bugün

tadı güzel, kokusu kötüdür.
argoda "uyuşturucu hap" anlamına gelen hede. ilaç da denir.
Uzmanlara göre vücutta kanserojen etki yapan ürün. Bunun yerine bal gibi doğal tatlandırıcıların kullanılmasında fayda olduğunu belirtiyorlar.
bütün kötülüklerin anası.
Doktorlara göre yakın bir gelecekte sigara paketlerinde olduğu gibi şekerli mamüllerin üzerinde de "şeker sağlığa zararlıdır" şeklinde uyarılar yer alacaktır.
KARBONHiDRATLARIN MEMELi HAYVANLARDA METABOLiZMA TARAFINDAN YIKILDIĞI MOLEKÜLDÜR..O YÜZDEN KARBONHiDRATLARIN TAMAMI ŞEKER HÜKMÜNDEDiR..ANCAK KARBONHiDRAT iÇEREN BESiNLER ARASINDA GLiSEMiK iNDEKS,GLiSEMiK YÜK,iÇERDiĞi LiF VE ViTAMiN AÇISINDAN CiDDi FARKLILIKLAR VARDIR..

EVET ŞEKER iNSAN SAĞLIĞINA ÇOK ZARARLIDIR..AMA ''ŞEKER'' DERKEN ESASINDA ''KAN ŞEKERiNi HIZLI YÜKSELTEN BESiNLER'' KASTEDiLiR..

SADECE TOZ ŞEKER KASTEDiLMEZ..

BEYAZ EKMEK,HER TÜRLÜ UNLU MAMÜL,ŞEKERLi MEYVELER,TATLILAR,ÇiKOLATA,PATATES VB BUNLARIN ALAYI ŞEKERDiR..ŞEKER HÜKMÜNDEDiR..

DOLAYISI iLE ŞEKERiN,SiGARADAN DAHA ZARARLI OLDUĞUNU BiLDiĞiNiZ HALDE BEYAZ ŞEKER KULLANMAYARAK BU ZARARDAN KORUNDUĞUNUZU SANMAYIN..

HIZLI EMiLEN KARBONHiDRATLARIN TAMAMI ŞEKERDiR..

ET,YUMURTA,BALIK,TAVUK,SEBZE,SÜT VE SÜT ÜRÜNLERi BU YÜZDEN EN GÜVENiLiR BESiNLERDiR..
Şekerin gizli isimleri:

Yiyeceklerin "içindekiler" listesinde şekerin farklı isimlerle gizlenmiş olduğunu görebilirsiniz. Bu isimler ne mi? Sakaroz, esmer şeker, mısır şurubu, nişasta bazlı sıvı şeker, dekstroz, sorbitol, mannitol, xylitol, früktoz, meyve şurubu, glikoz, glikoz şurubu, bal, invert şeker, laktoz, maltoz, akçaağaç şurubu, melas, şeker şurubu, turbinado, amazake. *
Gevende şarkısı.

http://www.youtube.com/watch?v=B6uETme_gjQ
şeker olmadan ne çayın, ne sıcak çikolatanın, ne kahvenin vs. tadı yok.
şeker pancarı olarak başlar yolculuğuna. tarlada 7-8 aylık bir eğitimden sonra pancarlar olgunlaşır, sökülür ve şeker fabrikasına gönderilir. fabrikada önce güzelce banyo yapar bu pancarlar sonra sıra işkenceye gelir tabi binlerce bıçak darbesiyle parçalanırlar. sonra bin dereceye varan sıcaklıkta haşlanırlar ve bu işlemin sonucunda şekerden zengin maddeyle küspe denen kısım ayrılır. daha sonra şeker özütü belli taşlarla birlikte kristalize edilir paketlenir ve şeker olarak soframızdaki yerini alır.
binlerce kez dinlense gene de bıktırmayacak gevende şarkısı. hele o çocuğun konuşması yok mu? insanın şarkının içine girip çocuğun yanaklarını sıkası geliyor.
çocuğun konuşmasının tam metni ise şöyledir: "şimdi bak bi' tane kukla gibi bööle bi' böcek var, yani altı bacaklı bööle. sonra bak onlar bizim evde var, bi' gün onları temizlemekten canım çıktı, aay bi gözel temizlicem, sonra temizliyorum gene geliyolar biz uyurken sonra gene geliolar gene ağ kuruyolar, gene temizlemem gerekiyo. ama ben bazen temizlemiyorum çünkü görmüyorum. öhö öhö. altı bacaklı böcek, ya üç orda üç burda, hırsız gibi. yani öyle bi' şey ki duvara tırmanıyolar böyle her yere ağ yapıyo ama ben onu görmüyorum çünkü minik ağ yapıyolar. evet, sonra sonra geliyolar geliyolar geliyolar geliyolar geliyolar, sonra çiçeğim var sonra çiçeğimin kafasına gitmiş olabilirler, onun bi' yerini kanatmış olabilirler, ama kanarsa ben görürüm, çünkü her şeyi görer benim gözüm, her şeyi görer kocaman gözlerim var. ama şaka yapıyorum ben, komik şeyler söylüyormuşum, ben çok komiğimdir. şimdi hiç unutmam... ihihihihi."

edit: eksileyen arkadaş hangi kafayla eksiledi acaba bunu? şarkıdaki çocuk böyle demiyo mu acaba?
çağımızda farklı türevleri olan maddedir. örneğin bizim kullandığımız tür şeker pancarından imal edilir. diğer ülkelerde şeker farklı bitkilerden temin edilmektedir.
böbreği büyütür ve böbrekte patolojik değişikliklere, böbrek taşlarına sebep olur.
çayda kullanılmaması çaya ayrı tat verir.
abe şeker var mı abe?
ne yapsak da hayatımızdan uzaklaştırsak diye kara kara düşündüren şey.
sokakta hap. ilk kullanımda olmasa da ilerleyen kullanımlarda bağımlılık yapar. 2 saat civarı etkisini hissedersiniz.
'önce kalbime, sonra evime girdin ya nasıl mutluyum, şeker yapışmış sanki diline' diye sözlere sahip yeni ve güzel şarkı. ravi incigöz ve mustafa ceceli düeti...
Prof. Dr. Canan Karatay'ın aşırı derecede düşman olduğu madde.
sevimli insanlara söylenen kelime.
insan vücuduna aşırı zararlı üç beyazdan biri. Bu gün biraz bakayım neymiş ne değilmiş dedim, gerçekten duyumlarım da haksız değilmişim bunu anladım. Günümüzde hastalıklar felan çoğaldı bunun için sızlanıp ah vah etmenin ne size nede vücudunuza bir faydası yok. Biraz tedbir biraz duyarlılık hastalığın ferini döndürür düşüncesindeyim. elinizden geldiği kadar şeker konusunda dikkat edin.

Şekerin zararları;

--spoiler--

*Kanser hücrelerinin en çok sevdiği şeydir.

*bağışıklık sisteminizi zayıflatabilir.

*vücudunuzun mineral dengesini bozabilir.

*çocuklarda hiperaktivite, endişe, dikkat bozukluğu ve huysuzluğa *sebep olabilir.

*çocuklarda uyuşukluğa sebep olabilir.

*çocukların okul başarısını olumsuz etkileyebilir.

*trigliserit seviyesinde belirgin bir artışa sebep olabilir.

*bakteri enfeksiyonlarına karşı savunma sistemini zayıflatabilir.

*böbreklere hasar verebilir.

*krom eksikliğine yol açabilir.

*bakır eksikliğine yol açabilir.

*kalsiyum ve bakır emilimini engeller.

*meme, yumurtalık, prostat ve rektum kanserine yol açabilir.

*kadınlarda daha büyük risk oluşturmak üzere, kolon kanserine sebep olabilir.

*safra kesesi kanseri için risk faktörü olabilir.

*gözleri bozabilir.

*serotonin seviyesini yükseltir; bu da kan damarlarını daraltabilir.

*Hipoglisemiye sebep olabilir.

*midenin asidik olmasına yol açabilir.

*çocuklarda adrenalin seviyesini artırabilir.

*koroner kalp hastalığı riskini artırabilir.

*ciltte kuruma ve saç beyazlamasına yol açarak yaşlanma sürecini hızlandırabilir.

--spoiler--
düğün şarkısı.
canan karatay a göre bildiğin zehir. haklı mıdır bilmiyorum.
Çok az tüketilmesi gereken gıda zira zararı çoktur.
Buna zararlı diyenlere götümle gülüyorum ulan gerizekalı yediğin meyve sebze köküne kadar hormonlu yediğin ekmek bile katkı maddeli soluduğun hava egzoz dumanı fabrika dumanı ile kaplı sen hala daha şeker tuketmeyerek sağlıklı olacağına inaniyorsun biraz beynini kullan tabi varsa.
güncel Önemli Başlıklar