeği yağlı olanlar için söylenilen laftır.
gece gece akla gelen eski sevgiliden daha tatlı şey..
şener şen'in bir sahnesinde 'ah şekerpare ah. oh şekerpare ohhğ..' dediğini hiç unutmadığım türk filmi.
türk sinemasının en komik en harikulade filmlerinden biridir. hem oyuncularıyla, hem karakterleriyle, hem de oyuncuların karakterlere can vermesiyle eşi benzeri bulunmaz bir filmdir. özellikle şevket altuğ'un oynadığı hurşit karakteri incelenesidir.
--spoiler--
bu hurşit öyle bir insandır ki günümüz insanının tipik bir örneğidir. yağmur nereye yağarsa tarlaya oraya çekmenin tipik bir örneğidir.
filmin son 5 dksına kadar komiser ziver'in en büyük yardımcısı ve yardakçısıdır. bekçi cumali, ziver'in evlatlığıyla evlenmekten vazgeçtiğinde; bekareti bozma numarası, hurşit'ten çıkmıştır. cumali'nin ailesi olmadığı öğrenildiğinde sahte bir anne bulmak yine hurşit'in fikridir.
fakat son anda olayların patlayacağını anladığı anda, ziver'e satışı koyar, cumali'nin şekerpare'yle evlenmesine yardım eder ve böylece görevini tekrardan sağlama alır.
size de tanıdık gelmedi mi?*
--spoiler--
--spoiler--
bu hurşit öyle bir insandır ki günümüz insanının tipik bir örneğidir. yağmur nereye yağarsa tarlaya oraya çekmenin tipik bir örneğidir.
filmin son 5 dksına kadar komiser ziver'in en büyük yardımcısı ve yardakçısıdır. bekçi cumali, ziver'in evlatlığıyla evlenmekten vazgeçtiğinde; bekareti bozma numarası, hurşit'ten çıkmıştır. cumali'nin ailesi olmadığı öğrenildiğinde sahte bir anne bulmak yine hurşit'in fikridir.
fakat son anda olayların patlayacağını anladığı anda, ziver'e satışı koyar, cumali'nin şekerpare'yle evlenmesine yardım eder ve böylece görevini tekrardan sağlama alır.
size de tanıdık gelmedi mi?*
--spoiler--
-cumaliiii
-igh igg 5 yil katiksiz virdin ya
repligi ile her seferinde guldurur. Sener sen ile ilyas salman tabi ki sevket altug ile tadindan yenmez filmdir.
-igh igg 5 yil katiksiz virdin ya
repligi ile her seferinde guldurur. Sener sen ile ilyas salman tabi ki sevket altug ile tadindan yenmez filmdir.
basit ama bir o kadar lezzetli tatlı.
hayatta en sevmediğim ve sevemeyeceğim bir tatlıdır. hamuru şerbetle ıslatıp yemek gözüme hiç de hoş gözükmez . yani bi kurabiyeyi tatlı şeklinde yemek hiç de hoş değil.
çoğu tatlıyı sevmeme rağmen, kendisiyle bir türlü yıldızımın barışmadığı tatlı türüdür.
evde yapması da gayet kolay ve leziz olan tatlıdır.
Leyla ile Mecnun'daki, ismail abinin sevdiği kız gelir akıllara.
ismail abiden inciler:
(ismail Abi : ama ben onu çok sevdim, ne güzel gözleri vardi ama demi... kocaman gözleri vardi... ben daha ona seni seviyorum demeden sevdiğimi söylemeden gitti, anlamış midir acaba benim onu sevdiğimi )
ismail abiden inciler:
(ismail Abi : ama ben onu çok sevdim, ne güzel gözleri vardi ama demi... kocaman gözleri vardi... ben daha ona seni seviyorum demeden sevdiğimi söylemeden gitti, anlamış midir acaba benim onu sevdiğimi )
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar