bugün

an itibari ile vefat etmiş akşam gazetesi yazarı.
http://www.cnnturk.com/TU...ID=318&haberID=386726
AKŞAM'ın acı günü... iki yıldır akciğer kanseriyle mücadele eden gazetemizin yazarı Şakir Süter, Acıbadem Hastanesi'nde sabaha karşı 03.30'da hayatını kaybetti. 1995'ten beri AKŞAM'da yazan Süter 57 yaşındaydı.

16 gündür Acıbadem Hastanesi'nde akciğer kanseri tedavisi gören AKŞAM gazetesi köşe yazarı Şakir Süter, cumartesi gecesi fenalaşarak yoğun bakıma kaldırıldı. Yoğunbakımda iki gün yaşam mücadelesi veren Şakir Süter, pazartesi sabah saat 03.30 sularında yaşamını kaybetti. Babasının hastalığı sırasında hep yanında olan Barış Süter, babasını kaybetmenin üzüntüsünü en yoğun şekilde yaşadığını söyedi. Eşini kaybeden Gülsüm Süter ise üzgün olduğunu belirtti. Şakir Süter'in cenazesinin Türkiye Gazeteciler Cemiyeti tarafından düzenlenecek tören ile çarşamba günü defnedilmesi planlanıyor. Süter, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti ve AKŞAM gazetesi önünde düzenlenecek törenlerin ardından Altunizade'deki Marmara Üniversitesi ilahiyat Fakültesi Camii'nde kılınacak cenaze namazının ardından Karacaahmet Mezarlığı'nda toprağa verileck.

Çapa Tıp Fakültesi Onkoloji Bölümü'nde Süter'in tedavisini yürüten Prof. Dr. Adnan Aydıner, "Kendisine uygulanabilecek tüm tedavileri uyguladık. Maalesef son üç aydır olumlu bir yanıt alamadıkî dedi.

Şakir Süter kimdir

1950 yılında Bergama'da doğan Şakir Süter, 1970 yılında Akşam gazetesinde muhabir olarak mesleğe başladı. Değişik gazetelerde muhabir, istihbarat şefi, haber müdürü, genel koordinatör yayın kurulu üyeliği ve yazalık görevinde bulunan Süter, meslek yaşamı boyunca haber, röportaj, dizi yazı ve hikayeler yazdı. Kanal 6'da 28 ay boyunca her sabah gündemi yorumlayan Şakir Süter, Kanal 9 ve BRT'de 200'ü aşkın "Galeri" isimli haftalık haber programı hazırladı. Türkiye Gazeteciler Sendikası istanbul Şube Başkanlığı (TGS) ve Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Üyeliği (TGC) görevlerini yürüten Süter, TGC onur kurulu üyesi idi. Süter, 1990 yılından bu yana istanbul Üniversitesi iletişim Fakültesi'nde uzmanlaşmış gazetecilik dersleri veriyordu. Süter'in "Merkez Sağda Tapu Kavgası", "Beyaz Elbiseli Kadın", "Derin Halk" isimli yayımlanmış üç kitabı "Fıkralar ve Fıkracılar" isimli yayıyan hazırlanan bir kitabı bulunuyor. Süter, evli ve Barış adında bir erkek evlat sahibiydi.

http://www.aksam.com.tr/haberpop.asp?a=89333,3
ölünce değerlenen türk insanıdır. akşam da yazıları takip edilesi, yazının sonuna güne güzel başlayacak kısa aforizmalar bırakan yazardı, kacıncı nesildi hatırlamıyorum. Mekanı cennet olsun.
allah ganı ganı rahmet eylesın.
nur içinde yatsın.
çok iyi bir şekilde takip edemesem de takip ettiğim yazılarıyla "türkiye'de okunabilen köşe yazarları" listeme girmişti. erken kaybettik, tıpkı diğer iyi yürekli insanlar gibi. mekanı cennet olsun.
90 larda akşam daki yazılarını takip ederdim. güzel gündem yazılarının dışında sutunlarında mutlaka bir temel fıkrası ve yazının sonunda çok hoş günün sözü kısımları olurdu. allah rahmet eylesin.
AKŞAM gazetesi yazarı, değerli gazeteci Şakir Süter'i kaybettik. Ailesine, dostlarına, basın camiasına başsağlığı diliyorum.
Üzüntüm çok büyüktür. Tam yirmi bir yıl önce yollarımız birleşti, tanıştık.
Meslek hayatımın en zorlu dönemlerindeki dostlarımdan biriydi.
1986 yılının sonbaharı... Ben Ankara'da Yankı dergisinde araştırma müdürü olarak çalışıyorum; hapisten çıkalı iki yıl olmuş. idamla yargılandığım MHP davasından yeni beraat etmişim ama olumsuz 'hava'sı devam ediyor.
Merhum Kemal Ilıcak beni istanbul'da Tercüman gazetesine çağırıyor. Birkaç ay çalışıp genel yayın müdürü olacağım.
O zaman Şakir Süter, Tercüman kadrosundaki 'en solcu' isimlerden biri olarak biliniyor.
Karşılıklı izlenimler, karşılıklı önyargılar yüzünden birbirimizden ürküyoruz.
Yeni genel yayın müdürü MHP'lidir, solcuları işten atacak!
Yeni genel yayın müdürü 'dışarıdan' bir isim, üstelik acemi...
Ve bir direniş havası, şu odada, bu odada ikili, üçlü toplantılar...

Dost ve haberci
Bu sıkıntılı hava kısa sürede dağıldı.
Şakir Süter en yakın çalıştığımız iş ve dostluk ekibinin önde gelen isimlerinden biri oldu.
Gerçekten acemiydim, o güne kadar gazete yönetmediğim gibi sayfa bile yapmamıştım. Ama benim iyi niyetimle Şakir Süter gibi arkadaşların yardımı birleşince güçlü bir ekip olduk.
Zor şartlarda başarılı bir gazete yönetimi gerçekleştirdiğimize inanıyorum.
Şakir Süter'i Tercüman'ın haber müdürlüğüne getirmiştim, uzun süre gazetede şaka konusu oldu; komünist-faşist işbirliği diye...
Şakir Süter'i asıl o zaman tanıdım: Çok dürüsttü, söylediği her şeye inanırdım, herkes inanırdı. iyi haberciydi; haber atlamazdı. En mühim özelliklerinden biri, "ayrıntılar" üzerine inanılmaz dikkatiydi! il bakışta göze batmayan ayrıntıları bulur çıkarırdı. Bu ayrıntı olayın önemsiz bir teferruatı, geçmişte kalmış bir iz, olay kahramanının sıradan bir karakter özelliği olabilirdi.
Sağ, sol ayrımının henüz silinmediği o dönemde Şakir Süter bir öneri getirdi: Rauf Tamer, Bülent Ecevit'le mülakat yapsın!
Niye ikisi?
ikisi de kibar, ince insanlar... Siyaset yüklü bir mülakat yerine, "hoş edalı" bir mülakat daha iyi olur!
Gerçekten ses getiren, sıcak bir mülakat olmuştu. Böylece o zamanki Tercüman'ı o zamanki sola açmıştık.

Dostları kaybetmek
Büyük basına adım attığım Tercüman gazetesinde, acemilik günlerimde de, ustalık günlerimde de yardım ve dostluklarını daima şükran ve saygıyla anacağım merhum Yüksel Baştunç ve merhum Abdullah Aksak'tan sonra şimdi de Şakir Süter'i kaybetmekten büyük üzüntü duyuyorum.
Hastalığından hiç haberim olmadığından ziyaretine gidemediğim için kahroldum. Şakir Süter'le birlikte çalıştığımız yıllardan dostum Burhan Ayeri'yi Akşam gazetesinden aradım, sitem ettim, niye hastalığını haber vermediniz diye... Sıkı sıkıya tembih etmiş, kimselere söylememişler.
Dostum, kardeşim, değerli meslektaşım Şakir Süter'i saygıyla, özlemle, rahmetle anıyorum. Ailesinin acısını paylaşıyorum.
Tekrar mülâki oluruz bizm-i ezelde
Evvel giden ahbâba selâm olsun erenler

talha akyol