bugün
- gecenin şarkısı10
- dinsiz olmak14
- iremga da ki ga'nın anlamı22
- dubai çikolatası43
- herkesin atatürkçü olması22
- kötü davranan erkoya aşık olma sendromu15
- sokak kedisi için para harcayan gerizekalı90
- liseden sonra günyüzü görmemek16
- nasıl bir sevgiliniz olmasını isterdiniz43
- bir trans ile kanka olur musunuz18
- evlenmenin amacı nedir sorunsalı25
- şeytandan bile daha kötü insanlar14
- turşu yeme perileri14
- bir sözlük kızının çoraplarını hediye olarak almak10
- uludağ sözlükte hiç kötü insan olmaması12
- atatürk'ü görünce ağlayanlara allah akıl versin16
- sözlük yazarlarının çayları13
- esenyurt belediye başkanının gözaltına alınması30
- yiyip yiyip kilo alamamak10
- 194 hafta sonra mesaj atan kız18
- anahtar parti19
- bir parfüme 15 bin lira veren ekşici16
- anın görüntüsü17
- bik bik'in tapılası ayakları10
- ben onu adam ederim diyen kız15
- yürümekten keyif alınan caddeler11
- kelimelik12
- playstation 5 pro fiyatları11
- yazarlar ülkeyi yönetse yapacakları işler18
- kadınların konuşmasının yasaklanması12
- tuvaleti temiz bırakmamak15
- queen ravennaya alınabilecek hediyeler8
- mehmet şimşek12
- görücü usulü evlenmek19
- g s'i ermeni uşağıdır11
- queen ravenna'nın halloween bayramını kutlamak14
- stres azaltıcı basit aktiviteler19
- diyete başlamak15
- peşini bırakmayan eski sevgili9
- ela gözlü yazarlar birliği15
- 7 yıl kumarhanede çalıştım soruları alayım36
- kuresel10
- sana ateşli geceler yaşatacağım diyen kız17
- osmanlı bir hanım olmak13
- billie eilish'in sahnede yaptığı hareket9
- sözlükteki şişko kadınlar10
- 28 ekim 2024 galatasaray beşiktaş maçı28
- kombiyi açan sözlük yazarları9
- dünyanın yaşı11
- 65 yaşındaki sözlük abazanı14
"aslında bu tablo bize diyor ki; eğer bir suç işlemek istiyorsan ama suçlanmak istemiyorsan, tek yapman gereken etrafına bir kalabalık toplamak. çünkü bir suçu yeterince büyük bir kalabalıkla birlikte işlersen, o artık suç değildir."
https://twitter.com/freka...tatus/1111910817325350913
https://twitter.com/freka...tatus/1111910817325350913
içinde güzel aforizmalar barındıran, Türk dizilerinin üstünde bir kaliteye sahip, Haluk Bilginer’in her zamanki gibi döktürdüğü, Hakan Günday’ın yazdığı ve Onur Saylak’ın yönettiği gerilim-suç dizisi.
“Kadınlara göre erkekler güvenilmez. Erkeklere göre kadınlara güvenilmez. Biri de çıkıp demiyor ki, cinsiyetle alakası yok, şahsiyet meselesi.”
“Kadınlara göre erkekler güvenilmez. Erkeklere göre kadınlara güvenilmez. Biri de çıkıp demiyor ki, cinsiyetle alakası yok, şahsiyet meselesi.”
10 üzerinden 9.5 verdiğim internet dizisi, ha o 0,5 puan neden mi kırıldı, lan cansu dere’nin berbat oyunculuğu yüzünden.
Götüm bir kavram.
Şahs kökünden “ızdırab” manasına gelir ki, kişilik yani şahsiyet’in “ızdırab duyan” olması meselesi; yani insan. Hayvanlar acı, insanlar ızdırab duyar ve ikisi arasındaki net ve keskin farklardan birisi de işte Budur; karaktersiz, kişiliksiz diye nitelediğimiz -şahsiyetsizlerin- ortak özelliği insana has bu hassadan mahrum olmalarıdır.
Her gün bir iki bölüm izleyerek yavaş yavaş her bir bölümüne odaklanarak izlediğim dizidir. Son bölümünün etkisinden uzun bir süre kurtulamayacam galiba.
Ulan böyle dizi bitirilir mi...
Ulan böyle dizi bitirilir mi...
çekiminden oyunculuğuna kadar yabancı dizileri aratmayan şahane dizidir. vatanım sensinin mirliva tevfik' i oyuncu onur saylak'ın yönetmeni olduğu dizidir.
bi bana mı çok sıkıcı geldi bu dizi ya. çekim mekanları çok boğuk geldiği için pilot bölümünden sonra bir daha izlemedim.
tipik bir sol kesim mesajı veren dizidir. "türkiye'de adalet yok, öyleyse hadi adaleti ben dağıtayım".
replikler sıradan, duyulmuş laflar. izlerken çok sıkıldım ve bitirmiş olmak için izledim. bazı dizilerle bağ kuruyorum farkında olmadan lakin bu diziye ısınmadım.
replikler sıradan, duyulmuş laflar. izlerken çok sıkıldım ve bitirmiş olmak için izledim. bazı dizilerle bağ kuruyorum farkında olmadan lakin bu diziye ısınmadım.
http://www.wannart.com/sa...el-replikler-ve-sarkilar/
Para verip dizi izlemem ama bu dizi tv de olsa reyting patlaması olur.
Para verip dizi izlemem ama bu dizi tv de olsa reyting patlaması olur.
"Hatırla nevra" diye başladı.
"O kambur varya, o çocukların sırtındaki kambur aslında hemipizin sırtında." diye devam etti.
Dağlar kızı reyhanla bitti.
"O kambur varya, o çocukların sırtındaki kambur aslında hemipizin sırtında." diye devam etti.
Dağlar kızı reyhanla bitti.
Türk dizi olamayacak kadar kaliteli bir dizi. Dokuncu bölümde müjde ar'ın bu sefer kafayı cama sıkıştıran taraf olmadı etkileyici olmuş.
Bu diziyi yeniden izleyeceğim galiba, çok sarıyor.
Kötü oynayan tek oyuncu cansu dere mükemmel dizi ama hikaye biraz tırt noktaları birleştirerek çok rahat katil bulunurdu.
güzel bir dizi diye burada okudum, bakayım dedim haluk bilginer var ne kadar kötü olabilir.
seyrettim gerçekten türk dizilerinin klişelerinden uzak emek sarfedilmiş dramatik bir hikaye.
illa izleyeceksek izleyicisini aptal yerine koymayan projeleri seyretmeyi hakediyoruz bence.
--spoiler--
ama nevra başına gelenleri bu denli nasıl unutur evet psikolojide akut travmatik stres bozukluğu diye bir şey var da kamburaya ayak bastığı an hatırlardı, en azından arkadaşını bu kadar geç hatırlamazdı günlüğünde nevradan bahsedecek kadar kızın hayatına dokunmuş biriyse nevra anormal geldi bu durum.
sanki senaryoda özellikle gelişme bölümünde bazı değişikliklere gidilmiş.
insan çocukken bu derece zulme uğradığı suratı sıfatı nasıl unutur orayı çok oturtamadım sadece.
ama vuralın diğerlerinden daha kallavi biçimde öldürülmesi gerekmez miydi öyle öldürülüp geçildi ne bileyim.
--spoiler--
12 bölüm süren kaliteli oyunculardan kurulu puhu dizisi.
seyrettim gerçekten türk dizilerinin klişelerinden uzak emek sarfedilmiş dramatik bir hikaye.
illa izleyeceksek izleyicisini aptal yerine koymayan projeleri seyretmeyi hakediyoruz bence.
--spoiler--
ama nevra başına gelenleri bu denli nasıl unutur evet psikolojide akut travmatik stres bozukluğu diye bir şey var da kamburaya ayak bastığı an hatırlardı, en azından arkadaşını bu kadar geç hatırlamazdı günlüğünde nevradan bahsedecek kadar kızın hayatına dokunmuş biriyse nevra anormal geldi bu durum.
sanki senaryoda özellikle gelişme bölümünde bazı değişikliklere gidilmiş.
insan çocukken bu derece zulme uğradığı suratı sıfatı nasıl unutur orayı çok oturtamadım sadece.
ama vuralın diğerlerinden daha kallavi biçimde öldürülmesi gerekmez miydi öyle öldürülüp geçildi ne bileyim.
--spoiler--
12 bölüm süren kaliteli oyunculardan kurulu puhu dizisi.
izlenesi bir dizi. hakan günday imzalıdır.
izledikten sonra bana hakan Günday’ın eski kitaplarını yeniden okutmaya başlatmış dizi. Hakan Günday cidden ülkenin en iyi yazarlarından biri.
yıllar sonra izlemiş olduğum ilk yerli dizi oldu. yanılmıyorsam en son ikinci bahar'ı izlemiştim.
çokça övülen bir yapımdı ve nedense olumsuz bir ön yargıyla başladım izlemeye. ilk bölümlerinde ve ortalarında gözüme çarpan, rahatsız eden şeyler vardı fakat sonlara doğru değişen havası ve final bölümüyle o çekincelerimin bir önemi kalmadı. ülke standartlarına göre gayet başarılı bir yapım. haberlerden duyduğumuz ve belkide daha fazlasını duy(a)madığımız, haberdar olsak bile kısa sürede unutup umursamadığımız acıların, şahsiyetsizliklerin hedefe konduğu bir hikaye. Hakan günday'dan kötü bir metin beklenemez zaten. kurgusu da güzel, merak ettiren yavaş yavaş karmaşıklaşıp tahmine zorlayan bir akış. polisiye/dedektiflik standardını yakalamış bir anlatım olmuş. umarım bu tarz yapımlar ve hatta daha iyilerini görmeye devam ederiz.
çokça övülen bir yapımdı ve nedense olumsuz bir ön yargıyla başladım izlemeye. ilk bölümlerinde ve ortalarında gözüme çarpan, rahatsız eden şeyler vardı fakat sonlara doğru değişen havası ve final bölümüyle o çekincelerimin bir önemi kalmadı. ülke standartlarına göre gayet başarılı bir yapım. haberlerden duyduğumuz ve belkide daha fazlasını duy(a)madığımız, haberdar olsak bile kısa sürede unutup umursamadığımız acıların, şahsiyetsizliklerin hedefe konduğu bir hikaye. Hakan günday'dan kötü bir metin beklenemez zaten. kurgusu da güzel, merak ettiren yavaş yavaş karmaşıklaşıp tahmine zorlayan bir akış. polisiye/dedektiflik standardını yakalamış bir anlatım olmuş. umarım bu tarz yapımlar ve hatta daha iyilerini görmeye devam ederiz.
“Bomba patlıyor 50 kişi ölüyor panik olmuyorsunuz, teker teker ölünce mi panik oluyorsunuz?
ele aldığı konu öyle bir konu ki dizinin çekim tekniklerini, müziklerini, oyunculuklarını övmek elden gelmiyor. insanı, insan vicdanını ve gaddarlığını, sistemi, yozlaşmayı ve daha birçok konuyu hakan gündayvari bir havayla sağlam bir şekilde işliyor. uzun zamandır böyle bir senaryo izlememiştim, böyle bir dizi okumamıştım. yok, ters yazmadım, tam olarak böyle. artması dileğiyle.
"Vicdan denen şey bağırsak gibidir. Sen uyurken de çalışır. Köreltsen de insaniyetini; işlediğin o korkunç cinayet, çıktığın idam sehpasıdır. Sımsıkı düğüm olur boynunda, kurbanının yağlı urgan gibi elleri. Kimse katil olduğunu bilmese de, her gece kendin asarsın kabuslarında kendini. Bağırsak vicdan gibidir. Derdin boşaltmaksa içini, kendin çekersin ipini. insan dener ve yanılır…"
Şahsiyet.
Şahsiyet.
Hem konu hem de oyunculuk açısından güzel bir dizi olmuş.Haluk bilginer rolünü çok iyi oynamış.Polis ofisindeki bazı sahneler Amerikanvari olmuş.Toplumumuzun kanayan yarasını konu alması itibarıyla güzel bir dizi.
--spoiler--
Sen zannediyor musun ki bir tek alzheimer olan sensin? Herkes hasta, hepsi hasta. Yarın bugün bir milli maç olur, herkes her şeyi unutur. Bu millet neleri unuttu, seni mi unutmayacak, sen kimsin ki, alt tarafı bir katil, alt tarafı bir cinayet haberi."
--spoiler--
--spoiler--
Sen zannediyor musun ki bir tek alzheimer olan sensin? Herkes hasta, hepsi hasta. Yarın bugün bir milli maç olur, herkes her şeyi unutur. Bu millet neleri unuttu, seni mi unutmayacak, sen kimsin ki, alt tarafı bir katil, alt tarafı bir cinayet haberi."
--spoiler--
12 bölümünü iki günde bitirdiğim türk yapımı olduğuna inanamadığım kalitedeki dizi. Haluk bilginer'in efsane oyunculuğu bana agâh beyoğlu'nun yaşadığına inandırttı resmen. Ayrıca tüm ciddi istanbul beyefendisi imajının altına çektiği o renkli çoraplarıyla kendimden bi parça buldum. izlediğim kaliteli yapımlardan sonra ne izlesem boşluğuna düşerim sürekli. Şu an o boşluktayım.
Haluk Bilginer yardirmis harika bı diziydi. Bir alzheimer yakını olarak diyebilirim ki özellikle ilk bölümde alzheimer i müthiş oynamis o bakislar o duraksamalar aynıydı diyebilirim.
Ama 2-3 bölümü zorlama olmuş bence 9 bölüm yeterliydi.
Ama 2-3 bölümü zorlama olmuş bence 9 bölüm yeterliydi.
Gündemdeki Haberler
güncel Önemli Başlıklar